|

Review Qwinto kaartspel, White Goblin Games

De donkere dagen beginnen weer wat te naderen. Hoog tijd voor gezellige spelletjesavonden! Het Qwinto kaartspel behoort dan zeker op tafel!

 

Qwinto

| WHITE GOBLIN GAMES  | reviewers: Antoinette en Katinka van Steeg |

Recensie Qwinto kaartspel

Inhoud

Een leuk vervolg op het eerder uitgebrachte dobbelspel Qwinto. Ditmaal testen wij de kaartspelvariant. Het is super makkelijk te spelen, maar wel erg spannend!

Iedereen heeft het geluk in zijn eigen hand. Het kaartspel speel je tactisch en moet je goed inplannen. Voordeel: je hoeft in deze variant niet op je beurt te wachten en speelt mee bij de beurt van een ander!

Speluitleg

Op de tafel worden vier kaarten open neergelegd in een vierkant. Daarnaast komt een stapel kaarten. Wanneer je aan de beurt bent leg je één kaart neer. Heb je twee kaarten met hetzelfde getal dan mag je ze allebei tegelijk neerleggen. De kaart leg je op één van de vier kaarten die open op tafel liggen. Deze score is jouw opgelegde kaart, plus de kaart horizontaal en verticaal van deze kaart.

Tel de som van de drie kaarten bij elkaar op en je hebt de score. Deze zeg je hardop, samen met de kleur(en) van die kaarten. Grijs wordt niet als kleur gezien dus die mag je niet zeggen. Alle spelers krijgen nu de kans om dat getal op het scoreblad in te vullen in de rij van één van de genoemde kleuren.

Je hoeft niet bij het eerste vakje te beginnen, dus je moet een beetje tactisch schrijven, zodat je lagere en hogere punten ook nog op de lijn kan plaatsen. Want alle scores moeten wel van laag naar hoog zijn per kleur!

spellen1 032 e1505373481717

Einde van het spel

Zodra iemand 1 rij volledig heeft ingevuld. Dan gaat iedereen de scores optellen en wordt de winnaar bekend. Heb je een rij compleet ingevuld, dan levert dit je ook nog bonuspunten op. Des te meer reden om goed te bedenken waar je de getallen plaatst op de lijn. In elke rij van boven naar beneden staat een ruitje. Daarvoor kan je bonuspunten krijgen dus zorg dat je die vol hebt….

Het kaartspel is ook alleen te spelen, dat is wel minder leuk. Bij twee spelers wordt het spannend. Wie gaat er winnen… met hoe meer spelers je het speelt, hoe leuker het wordt. Het blijft ook spannend, doordat je de scores van de andere spelers niet mag zien…

 

Inhoud speldoos

 • 32 speelkaarten
 • 4 potloden
 • 1 scoreblok
 • spelregels

age 8+ players 1 – 4 playtime 20

 

Persoonlijke Beleving

Katinka(12): Het is een leuk maar wel spannend spel, met hoe meer mensen je het speelt, hoe leuker en spannender het wordt. Ik vond het fijn dat er ook een goede instructie bij zat.

Antoinette(40): Er zit een goede instructie bij waardoor het spel makkelijk uit leggen is. Het is een spannend spel dat je soms op het puntje van je stoel laat zitten.

 

Ben jij spelletjes gek? Wil jij graag dit spel winnen voor jezelf, je gezin of een bekende? Doe gerust mee!

 

Winactie Qwinto kaartspel

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je Qwinto wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • Deze winactie eindigt op zondag 24 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
 • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
 • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

 

 

Andere spelrecensies:

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten