scooter 1388001 1280

Vroeger droomde ik van een scooter, nu onze 16 jarige zoon.

Hoewel wij als opvoeders niet staan te springen bij het idee dat zoon van vriendlief(16) binnen een jaar op een scooter of brommer wegrijdt. Het zal vast en zeker gaan gebeuren. Dit heeft hij ons al meerdere malen laten weten. Hij werkt en spaart ervoor en hoewel we hem liever veilig op de fiets zien rijden vrees ik dat we toch aan het idee moeten wennen dat er rond zijn 17de verjaardag zo’n gevaarte in onze tuin staat.
een scooter leasen
bron: pixabay

Tegenwoordig kan je zelfs een scooter leasen

Heus ik begrijp het wel. Ook ik ben jong geweest en wilde vooruit in ontwikkeling. Bij mij heeft deze droom nooit invulling gekregen. Ik ging werken (17) en aangezien mijn fietsen sneller werden gestolen dan ik voor mogelijk hield is het idee van een brommer in een stalling waar geen enkel voertuig veilig leek heel snel uit mijn gedachten gegaan. (In een jaar tijd heb ik 6 fietsen verloren uit diefstal waarvan 5 uit een bewaakte stalling in Rotterdam.)

Wordt het een scooter of brommer?

M. kwam gister nog met het gave bericht dat hij ergens een Kymco brommer had gezien, heel aantrekkelijk geprijsd (900 in plaats van bedrag x) en hoewel het een dure aanschaf blijft snap ik hem wel, als ik mijn moederlijke zorgen opzij zet.

Scooter kopen of scooter leasen?

Toen ik hem vertelde dat je ook een Kymco scooter leasen een mogelijk is tegenwoordig. (Ik keek rond op Kymco, want wilde weten over welk ‘monster’ hij het had, en kwam dit tegen.) Gaf hij al snel terug dat hij liever een brommer Kymco wilde en leasen kan pas als je een bepaald maandinkomen kan overleggen en wellicht is er ook wel een minimale leeftijdsgrens vastgesteld. Hij had zich hier blijkbaar dus ook al in verdiept. 😉 De slimme jongen, want uiteraard wil hij dat ‘beest’ liefst gister dan morgen.
Op zich een geruststellende gedachte, vond ik, dat leasen voor hem voor nu buiten bereik is. Dan weten wij in ieder geval zeker dat M. niet zomaar aan een lening komt vast te zitten die hij wellicht op een gegeven moment niet meer kan dragen.

Zelf ooit nog een scooter?

Zelf moet ik wel bekennen dat het idee van een scooter me niet geheel koud liet bij het zien van de voorbeelden en de bedragen die werden gevraagd bij het leasen. Het is voor ons met volwassen inkomens zeker een mogelijkheid en ik kan door redenen zelf heel slecht fietsen en we overwegen dan ook zeker een elektrische fiets aan te schaffen.
Wellicht is dit ook nog een alternatief om te overwegen? Al weet ik al dat partnerlief liever een elektrische variant wil, maar wellicht zijn die er ook wel te vinden? De mogelijkheden nemen in ieder geval toe met de toenemende ontwikkelingen en welvaart in ons land. Dus meer om over na te denken.
Voor nu parkeer ik die gedachte nog in de ijskast, eerst de zwangerschap maar eens goed doorlopen. Daarna zien we wel weer verder. En tegen dit tijd kan ik zoon van vriendlief zien wegrijden op zijn ‘monster’, welk merk en soort het dan ook uiteindelijk is geworden.
Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten