bench 1190768 640

VDB #4 Rustig aan en veranderingen doorvoeren

VDB? Deze afkorting staat voor ‘Vanaf de bank’ blogs op Onlybyme.

Blogs die letterlijk zijn geschreven ‘vanaf de bank’, dus echt persoonlijk vanuit Huize Onlybyme.

Met een persoonlijk inkijkje in ons leven, rondom een wisselend onderwerp. Lees je mee?

veranderingen doorvoeren

Rustig aan mag af en toe best!

Deze aankomende week (herfstvakantie in het zuiden van het land) is mijn dametje op vakantie bij haar papa. Ze gaat zelfs een midweek weg, de bofkont. Gisteravond heb ik haar bij papa gebracht en ze had er heel veel zin in. Uiteraard vooraf extra knuffelsessies ingebouwd en ze gaat me als ze terugkomt ‘alles’ vertellen. In de praktijk leert de ervaring dat dat ‘alles’ erg meevalt en puur hetgeen is wat op dat moment haar aandacht heeft.

Misschien herkenbaar voor andere ouders: toen ze hoorde dat ze een midweek weg ging vond ze dat leuk, maar had ze haar gedachten bij een speeltje waar ze mee bezig was en je raad het al, er was op dat moment weinig aandacht voor de komende vakantie en heel snel ging het gesprek met papa weer over het speeltje… heerlijk die kinderleeftijd! Al probeer ik haar wel een beetje te attenderen op soms even de aandacht aan een ander geven, al is het maar vragen hoe het is met papa of oma etc. De IK-wereld is nog volop aanwezig en dat is normaal op deze leeftijd, maar soms een klein beetje aandacht voor de andere kant probeer ik spelenderwijs wel te bevorderen. 😉

Stilte

Maar dametje is er dus niet en dat betekent hier in Huize Onlybyme even de tijd voor wat extra rust, letterlijk en figuurlijk. Letterlijk omdat het gewoon veel levendigheid in huis scheelt. Kinderen zijn immers aanwezig en dat is leuk maar soms ook best even vermoeiend. Het is nu dus stil in huis, geen gekwebbel hele dagen door. Als ze niet haar aandacht tot mij richt dan tot haar speelgoed of ‘nep’vrienden en ook Lady wordt in haar gesprekken betrokken. Soms levert dat wel komische situaties op want dan ga ik uit van het feit dat ze het tegen mij heeft en als ik dan antwoord krijg ik terug: ”Mammmmm, ik had het tegen …. ” met een blik van haast rollende ogen van dochterlief, hoe ik dat toch niet kon begrijpen.

Het is nu stil dus in huis, ik hoor nu geluiden die veelal wegvallen in het rumoer van het alledaagse. Best grappig. Alsof je oren gewend zijn zoveel te horen dat nu ze weinig horen ze ineens de aandacht vestigen op geluiden die je normaal niet meer hoort of althans niet meer bewust ervaart als geluid.

Geen zorgtaak

Buiten de stilte is er nu een week lang geen zorgtaak meer. Al doet dametje al heel veel zelf, als ouder heb je toch een wakend oog op wat er gebeurd om je heen. Dat kost ongemerkt energie en nu dus aan het afschakelen, want nu krijg ik nog af en toe alarmbelletjes door als ik ‘niets’ hoor. Een moment om normaal met dametje in huis heel waakzaam te worden. Herkenbaar?

Even kan de mamarol opzij en is er tijd voor enkel zijn. Stiekem geniet ik er intens van. Dat leer je als je al jaren af en toe zonder dametje bent. Liefst niet te lang hoor, want ik mis haar vrolijkheid en hoop haar heel snel weer om me heen te hebben. Maar zo een weekje alleen is gewoon heel even bijkomen, genieten van de rust en even tijd voor dingen die ik anders minder kan.

Veranderingen doorvoeren

Veranderingen in de achtergrond van Onlybyme. Puur wat taken waar ik vaak niet aan toekom, maar die wel ook af en toe gedaan moeten worden. Ook de zakelijke kant weer even goed onder de loep nemen.

Als je tot rust komt heb je de tijd om alles rustig op een rijtje te zetten. Niets dramatisch hoor, het gaat hier goed. Heus zijn er dingetjes die ik graag anders zou zien, maar heeft niet iedereen dat?

In feite gaat het hier goed in Huize Onlybyme. Riana doet het super op school, de zwemlessen gaan goed, ze heeft haar draai hier totaal gevonden en speelt graag met vriendinnetjes. Lady is echt een onderdeel van ons gezin geworden en Riana beschouwt haar als een soort zusje. Ook reageert ze goed op mijn aanwijzingen en begrijpt ze dat Lady maar 1 bazinnetje heeft en dat zij dat niet is. Ze spelen heel veel samen en rollen soms letterlijk samen over de vloer.

Met mij gaat het ook goed, op wat lichamelijke klachten na die helaas blijven zijn. Accepteren en concentreren op wat er allemaal wel kan dus. Dit gaat steeds beter merk ik. Ook zijn er hier en daar nog wat verbeteringen te behalen op gezondheidsvlak en daar ben ik nu dan ook echt mee bezig. Het feit iets te kunnen doen, hoe klein ook, geeft een gevoel van de controle een beetje terug nemen. Als blijven de klachten zeer grillig en onvoorspelbaar van aard.

Proberen het te nemen zoals het komt, werkt uiteindelijk het beste dus. Oefening baart kunst, dus volop mee bezig.

Onlybyme heeft geen Herfstvakantie

Deze week dus gewoon blogs op Onlybyme, want ik ‘werk’ naast veel ontspanning, lekker door en aangezien lezen ook ‘werken’ is en ik een paar top boeken als ‘werk’ te behappen heb deze week, begrijp je natuurlijk dat mijn werk er zeer zwaar uit zal zien deze week. 🙂 Rust betekent immers ook veel meer tijd om pagina’s te verslinden. Zalig!!!

Liefst zou ik zelfs wat vooruit werken, maar zoals wel vaker is dat afhankelijk van hoeveel schrijfenergie ik krijg. Als dat er is, dan vliegen de blogs op papier, anders is het meer zwoegen en kost het me dubbel tot driedubbel zoveel tijd, die ik dan liever anders spendeer. We gaan het meemaken.

Tot de volgende ‘vanaf de bank’! Alvast een fijne week gewenst!

Leuk dat je deze persoonlijke ‘Vanaf de bank’ hebt gelezen, ze komen geregeld voorbij en zijn herkenbaar aan het begin van de titel met VDB en een volgnummer. Mocht je juist van deze persoonlijke blogs houden, dan kan je ze makkelijker traceren.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten