|

Review Gezelschapsspel Klabats van Goliath

Klabats

Review Klabats

In het kort

  • Gezelschapsspel, bordspel
  • Vanaf 8 jaar en ouder
  • 2-5 personen
  • 40 minuten
  • kosten €19,99 via bol.com

    Review Klabats

Spelregels

De spelregels zijn zeer helder, valsspelen zo goed al onmogelijk! Je krijg een vraag, moet zo snel mogelijk het antwoord noteren op de ‘arm’ en dicht laten “KLABATSEN”. Nadat iedereen heeft geantwoord, wordt er gekeken wie er onderop ligt en het snelste heeft “GEKLABATST”. Heeft deze het antwoord goed, dan heeft die de ronde gewonnen, zo niet, dan wordt er gekeken naar het volgende antwoord. Wie het eerst 10 keer een spelronde heeft gewonnen, wint Klabats!

Review Klabats

Een spel dat door jong en oud kan worden gespeeld. Al is wat gelijkheid in kennis uiteraard wel gewenst om een eerlijke kans van winnen aan de deelnemers te geven. Voor opgroeiende kinderen is het zeer leerzaam en competitief. Voor volwassenen leuk vermaak tijdens een gezellig avondje met vrienden. Al vraag ik me af of het nuttigen van alcohol de hersenen sneller of langzamer zal laten werken. Dat is door ons niet getest, maar breng me gerust op de hoogte. 😉

Het testen

De testers van deze review waren 10, 12 en 14 jaar oud en hadden de grootste lol. Spelen om wie de slimste is én de snelste is natuurlijk leuk! De oudste heeft de vragen voorgelezen, hij vond met zijn 14 jaar de vragen uiteraard te simpel!

Niettemin kan het heel goed door volwassenen worden gespeeld, want dat de vragen simpel zijn, wil nog niet zeggen dat je gaat winnen. Het gaat om wijsheid in combinatie met snelheid. Zeker tijdens gezellige feestjes kan er heel wat gelachen worden, gok ik zo.

[wp-review id=”5615″]

Eerder heeft Onlybyme namens Goliath de volgende artikels geschreven:

 

Disclaimer: deze review betreft een samenwerking met Goliath.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten