Goede schoenen voor 12 euro, kan dat? 7


Een tijdje terug winkelde ik bij de Lidl en trof twee paar schoenen voor kleuterlief in de schappen voor elk 12 euro. Gezien ik al enthousiast ben over hun kinderkleding en geregeld iets voor Riana daar weghaal, wilde ik de schoenen eens uittesten. (Deze post is niet gesponsord!)

goede schoenen

Mijn bevindingen

De schoenen zien er leuk en zeker niet ‘goedkoop’ uit. Ze lopen (beide paren) volgens Riana erg lekker en ze trekt ze wisselend aan. De behuizing is stevig, dus wat steun her en der, al is de trend nu om de veters niet vast te maken, dus dat maakt het weer wat losser, toch verliest ze haar schoenen niet. Ze zijn tot nu toe waterdicht en er is best wel een plas geprobeerd, her en der. Speelschade is er tot op heden weinig tot niet.

goede schoenen

Conclusies over de schoenen:

 • De prijs is zeer aantrekkelijk.
 • Kwaliteit prima.
 • Goede keus: zeker als je meeneemt dat jonge kinderen snel van schoenmaat wisselen.
 • Zien er leuk uit! (persoonlijke mening)

Een update na een paar maanden

Inmiddels moet ik mijn mening iets bijstellen. De schoenen zijn veel gedragen maar gingen al heel snel gebruik sporen vertonen. Nu ligt dit niet aan kwaliteitsgebrek in verhouding met de betaalde prijs. Dochterlief had gewoon de neuzen al snel beschadigd wat je met schoenen zonder echt leer kunt verwachten. Kleuters zijn immers niet echt bezig met het mooi houden van hun schoenen tijdens het spelen. De pasvorm is wel goed gebleven. Maar na een paar maanden spelen zijn deze hierboven getoonde schoenen al vervangen. De doorlooptijd is dus veel korter, maar je kan ook weer niet alles verwachten van een schoen met die prijs. Het is dus waar je als ouder voor kiest.

Shop jij ook wel eens bij de Lidl? Of dragen jouw kinderen enkel duurdere merkschoenen?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

7 gedachten over “Goede schoenen voor 12 euro, kan dat?

 • marjon

  Ja en een tip, de sneeuwlaarsjes zijn deze week weer in de aanbieding bij Lidl. Voriga jaar voor Amber gekocht en waren ook erg stevig, waterdicht en liepen (volgens haar) goed!

 • Gewoon Jolanda

  Ik shop ook weleens bij de Lidl. Why not! Vooral jonge kinderen zijn overal zo weer uitgegroeid of hebben het weer versleten. Je blijft aan het kopen.
  Nu onze kinderen ouder zijn, koop ik ook geen mega dure schoenen en/of kleding. De merknaam moet voornamelijk betaald worden en zegt vaak niks over de kwaliteit.

 • Harriët

  Ik heb nooit schoenen gekocht bij de Lidl Wel eens van die sneeuwlaarsjes met bont. Maar die hebben ze maar kort aan.
  Voor schoenen ging ik toch wel naar een fatsoenlijke schoenenwinkel. Voeten eerst meten en dan goeie schoenen uitzoeken idd. Fré draagt nu eigenlijk alleen nog maar sportschoenen, maar dat zijn vaak ook wel Nike’s of Adidas. Ze moeten wel een beetje fatsoenlijk zijn.
  Goeie schoenen vind ik wel belangrijk.

  • Barbara Bericht auteur

   Ik snap je mening goed hoor, maar ik heb goed gekeken en de schoenen doen niet onder voor duurdere merken tot op heden, hoe dat blijft valt te bezien!

 • Marie-José

  Duur of goedkoop maakt niet uit, of ze door kinderhandjes worden gemaakt weet je niet, want dat is met dure produkten ook maar de vraag. Wel denk ik dat de goede steun van het voetbed minder is, maar wie koopt tegenwoordig nog Piedro schoenen.