Hondenvoer: Wat eet jouw hond? Merk of huismerk?

Waarom een blog over hondenvoer? 

Wij als consument vinden de kwaliteit van eten steeds belangrijker en zitten als zuinige Nederlanders graag toch ook voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. Liefst willen we zo min mogelijk betalen voor de best mogelijke kwaliteit voor ons eigen eten. Als het dan ook nog milieu bewust of diervriendelijk (raar woord als je er goed over nadenkt) is bereid, zijn we helemaal gelukkig!

Voor hondenvoer van merken die bekend staan om hun ‘kwaliteit’ betaal je vaak een behoorlijk bedrag, het is dan verleidelijk om te gaan voor een huismerk bij een supermarkt. Toch bestaan die merken niet voor niets. Ze geven je huisdier, in dit geval de hond, het best mogelijke soort voer, goed uitgebalanceerd per levensfase en grootte. Je wilt als hondenliefhebber graag iets goeds voor je viervoeter!

hondenvoer

Zelf hebben wij sinds vorig jaar een havanezer in huis en op advies van de fokker wissel ik geregeld met hetgeen we haar te eten geven af. Allerlei merken en huismerken door elkaar. Dit om de hond niet teveel te laten vastzitten op 1 soort brokken of blikvoer. Er komt hier dus van alles voorbij, merk en non-merk bewust gezien haar bescheiden omvang in de kleinst mogelijke hoeveelheden (veelal 2 à 3 kilo zakken).

Geregeld hoor ik dat honden slechts 1 soort brok ‘willen’ eten en dan gaat deze uit het betreffende assortiment en heb je gelijk als eigenaar een uitdaging.

Grote prijsverschillen tussen hondenvoer merken

Wel vind ik dat er een mega verschil zit tussen de prijzen van huismerken en de grote merken qua hondenvoer, dus als ik op enige wijze daarop kan besparen zal ik het zeker niet laten. Dan komt toch het principe waarom meer betalen, als het goedkoper kan om de hoek kijken. En nee, ik wissel niet enkel de goedkopere huismerken met elkaar af, werkelijk alles komt langs. Al merk ik wel dat Lady beter op brokken dan op rauw voer reageert. Vaak geeft het laatste veel dunnere ontlasting, dus dat krijgt ze niet zo vaak als brokken.

Gespot! Brekz.nl!

Bij Brekz.nl komen soms erg interessante aanbiedingen voorbij op het gebied van hondenvoer.

Een quote van de site:

Voor een groot aantal merken hondenvoer zoals Smølke, Pro Plan en Prins hebben we regelmatig gratis kilo acties of andere aanbiedingen. Bij Brekz vindt u het beste hondenvoer dan ook tegen zeer voordelige prijzen!

De aanbiedingen zijn nu precies de reden om deze site te vermelden als ‘gespot’, al heb ik zelf met een klein ras niet zo heel veel aan de ‘grote partijen’, maar daarom is de site voor zeker de grotere hondeigenaren lucratief. Abonneren op de nieuwsbrief is gratis. 🙂

Overigens hebben ze meer dan enkel hondenvoer op deze website. Ook voor andere huisdieren is er genoeg te verkrijgen en gelijk wat apotheekproducten, speelgoed, onderhoud etc. meebestellen totaal geen probleem. Gezien de goede recensies op de website, ook belangrijk om naar te kijken, een gespot waard!

 

 

Comments

 1. Claudia Diependaal says:

  Onze hond krijgt zowiezo alleen maar brokken nooit blik.

 2. Gerda says:

  Mijn hondjes krijgen nu het merk Lars…ze doenhet er goed op maar dat wil niet zeggen dat ze later toch wat anders krijgen..Ik ga me nu verdiepen in wat goed is en kijk dan wat ik ze dan het beste kan geven.

  Mijn dochter is goed op de hoogte en heeft ook Royal Canin voer moeten promoten en cursus gevolgd…Volgens haar is het veel marketing business, net zoals er in de supermarkt gebeurd met ons voedsel…
  Weet niet of je deze site al hebt gelezen ..en gaat veel om in al die diervoeders…maar of het allemaal zo goed is??
  Wat is een goede brok?
  Kortgezegd bevat een goede brok voornamelijk vlees en dierlijk vet en geen chemische toevoegingen. Hieronder een beknopt overzicht van de gewenste en ongewenste ingrëdienten van een brok.
  Zie hier de link https://www.voerwijzer.com/wat-is-een-goede-brok/ en ook https://www.voerwijzer.com/zelf-een-brok-beoordelen-in-6-stappen/

 3. Marije Ronteltap says:

  Onze hond krijgt HUSSE. Dat zijn graanvrije of graanarme brokken in verschillende smaken en hoeveelheden. Je kunt het online bestellen of bellen naar de contactpersoon binnen je regio. Die bezorgt het gratis bij de thuis. Meestal al de volgende dag.
  Daarnaast krijgt hij ook wel verse botten met vlees. Ik heb laatst bij de slager een bak met botten van een geslacht lam gekocht. Hij vindt het heerlijk!!
  Verder moet je gewoon leren hoe je hond reageert op dingen en dat goed in de gaten houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.