fabelfruit
|

Review Fabelfruit, White Goblin Games

Fabelfruit is een ingewikkeld spel met een hoop avonturen!

Nadat de spelregels eenmaal duidelijk zijn is het spannend en superleuk!

                                                                     fabelfruit

WHITE GOBLIN GAMES | reviewers: Antoinette, Devika en Katinka van Steeg

Review Fabelfruit

Inhoud

Fabelfruit heeft een heleboel spelelementen die het spel leuk, maar in het begin ook ingewikkeld maakt.

Je leeft bij dit spel in een prachtig bos met heel veel fruit om te overleven. Het heeft prachtige kleuren en je mag het overal pakken, ruilen of weggeven. Maar o jee! Er zijn ook apen in het bos. Deze stelen het fruit als je even niet oplet.

De apen vinden het fruit heerlijk sappig en willen dit graag opeten. Dus verzamel je 60 kaarten zo snel mogelijk zodat de apen niet meer bij je fruit kunnen. Heb je alle kaarten kunnen verzamelen dan heb je het fabelfruit gewonnen.

fabelfruit

Volgens White Goblins games:

FABELFRUIT bevat een uniek spelconcept: het spel verandert elke keer als je het speelt! De startopstelling van elk volgend spel is namelijk gelijk aan hoe het vorige spel is geëindigd. De regels blijven hetzelfde maar de acties evolueren: de actiemogelijkheden blijven steeds een aantal spellen beschikbaar, waarna ze verdwijnen. In elk spel komen er wel één of meer nieuwe actiemogelijkheden bij. Na ongeveer 20 keer heb je het spel ‘uitgespeeld’ maar daarna kun je weer zonder problemen opnieuw beginnen.

Een zeer bijzondere ervaring om met je spelersgroep of het hele gezin mee te maken!

fabelfruit2

Onze persoonlijke ervaring

Antoinette: Dit is een spel die zeker op tafel moet komen bij mensen die van spelletjes houden. Het is een spel voor jong en oud, ook al lijkt het anders als je het thema ziet(doos oogt kinderlijk).Hier ligt het spel geregeld op de  tafel, zeker nu het vakantie is.

Devika (14): Dit spel is 1 van mijn favorieten spellen momenteel. Het is een spel waar je tactisch moet denken en goed moet opletten. In het begin leek het mij onoverzichtelijk om te spelen, maar juist alle acties die je moet doen maakt het spel gaaf om te spelen.

Katinka(12): Wat een superleuk spel is fabelfruit. In het begin was het ingewikkeld en begreep ik het niet helemaal. Door het een keer te spelen snapte ik gelijk wat de bedoeling was. Fabelfruit heeft mij eerlijk gezegd verrast. Met mijn verjaardagsfeestje gespeeld en we waren alle 5 razend enthousiast! Ik vind het het leukst om het met 5 spelers te spelen. Leuk dat mijn vriendinnen het spel ook zo leuk vonden.

 • 240 locatie kaarten
 • 70 fruit kaarten
 • 7 houten dieren
 • 17 tokens
 • 1 spelregels
 • 1 compendium

age 8+ players 2-5 playtime 25

Onlybyme Aanbeveling

Onze junior recensenten Katinka en Devika hebben inmiddels al een aantal spellen gerecenseerd voor Onlybyme (onder begeleiding van mama Antoinette, die het geheel netjes verwoord tot review) en zijn het beiden eens: dit spel verdient een speciale aanbeveling! Fabelfruit geeft heel veel aangename spelmomenten met vrienden en familie. Juist de wat ingewikkelde regels maken dat het spel meer uitdaging geeft en afwisseling.

Fabelfruit is o.a. verkrijgbaar bij bol.com.

 

Namens de White Goblin Games mag Onlybyme een exemplaar van Fabelfruit weggeven aan liefhebbers. Doe gerust mee voor je eigen gezin of voor iemand die je hier heel erg blij mee weet te maken.

 

Winactie Fabelfruit

Regels voor deelname:

 • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
 • Geef hieronder in een reactie aan dat je Fabelfruit wilt winnen.
 • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
 • Deze winactie eindigt op zondag 10 september middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
 • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
 • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
 • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten