kerstcadeau tip
|

Kerstcadeau Tip: Wees Praktisch

Sinterklaas is nog niet goed en wel het land uit en we mogen als ouders alweer gaan nadenken over de cadeautjes onder de kerstboom. De Sint heeft ze waarschijnlijk goed verwend met speelgoed of zaken vanaf hun wenslijst. Daarom de tip om met de kerstboom vooral te denken aan wat je kind nodig heeft en je goed kan ‘verkopen’ als cadeau. Zo bespaar je jezelf én geld voor nog meer dingen die ze eigenlijk niet nodig hebben, én ook gelijk iets in huis wat aan vervanging toe is.
kerstcadeau tip

Onze Kerstcadeau Tip: Wees Praktisch

Kerstcadeau tipNatuurlijk is dit per gezin verschillend. Denk eens in de richting van vervanging van items die je kinderen nodig hebben maar niet zullen vragen aan Sinterklaas of de Kerstman. Denk aan bijvoorbeeld: een leuke schooltas, een eigen koffer voor op vakantie, een logeertas. Of iets anders wat kapot is gegaan en vervangen dient te worden, zoals voetbalschoenen, schoenen in het algemeen, nieuwe spullen om eten en drinken mee naar school te nemen in hun favoriete thema, nieuwe zwemkleding voor bij de zwemlessen, een nieuwe fiets omdat ze de vorige maat zijn ontgroeit, etc.

Zo sla je in deze toch al van zichzelf uit dure maanden twee vliegen in één klap. Je kinderen krijgen ook onder de boom een cadeau en je bent gelijk (noodzakelijke) items aan het vervangen die aan vervanging toe zijn.

Hier is de Sint gericht op haar wensen en de Kerst op haar noden!

Hier is dametje echt toe aan een nieuwe logeertas. Ze gaat immers om de week naar papa het weekend en geregeld logeren bij opa en oma. Dit zal enkel maar toenemen naarmate ze ouder wordt. De huidige tas heeft zijn beste tijd wel gehad. Ook is die voor een weekendje wat aan de grote kant geworden, nu er niet meer bergen knuffels mee dienen te gaan en tig setjes kleding voor de vele ongelukjes die jonge kinderen maken.

De tijd vliegt, dametje wordt al heel snel 6 jaar! Dus een wat stoerdere tas die nu bij haar past is een gewenst iets. De fase van Nijntje en de Teletubbies is hier gepasseerd. 😉 Nu is het Frozen, K3 en Prinsessia! Mijn dametje wil dan ook prinses worden en gaat naar de prinsessenschool!

Winkelfrustraties!

Zoals velen van de vaste volgers weten heb ik een gruwelijke hekel aan winkelen in de stad. Hoewel ik op en top vrouw ben, heb ik deze duidelijk vrouwelijke eigenschap niet gekregen in mijn genen. Winkelen betekent voor mij zeer gefrustreerd rondlopen in winkelstraten en uiteindelijk niet vinden wat ik wil hebben.

Zeer dankbaar ben ik dan ook voor de mega uitvinding internet! Mijn leven is er een stuk aangenamer door geworden! Het scheelt me vele uren vol frustraties in de winkels per maand. Ja, zelfs gewone boodschappen vind ik een ramp en doe ik dan ook liefst zo snel mogelijk! Als ik eenmaal de supermarkt ken en weet wat waar ligt, moeten ze het niet in hun hoofd halen de indeling te gaan veranderen. Zucht! Herkenbaar? Of een totaal in mijn ogen onlogische volgorde hanteren in voor mij niet bekende winkels! Herkenbaar? Wat een ellende is dat!

Door internet is er een totaal nieuwe manier van winkelen ontstaan en inmiddels zijn er vele leuke webshops online die alles hebben wat mijn hartje begeert. Bijna alle winkels die behoren tot mijn favoriete winkels waar ik uit nood veelal naar toe moest voor mijn vaste producten zijn nu ook online  te bezoeken. Enkel de supermarkten blijven nog wat achter, maar ook die gaan nog wel overstag vermoed ik binnen een aantal jaren. 😉

Een tas is een goed alternatief voor speelgoed!

Eenmaal besloten tot een cadeau voor onder de boom met praktisch nut, ben ik op zoek gegaan naar een website waar ze leuke kindertassen verkopen en ik heb deze gevonden! Nu is het nog zaak van een keuze maken welke tas het gaat worden. Ik twijfel nog een beetje uit deze drie modellen. Ze hebben alle drie wel wat. Uiteraard zijn er nog veel meer leuke tassen te vinden op de website van bagageonline, ook voor jongens, jongere (en oudere) kinderen en nog veel meer voor volwassenen. Helaas niet alles even aardig voor de portemonnee, maar helaas kost een beetje tas nu eenmaal wat centen. De ervaring goedkoop duurkoop heb ik op tassengebied helaas al te vaak zelf ondervonden. Herkenbaar?

Leveringsvoorwaarden en recensies

De betere webshops hebben zelfs goede leveringsvoorwaarden en ook kijk ik geregeld naar de recensies van eerdere klanten. Deze webshop breng ik dan ook graag onder de aandacht als tip om eens binnen te ‘wandelen’ terwijl je lekker geniet van je eigen stoel/bank, kopje koffie en koekje. Winkelen zonder enorm lange rijen voor de kassa deze dagen voor kerst, die als je pech hebt ook nog de service verlenen hetgeen je wilt kopen voor je in te pakken. Ik doe dat veel liever zelf op eigen wijze en heb daar graag een euro voor inpakpapier voor over! Het scheelt mij dermate veel frustraties dat ik zelfs de verzendkosten soms voor lief neem. Al zijn die kosten veelal vele malen goedkoper dan de parkeerkosten die ik anders kwijt was geweest. En door de online concurrentie zijn veel online winkels graag bereid die kosten op zich te nemen als je voor een bepaald bedrag daar besteed, zeker in deze feestmaand.

Ok, genoeg persoonlijk geneuzel! Het is duidelijk, ik haat winkelen! Net zo goed al vele vrouwen juist heel graag winkelen! Gelukkig bijt dat elkaar niet! Ik wens jullie veel succes in de wachtrijen! Ik neem dan nog wel een glaasje drinken en snuffel online rond voor koopjes. 😉

Vooruit nog een laatste tip dan! Bestel je producten tijdig! Zeker voor de kerstdagen! Dus deze week! 😉

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten