h 1600 l 450 1446 watt vasco alu zen e1505892299134
|

Radiatoren en designradiatoren: de huidige trends!

Ben jij een echt koukleum? Hier had ik vroeger volmondig ja op geantwoord. Tegenwoordig bepaalt het gevoel van het moment een zeer wisselend beeld hierin. Hoe dan ook is het hebben van verwarming niet meer weg te denken in onze hedendaagse huishoudens en worden we pas op dit feit gewezen als deze niet meer werkt. Uiteraard gebeurd het uitvallen van de verwarming volgens de wet van Murphy altijd wanneer het NIET uitkomt. Al herkenning?

Nu gaat dit artikel niet over cv-ketels, maar over hetgeen je juist in de woning met meeste ziet: de radiatoren. Hier is tegenwoordig een behoorlijke ontwikkeling in waarneembaar. Radiatoren hoeven er namelijk alles behalve saai en ‘standaard’ meer uit te zien. Er is veel mogelijk, van ‘normaal is goed genoeg’ tot zeer moderne designs.

Radiatoren: de huidige trends

Nog steeds zijn de paneelradiatoren de meest verkochte en gebruikte radiatoren. Deze soort is uitvoerbaar in 1 of meerdere platen en hebben als kenmerk dat ze zeer veel warmte afgeven op een relatief klein oppervlak. De keuze valt vaak voor dit model uit omdat de prijs zeer aantrekkelijk is in combinatie met het hoge vermogen dat deze soort radiator levert.

Paneelradiatoren

h 423 l 560 k 7 778 watt thermrad alubasic

Uiteraard kent iedereen de standaard modellen in deze categorie, die in menig huiskamer te vinden zijn. Maar ook in paneelradiatoren is wel wat keuze op het gebied van strak en modern te vinden met toch nog een redelijke prijs eraan gekoppeld.

Zo is deze in mijn ogen aantrekkelijke variant van 431×560 – 778 watt │ Thermrad AluBasic rond de prijs van 140 – 150 euro verkrijgbaar.

Al kan je natuurlijk ook voor een ‘standaard’ model gaan en al voor ruim onder de 100 euro slagen, afhankelijk van de gekozen maten. Hoe hoger en/of langer, hoe duurder uiteraard.

1800x400 t21 1442 watt vasco flat v line

Er is ook een verticale variant mogelijk in deze uitvoering. Ook hier weer veel prijsverschillen, hoe moderner van look hoe meer je ervoor betaald. Toch is het soms aantrekkelijk om iets meer te besteden. Daarna is het echt een genot om langs deze radiator te lopen, die niet eens zoveel meer ‘lijkt’ op een verwarming. Misschien is het omdat ik een vrouw ben en graag mooie dingen zie, maar zeg nou zelf. Deze 1800×400 T21 – 1442 watt │ Vasco Flat-V-Line is toch een beauty voor het oog?

Niets is zo persoonlijk als ‘wat’ iemand mooi vind. Daardoor ben ik me er van bewust dat velen een ander model aantrekkelijker zullen vinden. Het gaat in deze blog dan ook meer om de mogelijkheden die voorhanden zijn.

 

Ledenradiatoren

radiatorenNaast paneelradiatoren blijven de ouderwetse ledenradiatoren nog steeds in de markt. Doordat ze veel water bevatten is de stralingswarmte een lange tijd aanwezig. Dit type radiator wordt dan ook als erg comfortabel beschouwd in gebruik. Uiteraard is er tegenwoordig wel een modernere uitstraling mogelijk. Ze worden door hun nieuwe look vaak als designradiator gebruikt en combineren zo look en veel warmte afgifte perfect. Ook is deze soort zowel horizontaal als verticaal te plaatsen zodat voor elke ruimte een passend model te vinden is.

Hiernaast een ware eye-catcher die ook een pittig prijskaartje heeft, maar dan heb je wel iets aparts wat niemand anders in huis heeft! De H:660 L:611 – 8 Leden – 1058 watt Art Deco.

Designradiatoren

radiatoren
1600×450 – 1446 watt │ Vasco Alu-Zen

Uiteraard kan je op het gebied van design veel vinden. Een echte designradiator heeft als primair doel er mooi uitzien. Het vermogen is daardoor niet altijd even groot, al is dit geen regel die voor alle designmodellen opgaat. Kijk dus goed naar de balans van looks en vermogen en maak een passende keuze die aansluit bij jouw persoonlijke wensen.

High Power designradiatoren

Zo zijn High Power designradiatoren heel goed in staat om toch op een gering oppervlak veel warmte af te geven. Vaak worden dit soort radiatoren ook erg functioneel ingezet in bijvoorbeeld de badkamer voorzien van een beugel waardoor de natte handdoek direct droogt na het ophangen. Ook het plaatsen van een spiegel die niet beslaat is erg handig te noemen als je na een hete douche snel toilet wilt kunnen maken.

Voor de badkamer zijn overigens ook de handdoekradiatoren een mogelijkheid. Tip: Let er hierbij wel op dat het vermogen groot genoeg is om én de handdoek te drogen én de ruimte te blijven voorzien van een aangename warmte in de koude wintermaanden.

Mijn conclusie: 

Er is meer dan ‘normaal’ en ‘standaard’ verkrijgbaar op het gebied van radiatoren. Het ligt er uiteraard aan in hoeverre het design belangrijk is voor de plek waar de radiator komt te hangen. De prijzen kunnen dan ook erg sterk uiteenlopen en het is dan ook mijn persoonlijke advies je daar goed in te verdiepen. Weeg prijs, kwaliteit en looks goed met elkaar af. Toch zou ik het wel weten als ik nu in een koophuis zou wonen en niet enkel naar de prijs hoefde te kijken!

Let jij bij het aanschaffen van radiatoren enkel op prijs en vermogen. Of speelt voor jou het uiterlijk ook een belangrijke rol?

 

 

Disclaimer: Het tonen van de modellen berust op een persoonlijke voorkeur en is niet bedoeld als het maken van reclame voor de betreffende fabrikanten. De foto’s gebruikt in dit artikel zijn afkomstig van cvkoopjes.nl en niet het eigendom van Onlybyme.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten