GraviTrax

Bouw je eigen kogelbaan vol actie met GraviTrax ® van Ravensburger

Een kogelbaan parcour vol actie is gegarandeerd met hét nieuwe kogelbaan-systeem van GraviTrax ®. 

GraviTrax®

| Producent: Ravensburger |  GraviTrax ®  | recensent: Barbara Oosthoek |

Review GraviTrax ® kogelbaan Starter-set

Met veel plezier werd gewacht op de starter-set van GraviTrax ® door vriend en dochterlief. Niet voor niets staat er op de bouwdoos, geschikt voor de leeftijd  8 – 99 jaar! Ze zijn dan ook vol enthousiasme aan de gang gegaan en hadden in no-time de makkelijkste versie in elkaar staan. Zie foto hieronder.

GraviTrax

Werkwijze

De beschrijving is vergelijkbaar met de stappenplannen die je aantreft wanneer je iets in elkaar wilt zetten van bijv. Ikea. De benodigde items en waar te bevestigen wordt duidelijk aangegeven. Dochterlief (bijna 8 jaar) kan dit, met enige aanmoediging dan ook zelfstandig, zelfs de meer moeilijke versies.

Het is meer dat het moeilijk lijkt, dan dat een kind van 7/8 jaar dit niet zelfstandig kan. Het ligt dus feitelijk aan het ruimtelijk inzicht van uw kind(eren) of ze er al eerder dan 8 jaar mee aan de gang kunnen. Al zal menig ouder er zelf ook veel plezier mee beleven om een nieuwe kogelbaan op te bouwen. 😉

Na de makkelijkste kogelbaan daagde ik mijn dametje uit om een van de moeilijkste versies te maken. Ook deze stond spoedig in elkaar. Waarna er door vriend en dochterlief vol plezier gespeeld werd. Want welke kogel is het snelst?

YouTube video

Het was nog een klus om goede actiefoto’s te maken. 😉 Maar met een beetje proberen is het gelukt en het filmpje spreekt voor zich. De dame en heer gaan alweer een ander parcours bouwen en ik voorzie dat manlief vanavond als dametje slaapt stiekem zelf gaat bouwen en kijkt of hij alle onderdelen kan gebruiken. 😉

Inspiratiefilmpje van Ravensburger GraviTrax ®

Nadat ik het inspiratiefilmpje hieronder – toen ik wist dat dit zou worden toegezonden ter review – aan vriendlief toonde was hij gelijk laaiend enthousiast. Wees gewaarschuwd als je dit thuis laat zien! 😉

YouTube video

Uitbreidingsets en accessoires

Mocht je verslaafd raken, er is van alles uit te breiden.

Uitbreidingen:

– GraviTrax® Bouwen, € 19,99
– GraviTrax® Tracks, € 19,99

Accessoires: 

– GraviTrax® Kanon, € 10,99 (Schiet je kogels naar de volgende verdieping en laat ze daardoor nog langer rollen).
– GraviTrax® Katapult, € 10,99 (Ga tegen de zwaartekracht in en laat je kogel spectaculair door de lucht vliegen! Welke hindernissen en hoogteverschillen kun je met de katapult overwinnen?).
– GraviTrax® Kogelslinger, € 10,99 (Met de slinger wordt de kogel met grote snelheid gelanceerd, zodat deze een nog langere afstand kan afleggen. Lanceer je jouw kogel naar de finish?).
– GraviTrax® Looping, € 10,99 (Met de looping zet je de wereld even op z’n kop! Hoeveel kracht heeft je kogel nodig om door de looping te komen?).

Ravensburger geeft op hun website aan dat alle uitbreidingen en accessoires aan te schaffen zijn bij Intertoys en Bol.com.

Mocht je overwegen Gravitax bij bol.com te bestellen dan verwijst deze link je direct naar de juiste pagina. Indien je daarna een aankoop doet bij bol.com (nadat je via deze link bij Bol.com op hun website komt), krijgt Onlybyme daarvoor een kleine commissie. Het is niet nadelig voor jou als koper en kost je niets extra.

Tip 13 december: De prijzen bij Bol.com waren zojuist toen ik keek lager dan hierboven aangegeven. Geen idee hoelang deze extra korting blijft. Heeft vermoedelijk met de kerstinkopen te maken. 😉

Onze persoonlijke belevingen

Dochter (7): ‘Het is wel ‘echt’ leuk want je kan zelf creaties bouwen en zelf kiezen en dat vind ik gewoon heel leuk.’

Vriend(47): Vroeger bouwde ik met knikkers en blokjes al knikkerbanen in elkaar en met GraviTrax past alles veel beter in elkaar en heb je ook onderdelen die je niet zomaar kunt ‘maken’, zoals een kanon en een wissel. 

Ik kan niet wachten tot ze gaat slapen en ik heb al even voorzichtig geïnformeerd naar de prijzen voor eventuele uitbreidingen bij vriendin. 

Barbara(41): Als moeder en vriendin heb ik vanaf een afstand zitten genieten van de pret die mijn twee kanjers samen hebben met het bouwen van de verschillende kogelbanen en de onderlinge fascinatie wanneer de ‘baan het doet’. 

Deze kogelbaan is echt speelgoed voor jong en oud en staat gegarandeerd voor vele uurtjes plezier.

De meer fanatieke bouwers zullen dan ook – vermoedelijk – snel overwegen om uitbreidingen aan te schaffen. Hier in huis is dan ook al verlangend naar de uitbreidingsmogelijkheden gekeken. Vriendlief zei het net nog heel tactisch en indirect:

‘Bar, dit is echt een van de leukste producten die we mochten reviewen tot nu toe!’

Ik voorzie dan ook al enige zichtbaarheid hiervan onder onze kerstboom. 😉

Onze conclusie

Ons gehele gezin (zelfs tienerzoon zei: ‘gaaf!’) is enthousiast en we zien graag nieuwere versies in de toekomst onze kant op komen voor een nieuwe reviewronde! En het is de ‘kerstman’ (= ondergetekende) gelijk een stuk eenvoudiger gemaakt wat onder de boom te leggen voor bepaalde gezinsleden. 😉

 

 

Eerdere reviews:

 

Disclaimer: deze review betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten