Dr Eureka

Review spel Dr Eureka, White Goblin Games

Wij raden het spel Dr Eureka aan!

Leuk voor kinderen die houden van een spel waar veel snelheid in zit.

Dr. Eureka

| WHITE GOBLIN GAMES | reviewers: Devika en Katinka van Steeg |

 

Review Dr Eureka

Help het labaratorium staat op zijn kop!

Wat ziet dit spel, op de achterkant van de doos, er al leuk uit zeg. Nadat alles uit het doos was gehaald, zag het er nog spectaculairder uit. We zetten de reageerbuisjes uit en doen de molecuul-ballen in de buisjes. Daarna hebben we pas de gebruiksaanwijzing er bij gepakt. Allebei kregen de meiden 3 reageerbuisjes en van elke kleur 2 molecuul-ballen. Er horen ook kaarten bij het spel. Deze moeten geschud worden en daarna op zijn kop op een stapel worden neergelegd. Het spel kan beginnen!

Dr Eureka

Het bovenste kaartje moet door een, willekeurige, speler worden omgedraaid. Daarna is het de bedoeling dat elke speler de opdracht van de kaart zo snel mogelijk uitvoert, zonder zijn handen aan de ballen te krijgen. Anders ben je gediskwalificeerd. Diegene die het snelst de opdracht heeft uitgevoerd, krijgt het kaartje. Daarna wordt het volgende kaartje omgedraaid en moet de volgende opdracht uitgevoerd worden.

Je kunt zelf dus bepalen hoe lang je het spel spelen wilt. Uiteindelijk wint degene met de meeste kaarten.Dr Eureka

Katinka: Wat leek dit mij een fantastisch spel toen ik de doos zag en de achterkant had gelezen. Dit was wat ik zei tegen mij zus toen we alles klaar ging zetten. Toen ik het eerste kaartje omdraaide werd het spel echt net zo leuk als ik dacht. Maar het spel is niet aan te raden voor kinderen van 6 jaar’.Het is nog best wel moeilijk omdat je de ballen niet met je hand mag aanraken.

Devika: Soms was het wel moeilijk om de balletjes zo snel mogelijk in de goede volgorde te krijgen maar het spel was wel echt lachen. Elke keer viel er wel weer een balletje uit het buisje.

Onze beleving van Dr Eureka

Wij raden het spel Dr. Eureka aan voor kinderen die houden van een spel waar veel snelheid in zit.

Katinka (12):ik vond het een super leuk spel, omdat je de spanning voelt. Het is echt aan te raden voor kinderen. Op de doos stond dat je het vanaf 6 jaar kon spelen, maar ik vond het al best wel moeilijk en ik ben 12!

Devika (14): Het is een leuk spel maar je moet het niet al te lang spellen. Ik vind het dan toch een beetje saai worden. Al denk ik dat als ik in een melige bui zou zijn, ik toch stiekem met mijn vriendinnen een hoop zou lachen.

Inhoud Dr Eureka

 • 12 reageerbuizen
 • 24 molecuul-ballen
 • 54 opdrachtenkaarten
 • spelregels
 • Duur: 15 min.
 • Leeftijd: vanaf 6 jaar (Wat naar mening van onze reviewers aan de jonge kant is!)
 • Spelers: 2-4 spelers.

Omschrijving spel volgens White Goblin:

Het laboratorium staat op zijn kop! Dr. Eureka heeft jullie hulp nodig om zijn experimenten uit te voeren. Jullie zijn de assistenten van Dr. Eureka en moeten proberen om zo snel mogelijk de moleculen in de juiste volgorde in de reageerbuizen te krijgen. Je mag de ballen niet uit de buizen laten vallen of met je handen aanraken. Probeer dit als snelste te doen om daarmee de opdrachten van Dr. Eureka als eerste te voltooien. Dan ben jij de beste en slimste wetenschapper! bron

Winactie Dr Eureka (gesloten)

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je Dr. Eureka wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • Deze winactie eindigt op zondag 25 juni middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
 • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
 • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten