living room 1872191 640

De nieuwste trends voor de aankleding van je ramen

Bij de inrichting van je woning is het belangrijk je te verdiepen in vele onderwerpen. De ramen en hoe je deze wilt gaan aankleden komen vaak niet meteen als eerste naar voren. Toch is het wel een item om goed over na te denken. Wil je veel openheid, veel privacy, is er veel zonlicht dat dient te worden beperkt? Wat voor soort ramen zijn het? En niet geheel onbelangrijk: wat zijn de huidige trends op het gebied van raamdecoratie?  Ken jij bijvoorbeeld de duo rolgordijnen al?

De trends op het gebied van raamdecoratie

living room 1872191 640

Gordijnen

Gordijnen zullen nooit verdwijnen in de trends, ze zijn immers echte sfeermakers in huis. Het geeft huiselijkheid tegenover de strakke alternatieven zoals lamellen en luxaflex en kunnen goed in combinatie worden gebruikt met rolgordijnen of andere vormen van raamdecoratie.

Daarnaast houden ze kou tegen en warmte binnen in de wintermanden, houden ze de warmte van de zon tegen, en de verduisterende soorten zijn ook nog lichtbeperkend, wat vooral in de slaapkamer heel fijn te noemen is.

Duo rolgordijnen

duo rolgordijnen

 

De echte trend op het gebied van raamdecoratie zijn de duo rolgordijnen!

Ze geven maximale flexibiliteit in gebruik. Wil je veel of weinig privacy, behoefte aan licht beperking of juist licht doorlating, het kan. De twee stoflagen kunnen immers los van elkaar bewegen en zo de ideale look voor elk raam op elk moment creëren. Dit staat dan ook zeker op mijn verlanglijst voor in huize Onlybyme.

Mocht je namen tegen komen als roljaloezie, multiwave, multishade, multiweave en magic light, dit zijn andere benamingen voor hetzelfde product. Iedere verkopende partij zal het op zijn eigen manier benoemen, maar de werking is in beginsel hetzelfde.

Screen rolgordijnen

Een goed alternatief voor zonneluifels in de zomer!

Je bepaalt deze zomer zelf met deze op maat gemaakte screens hoeveel warmte en zonlicht er in je kamer mag binnenkomen, hoe donkerder de tint van het doek, hoe meer licht je buiten houdt. Daarbij is het een goede manier om de warmte buiten te houden, doordat het doek warmtewerend is.

Mocht je de warmte wel graag willen toelaten enkel de lichtinval wat beperken, kies dan voor een transparant rolgordijn. Of als je wel lichtinval wilt maar deze wilt dimmen in intensiteit en verder wat inkijk wilt beperken, denk dan aan lichtdoorlatende rolgordijnen.

Vouwgordijnen

Voor de meer huiselijke sfeer zijn vouwgordijnen weer heel geschikt. Ze brengen direct warmte en sfeer in het interieur en kunnen goed in combinatie met gordijnen worden gebruikt. Het geeft zonder enige moeite een knus huiselijk gevoel als deze gordijnen je raam decoreren.

vouwgordijnen

 

Uiteraard blijven de lamellen en luxaflex ook immens populair door hun strakke uitstraling. Er zijn voor steeds meer soorten ramen vele opties in te passen. Het enige waar ik zelf nog wat meer mogelijkheden voor zou willen zien ontwikkeld zijn de kantelkiepramen. Dat blijft in mijn ogen toch een uitdaging!

Meer inspiratie: Op raamdecoratie.com zijn veel voorbeelden te vinden van de vele soorten mogelijkheden op het gebied van de aankleding van je ramen. een site die goed te gebruiken is als inspiratiebron om tot ideeën te komen voor in jouw woning.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten