nieuwe BBQ Hype

Barbecueën ontstijgt de simpele worst! De nieuwe BBQ Hype!

De nieuwe BBQ Hype: keramisch barbecueën!

Zelf heb ik me heel lang onthouden van de zgn. BBQ wereld! Ok, een braadworstje lekker, maar – heel eerlijk –  veelal vond ik de meer zwart dan lekker uitziende vleesresultaten die ik kreeg aangeboden als ‘zalig eten’, verre van zalig!

nieuwe BBQ Hype

Inmiddels moet ik deze mening bijstellen, want barbecueën is allang niet meer ‘enkel’ een simpele hap waarbij de mannen tijdens het bereiden met vuur mogen spelen. Nee er is een hele wereld aan toegevoegd. Zelf maakte ik hiermee kennis toen ik eens op culinaire wijze de barbecue leerde waarderen. Het gaat echt niet meer enkel om zoveel mogelijk stukken vlees, een barbecue kan tegenwoordig veel meer dan dat! Als je weet hoe, dan kan de barbecue echt iets toevoegen aan je kook- en smaakbeleving!

Inmiddels zijn er zelfs cursussen te volgen in het onder de knie krijgen van deze kunde.

De nieuwe barbecue hype: barbecueën op een keramische barbecue!

Verrast ben ik dan ook over de nieuwste BBQ Hype, feitelijk ben ik direct enthousiast omdat ik keramisch koken werkelijk een uitvinding vind, die helaas in mijn huidige woning niet aanwezig is, maar wellicht is dat in de toekomst nog te veranderen. 😉

Een keramische BBQ is een barbecue techniek die al heel lang in Japan wordt toegepast. Je kunt met deze soort barbecues koud & warm roken, grillen, stoven, schroeien, langzaam aan barbecueën en zelfs pizza’s bereiden! De smaak en ervaring is heel anders dan met een traditionele barbecue en velen besluiten daarna nooit meer terug te keren naar de traditionele manier van barbecueën.

The Bastard

the bastard kamado medium compleet

The Bastard is een compacte BBQ die in verschillende maten te verkrijgen is. Dus ook handig als ‘klein’ gezelschap onderweg. Barbecueën is immers ook een veel gebruikte vorm tijdens vakanties op de camping of op vakantieparken.

Het ‘even snel’ barbecueën wordt op een goede barbecue vanzelfsprekend een fijnere beleving.

Er zijn uiteraard ook andere soorten keramische barbecues, denk hierbij aan bijvoorbeeld:

The Monolith BBQbbqmettafel

 

De Monolith BBQ heeft vele soorten uitvoeringen. Grote tafels zoals deze op de foto, maar ook kleinere opstellingen. Kortom er valt echt iets te kiezen. Ook deze keramische gigant weet je te verrassen met zijn veelvuldige mogelijkheden.

Een kleine kritische noot:

Het enige nadeel aan keramische barbecues vind ik op dit moment het prijskaartje, want ze zijn ten opzichte van de traditionele barbecues duurder in aanschaf. Een aanschaf die dus echt geschikt is voor mensen die barbecueën tot een feest willen maken elke zomer weer. Dit jaar is het barbecueseizoen al even onderweg. Laten we hopen dat er nog vele weken met dit lekkere weer zullen volgen. Met in menig gezin vele avonden barbecueën, wellicht wel op een keramische barbecue!

EET SMAKELIJK!

Gerelateerd:

Op Onlybyme staan ook een aantal heerlijke recepten die wellicht ‘deels’ op een barbecue kunnen worden bereid.

Disclaimer: dit artikel betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten