speed
|

Review Speed, White Goblin Games

Speed: Het snelste kaartspel ter wereld! Wie durft deze snelheid aan?

Afbeeldingsresultaat voor speed white goblin

 | WHITE GOBLIN GAMES  | reviewers: Devika en Katinka van Steeg

Review Speed

Inhoud

Hoe snel kan jij al je kaarten spelen?

Voorbereiding met 2 spelers:

Voordat het spel kan beginnen worden de kaarten geschud. Iedere speler krijgt 30 kaarten die in een gedekte stapel voor de speler wordt neergelegd. Om de beurt trekt de speler een kaart van zijn stapel en legt deze zonder de kaart in te kijken gedekt neer in het midden van de tafel.

Daarna trekken beiden ieder 3 kaarten van zijn eigen stapel en neemt deze in zijn hand. De tegenspeler ziet uiteraard niet wat je in je handen hebt. De jongste speler telt af tot 3 en het spel gaat beginnen! De gedekte kaart in het midden wordt door de eigen speler open gelegd.

Spelverloop:

De spelers spelen tegelijk het kaartspel. Lukt het je om direct je een kaart op 1 van de 2 stapels te leggen, dan mag je dit gelijk doen. Je hoeft niet op je beurt te wachten omdat beiden spelers tegelijk spelen.

Je legt een kaart op de stapel als:

 •  Het symbool op je kaart hetzelfde is dan de bovenste kaart op de stapel
 •  Het aantal symbolen op de kaart hetzelfde is dan de bovenste kaart op de stapel
 •  De kleur hetzelfde is als de bovenste kaart op de stapel

Elke speler mag op elk moment een kaart van zijn stapel die naast hem ligt pakken om de kaartentotaal in zijn hand tot 3 aan te vullen. Je wacht dus niet tot je hand leeg is gespeeld.

Als beiden spelers geen kaarten meer kunnen spelen, worden alle gespeelde kaarten opnieuw geschud. Beiden spelers trekken weer een gedekte kaart en leggen deze gedekt in het midden van de tafel. De jongste mag weer aftellen, beiden draaien de gedekte kaart open en het spel gaat weer verder door op deze kaarten stapels te maken.

Deze video laat zien hoe snel het spel in zijn werk gaat:

YouTube video

Spelvarianten:

 • Handicap: Is 1 van de speler steeds het snelst dan kun je deze speler een handicap geven. De kaarten worden dan anders verdeeld waardoor de snellere speler meer kaarten krijgt dan zijn tegenstander. Je spreek onderling af welke verschillen er in de aantal kaarten zitten. Bijvoorbeeld: Snelle speler krijgt 40 kaarten en de langzame speler krijgt er 20.
 • 3 spelers: Je kunt Speed ook met meer dan 2 spelers spelen. Iedere speler krijgt dan in plaats van 30 kaarten 20 kaarten. De kaarten worden, net als met 2 spelers, midden op tafel gelegd. Deze liggen dan in een driehoeksvorm. Echter mag je nu alleen kaarten spelen bij je tegenstander op de stapel. Verder blijven de regels gelijk aan het spel met 2 spelers.
 • 4 spelers of meer (toernooi): Als Speed met meer dan 3 spelers wordt gespeeld kun je het spel spelen in toernooivorm. Er spelen dan 2 of 3 spelers tegen elkaar. Elke winnaar mag door naar de volgende ronde en speelt tegen een winnaar uit een andere ronde. Uiteindelijk leidt dit tot een winnaar.

Persoonlijke Leeservaring

Katinka(12): Dit is echt een geweldig spel! Zo simpel maar zo leuk! Vooral omdat je heel snel moet spelen om te winnen. Alleen vergeet ik soms om ook tactisch te kijken. Ik heb het spel al een keer meegenomen naar school om te spelen in de pauze. Het spel duurt maar een paar minuten, waardoor ik het overal kan spelen met mijn vriendinnen. Ook het kleine doosje is lekker makkelijk. Hij past heel makkelijk in mijn volle schooltas.

Devika(15): Wat heb ik dit spel al heel vaak gespeeld zeg. Het is super simpel en echt cool! Het spel duurt heel kort, waardoor ik het geregeld even met Katinka speel voor het eten of gewoon tussendoor. Het gaat niet alleen om hoe snel je bent maar je moet ook goed kijken waar je je kaart neergelegd. Het is echt 1 van de leukste spellen die ik de laatste tijd gespeeld heb. Een echte aanrader voor iedereen. Dit spel vind je gewoon leuk.

 

Overzicht

age 6+ players 2 of  meer playtime 2 min

Inhoud speldoos:

 • 60 kaarten 

Onlybyme mag een liefhebber van kaartspellen blij maken met een versie van dit zeer snelle kaartspel. Doe mee met de winactie. Iedereen maakt kans. Ben jij een liefhebster of ken je iemand die je hiermee kan verrassen? Alvast leuk om in huis te hebben als cadeautje bij de komende feestdagen!

Winactie Speed

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je Speed wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • Deze winactie eindigt op zondag 22 oktober middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
 • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
 • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

 

Andere spelrecensies van White Goblin Games:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten