Nature 2.0 2016 09 26 om 14.12.27 1
|

Wolky Nature 2.0; ideaal voor de volle(re) vrouw!

Ook al staat er zelden een foto van mijzelf op de website, de volgers weten waarschijnlijk best wel dat ik een volle(re) vrouw ben. Ik maak daar geen geheim van en schrijf dan ook af en toe over producten die juist voor de volle(re) en vaak zwaardere vrouw erg geschikt zijn. Vandaag wil ik mijn ervaringen met de nieuwe winterlijn Nature 2.0 van Wolky beschrijven en mijn eerlijke bevindingen met jullie delen.

nature-2-0-2016-09-26-om-14-12-27-1

Review Wolky Nature 2.0

Informatief

Na heel fijn contact met de Wolkyshop te Utrecht heb ik een keuze gemaakt uit de modellen die deze Nature 2.0 lijn deze winter 2016 heeft en gekozen voor de hogere enkellaars in een zwarte versie. Op de foto de meest rechtse. Deze vond ik voor de sportieve jonge (ahum) meid die ik nog ben met mijn 39 jaren het meest vlot en erg aantrekkelijk overkomen.

Er werd me verzekerd dat de schoen juist voor de volle(re) vrouw echt een ‘musthave’ is, uiteraard kunnen dames met een normaal postuur hier ook heel goed op lopen, maar enkele kenmerken die volle dames vaker hebben zijn specifiek in deze Nature 2.0 lijn verwerkt. Zo is deze schoen juist voor de brede of stevige voet een geweldige schoen om te dragen. Ze hebben een comfortabel kurken voetbed met een brede leest, dat eventueel uitneembaar is voor steunzolen.

Daarbij is er heel veel aandacht besteed aan de uitwendige look. Hoewel de schoen juist heel veel ondersteuning biedt, is deze ook erg mooi afgewerkt met zachte natuurlijk uitstralende materialen. De naam Nature 2.0 verwijst dan ook met een ‘knipoog’ naar de allereerste Wolky-serie in 1985, die een upgrade heeft gekregen in deze eigentijdse 2016 versie. Je kan dit nog terugvinden in de afbeelding op de zool van de schoenen.

Wat helemaal fijn is dat mensen met voeten met twee verschillende maten de schoenen voor beide voeten in een andere maat kunnen bestellen. Een goede service waar toch wel vraag naar is, aangezien bijna niemands voeten precies even groot zijn en bij helaas sommigen onder ons er echt duidelijk een maat verschil is tussen links en rechts.

Een wolky schoen is maatwerk: dus passen en ervaren!

Wolky’s zijn zowel online als na een bezoek in hun winkels aan te schaffen. Zelf zou ik willen adviseren, zeker als je niet bekend ben met het merk, een winkel in jouw omgeving te bezoeken en daar je goed te laten adviseren. Ze kunnen dan echt op jouw soort voet adviseren en je daarbij passende modellen laten passen. Mooie schoenen wil iedere dame hebben, maar schoenen die ook nog goed voor je zijn, dat vraagt soms wellicht wat inleveren op mooiheid, maar is wel veel beter voor jou lijf. Uiteindelijk kan een naaldhak dan wel erg mooi staan aan vrouwenvoeten, maar heel eerlijk: ik kan er geen paar meter op lopen zonder mijn enkels te zwikken, jij wel?

Wolky

< In de foto hierboven zie je de versie die ik heb getest! >

 

Mijn persoonlijke beleving

Barbara (39): De schoenen zijn erg stevig. Bij het aantrekken kan een schoenlepel een handig hulpmiddel zijn, zeker als je wat moeilijker ter been bent, want het duurt bij mij langer om deze schoenen aan te trekken dan de gemiddelde schoen. Eenmaal aan, is het het allemaal waard! Je voelt je voeten en enkels gesteund. Het voetbed voelt heerlijk aan en zorgt niet tot zweetvoeten, ook niet na lang dragen.

Als je langere afstanden wandelt blijft de schoen fijn aanvoelen (meer dan 6 km). Met een spijkerbroek eroverheen of met een legging erin staat de schoen zeer sportief en toch ook netjes door de suède look. Als je de schoen zo los ziet is het niet de allermooiste schoen, die je puur voor de sier zou willen kopen. Op draagcomfort scoort deze schoen daarentegen velen malen beter. Mooie schoenen zijn in mijn ogen niet om verder mee te lopen dan van de bank naar het toilet! Deze draag je echt om hele dagen goede ondersteuning te vinden en ze hebben een veel mooiere uitstraling dan de veelal saaie look van ‘gezondheidsschoenen’.

Specificaties

De Wolky Nature 2.0 heeft drie verschillende modellen in de maten 36 t/m 43. Het lage vetermodel 8125 Artemis €139,95, de enkelhoge sneaker 8126 Babylon €149,95 en de enkelhoge boot 8127 Pharos €169,95. Als leersoorten gebruikt Wolky voor Nature 2.0 mat nubuck, een ton-sûr-ton combinatie van effen suède met suède waarop metaldrops prijken, en glanzend metallic leer. Voor meer informatie verwijs ik naar de website van Wolky en de winkels die daarop staan vermeld om de schoenen kunnen worden gepast en precies bij jouw voet kunnen worden gematcht.

Disclaimer: deze review betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten