stella
|

Recensie serie Stella Blómkvist, Lumière Crime Series

Stella Blomkvist een advocate die ‘alles behalve’ traditioneel de belangen van haar klanten behartigd. De regels neemt ze dan ook met behoorlijk wat ‘korrels zout’.

| Lumière Crime Series | vorm: DVD en online te bekijken | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie serie Stella Blomkvist

Stella Blomkvist
© Lumière crime series

Korte synopsis

De pientere, eigenwijze advocate Stella Blómkvist staat erom bekend het gevaar niet uit de weg te gaan en vaker niet dan wel de regels te volgen. Die combinatie staat garant voor een elegante neo-noirsfeer die even sexy als dreigend is. Wanneer de assistente van de premier vermoord wordt en één van Stella’s cliënten de hoofdverdachte is, wordt ze meegesleurd in een allesverslindende modderstroom van corruptie en verduistering. Door haar raadselachtige verleden, morele buigzaamheid en sympathie voor de underdog, is Stella Blómkvist de ideale persoon om je onder te dompelen in de troebele wateren van de IJslandse politiek.

Bron: Lumière

Persoonlijke beleving

Barbara(40): Deze serie bevat 6 afleveringen en is opgebouwd uit losse zaken (elke zaak omvat een tweetal afleveringen) met een bovenliggende verhaallijn die het geheel verbindt. 

Stella is alles behalve standaard, dat is feitelijk na de eerste minuten al duidelijk. Ze behoudt graag de controle, neemt het niet al te nauw met de geldende regels en doet ‘alles’ op haar eigenwijze manier. Dit niet zonder gevaar voor eigen leven. 

Het is vrijwel de eerste aflevering direct duidelijk dat ze gewend is haar eigen boontjes te moeten doppen. Haar karakter is sexy, maar toch ook ergens te absurd voor woorden, en juist dat maakt de serie in mijn ogen interessant. Niet veel vrouwen zouden doen wat zij doet, ik ook niet, en hoewel op punten niet realistisch, toch is deze serie wellicht juist daardoor erg amusant om te bekijken. 

De recensies zijn erg gemixt. Dus geen serie die door de gemiddelde kijker standaard wordt gewaardeerd, maar indien gewaardeerd veelal zeer goed. Je moet bij wijze van spreken haar karakter kunnen waarderen en soms een minder stukje acteerwerk negeren om het geheel te omarmen als zeer aangename ontspanning voor de buis.

Trailer van Stella Blomkvist

YouTube video
Ben je na het lezen van deze persoonlijke recensie geïnteresseerd geraakt in deze nieuwe IJslandse crime serie? Namens Lumière mag Onlybyme een exemplaar weggeven met deze winactie. Doe gerust mee voor jezelf of een dierbare!

 Winactie DVD Stella Blómkvist

(LET OP! De standaard regels voor deelname zijn per 11 april 2018 gewijzigd.)

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres (is afgeschermd) achter in een reactie onder deze blog en laat weten dat je deze winactie wilt winnen.
  • Volg Onlybyme op minstens twee sociale kanalen: Facebook, Instagram, Pinterest en/of Twitter.

Afhandeling winacties:

  • Winacties eindigen ‘standaard’ een ruime week na de plaatsingsdatum op zondag middernacht. (Indien hier vanaf wordt geweken, staat dat in de betreffende winactie vermeld.)
  • De winnaars worden gegroepeerd getrokken en periodiek op Facebook bekend gemaakt. Volg je Facebook niet, geen probleem! Alle winnaars krijgen per mail bericht, indien ze hebben gewonnen. Om de prijs te claimen dienen de winnaars binnen een kalenderweek te reageren.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

 

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie is onderdeel van een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten