Vraag maar

Review vragenspel Vraag maar! , Elma van Vliet

Wij zijn fan van dit spel!

| vragenspel Vraag maar! |Elma van Vliet |uitgeverij spectrum| recensent: Adriana de Ruiter |

Vraag maar mama1

Review vragenspel Vraag maar!

Inhoud

Vraag Maar! Is een spel voor moeder en kind en Hét vragenspel voor een leuk en persoonlijk gesprek met je kind. Een perfect spel voor thuis, onderweg of op vakantie. Het spel is sinds 8 mei 2017 op de markt en gericht op de doelgroep moeders en kinderen tussen de 6-12 jaar.

Dit vrolijke vragenspel bevat gesprekskaarten voor moeder en kind. Met de kaarten stel je elkaar leuke, persoonlijke en grappige vragen. Het spel is een makkelijke manier om écht contact te maken en nieuwe dingen over elkaar te ontdekken. Een perfect spel voor thuis, onderweg of op vakantie. Elk spel bevat 64 kaarten en een boekje met speluitleg.

 

Persoonlijke Leeservaring

Adriana de Ruiter:

Voor wie niet weet wat het is, Vraag maar! Is een spel voor moeder en kind (ook verkrijgbaar in de versie vader en kind), waarbij je vragen stelt aan elkaar. Geen kennisvragen, of moeilijke opdrachten die je uit moet voeren. Ook geen winnaars of verliezers, of misschien is iedereen in dit spel de winnaar omdat je op een superleuke manier tijd met elkaar doorbrengt, elkaar beter leert kennen en samen geniet. Het is een nieuw spel en wát is het goed bedacht!!!

Als pleegmoeder vond ik het in eerste instantie vooral heel prettig om het spel te gebruiken tijdens de eerste avond van een pleegzorg plaatsing. Stel je voor, je hebt drie uur geleden te horen gekregen dat er een kind uit huis is gehaald om wat voor trieste, treurige reden dan ook. Vaak komt er politie bij kijken en huilende moeders, vaders en andere mensen. Je verteld dat je een plekje en tijd hebt en een uurtje later staan er twee volwassenen op de stoep met tussen zich in het bewuste kindje, heel stoer, dus je doet net of je de natte wangen en de brandende tranen niet ziet…

Na een rondleiding in huis en een korte kennismaking (ik heet.. en ik ben zo oud) is het tijd voor het avondeten… Op zo’n moment leek het me geweldig om dit doosje met vragen bij de hand te hebben, om elkaar beter te leren kennen, om stilte te voorkomen en om woorden te hebben die de spanning een beetje breken.

Maar nu ik het spel in handen had was ik nog veel enthousiaster!

Dit spel is juist leuk voor moeders en kinderen die elkaar al door en door kennen!  Superleuke vragen die uitnodigen om samen even tijd apart maken om te kletsen.

Bij ons thuis woont al bijna twee jaar onze oudste pleegzoon van 8 jaar. Hij is gek op spelletjes maar  niet echt een prater. Voor we konden gaan kamperen moesten de sokken nog uitgezocht worden. Dus terwijl we hiermee aan de slag gingen kwamen de de eerste vragen op tafel.

“Alle schone sokken verzameld, twee kopjes thee en daar gingen we. De eerste vraag die ik mag stellen was: “Mag ik een knuffel van jou?”. Het plezier in zijn ogen is niet uit te leggen! Deze simpele vraag die ik eigenlijk best vaker stel, in een spelletje?!! Dát was een goed begin! De vragen die volgenden waren meer inhoudelijk, ik moest vertellen wat voor iets ondeugends ik gedaan had wat mijn moeder nooit had geweten! Dat was het begin van een lang gesprek, waarin we allebei dingetjes aan elkaar opbiechten! De eerlijkheid van hem, de verhalen van vroeger die naar boven kwamen, mijn herinneringen…

Meer dan vier vragen (twee elk) hebben we die eerste middag niet gered, simpelweg omdat ze ons enorm aan de praat brachten! We hebben dik een half uur heerlijk zitten kletsen, gewoon zomaar! Deze eerste kennismaking met het spelletje  heeft mijn enthousiasme bezegeld: dit spel is écht geweldig!!! Dit spel ga ik vriendinnen cadeau geven!!! Superleuk!

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten