Howards End
|

DVD Howards End, digitaal gerestaureerde klassieker met verbluffende kwaliteit!

Howards end is een schitterend kostuumdrama uit 1992.

Nu, 25 jaar later, zijn het originele cameranegatief en de magnetische soundtrack, digitaal 4K gerestaureerd.

Howards End

| regisseur: James Ivory | cast: Anthony Hopkins, Emma Thompson | DVD en Blu-ray | recensent: Barbara Oosthoek|

Recensie Howards End

Inhoud

Dit Britse kostuumdrama speelt zich af aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Margaret Schlegel (Emma Thompson), een vrouw uit de middenklasse, trouwt met de stugge weduwnaar Henry Wilcox (Anthony Hopkins). Deze vrij rijke zakenman is ‘terribly old fashioned’. Margaret is een moderne vrouw die voor haar gevoelens uitkomt.

Het is een verstandshuwelijk dat niet bij iedereen in goede aarde valt. Margarets jongere zus Helen (Helena Bonham Carter) is een slimme, idealistische jonge vrouw. Ze heeft een mening en moet niets hebben van de arrogante en stugge Henry. Wat volgt is een beklemmende vertelling over rivaliserende families, liefdesverwikkelingen, klassentegenstellingen.

Margaret erft het landgoed Howards End na het overlijden van Henry’s eerste vrouw, Ruth.

BR Howards End

Informatie

De digitale restauratie van Howards End kwam tot stand op initiatief van filmproducent en cinefiel Charles S. Cohen. Hij verwierf de rechten van Ivory’s films. De producent wil alle 21 films en negen documentaires restaureren. Alles wordt heruitgebracht onder de vlag van Cohen Film Collection.

De roman waarop de film gebaseerd is, werd geschreven door E.M. Forster in 1910.

De film kreeg 3 Oscars waaronder die voor beste actrice. Emma Thompson. Ze waren genomineerd voor 9 Oscars.

Opnieuw uitgebracht

Na 25 jaar, komt de film opnieuw uit. De oude filmrollen en geluidsbanden zijn digitaal gerestaureerd waardoor de kwaliteit verbluffend is. Een oude film in een nieuw jasje, zonder remake. Hoe heerlijk is dat? Opnieuw genieten van de cast van toen, maar dan met een veel hogere kwaliteit aan beeld en geluid.

Howards End is nu opnieuw te verkrijgen op blu-ray en DVD, zodat je heerlijk thuis in de bank kan kruipen met een deken, een kop thee en natuurlijk zakdoekjes bij de hand. Het ultieme genieten, in deze koude dagen, kan beginnen!

Namens Lumière mag Onlybyme twee exemplaren van deze klassieker weggeven met een winactie. Een leuk cadeau voor onder de kerstboom voor velen! Doe gerust mee en misschien kan jij hier een dierbare blij mee maken.

Winactie Howards End

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je Howards End wilt winnen.
  • Indien je de Facebookpagina van Onlybyme nog niet volgt: Begin met volgen.
  • Deze winactie eindigt op zondag 10 december middernacht. De winnaars van alle gesloten winacties worden 1 keer per maand aan het begin van de volgende maand in een verzamelbericht via de Facebookpagina bekend gemaakt.
  • Nadat de winnaar per mail is bericht, heeft deze een week de tijd om via de mail te reageren en de prijs te claimen. Daarna kan Onlybyme besluiten om de prijs aan een andere deelnemer te gunnen of deze te bewaren voor een latere nieuwe actie.
  • Interesse in een extra winkans? Begin Onlybyme dan ook te volgen op Instagram of Twitter.
  • Het delen van deze winactie via sociale media wordt altijd gewaardeerd. Denk hierbij aan het delen of liken van deze actie via Facebook, Twitter, Google +, Pinterest, Instagram en Bloglovin’.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten