Alex
|

Review DVD Alex, Lumière Crime Series

Alex is beslist GEEN crime serie voor (gevoelige) kijkers met een zwakke maag!

Een crime serie die zich onderscheidt van andere series uit de ‘Scandinavische crime scene’ door een rauwheid die bij momenten op het gruwelijke af is.

Review Alex

Alex
©Lumière Crime Series

Beknopte inhoud serie

Dragomir Mrsic (Edge of Tomorrow) en Rakel Wärmländer spelen de hoofdrollen in de miniserie Alex.

De keiharde en corrupte agent Alex besluit de onderwereld vaarwel te zeggen nadat hij per ongeluk zijn partner neerschoot. Maar zijn oude connecties blijven aan hem trekken en al snel verkeren Alex en zijn familie in levensgevaar.

Tegelijkertijd krijgt hij een nieuwe partner toegewezen, Frida, die als geheime opdracht heeft om hem in de val te lokken.

Persoonlijke beleving: Niet is wat het lijkt!

Barbara(40): Nadat het einde van het eerste seizoen van Alex zich op het scherm ontvouwde, was mijn conclusie direct duidelijk. Niets is wat het lijkt. Je denkt te weten waar het heen gaat, je vermoedt twists, en toch…

Daar ik de hoofdrolspeler Dragomir eerder mocht interviewen tijdens het Crime festival te Rotterdam, bekeek ik het geheel uiteraard met iets andere ogen dan de gemiddelde kijker. De door hem vertolkte rol Alex is geheel anders dan de aangename vaderlijke figuur die ik sprak. Een interview dat me nog langere tijd zal bijblijven in positieve zin. En je extra informatie zal verschaffen, uiteraard zonder spoilers, over de serie, het ontstaan ervan, en de motivatie erachter. Lees er alles over in: Interview Dragomir Mrsic, acteur in Zweedse thrillerserie Alex De ‘date’ is al mondeling besproken voor een vervolginterview wanneer seizoen 2 in Nederland wordt uitgerold.

Met vriendlief naast me als medekijker en zijn meningen meenemend in deze review probeer ik te voorkomen de serie enkel te bejubelen, toch ben ik als crime serie liefhebster enthousiast, juist doordat Alex een andere kant van crime belicht.

Alex
©Lumière Crime Series

Realistische horror

Indien je meer van de achtergrond weet van een serie, dan is het anders kijken, dat ben ik me bewust.Vriendlief vond de serie op moment zeer gruwelijk en onsmakelijk. Hij heeft dan ook scenes overgeslagen door het hoge realistische horrorgehalte. Iets wat bewust getracht is neer te zetten: een waarheidsgetrouwe afspiegeling van de werkelijke gang van zaken.

Zelf heb ik alles bekeken en het is niet een geschikte serie voor jeugdige kijkers, zelfs gevoelige 16 jarigen raad ik af deze serie te kijken. Sterker nog, ook volwassenen zullen het niet allemaal even aangenaam vinden om te aanschouwen. Precies de vertolking van de opzet; iets neerzetten wat realistisch en rauw is. 

Zelf ben ik geen liefhebber van het horror genre in films en series, maar doordat het zo rauw en uniek is weergegeven en past in het verhaal, heb ik me er niet aan gestoord. Een serie die mensen laat zien hoe het is en al het romantische weg laat. 

Alex is qua puurheid en rauwheid zeer uniek in zijn soort! 

 

Gerelateerd:

Interview Dragomir Mrsic

 

Disclaimer: deze review is onderdeel van een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten