9200000095410750

Recensie Onder sterren, Klaartje van Setten

Een debuut van Nederlandse bodem, gebaseerd op deels haar eigen ervaring.

Debuutroman Onder sterren van Klaartje van Setten. 
Afbeelding toont cover boek.
#roman #debuutroman #recensie #boekrecensie #klaartjesvansetten #ondersterren

| auteur: Klaartje van Setten | uitgeverij: Boekerij | paperback en e-book | recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Onder sterren

Inhoud

Onder sterren  vertelt het verhaal van  de Amsterdamse Jozefien en haar 2 kinderen. Jean, haar ex heeft een rijke tante die Jozefien naar haar dood een 5-sterren Chalet in Zwitserland laat erven. Ze besluit haar leven geheel om te gooien en vertrekt naar Zwitserland.

Al snel zijn er gasten die interesse hebben in een verblijf in de chalet die veel geld over hebben voor deze vakantie. Hoe gaat ze er voor zorgen dat de gasten tevreden zijn? Ondertussen gaat haar leven in Zwitserland ook verder. De kinderen moeten naar school, ze moet de bevolking leren kennen en zorgen voor haar hond, die nogal ondernemend is.

Langzaamaan komen er steeds vaker rijke gasten met hoge eisen het chalet bezoeken en vind Jozefien haar balans in haar nieuwe leven. Haar kinderen genieten van het leven in Zwitserland en het leven lijkt hun toe te lachen. De grote vraag blijft, zal ze de liefde weer kunnen hervinden?

Persoonlijke beleving

Antoinette(42): Onder de sterren in een mooi vormgegeven boek dat opvalt. De ronde afwerking geven het boek net dat beetje meer.

Toen ik begon met lezen moest ik echt even in het verhaal komen. Klaartje van Setten gebruikt lange zinnen en schrijft zo af en toe in dialect. Ikzelf kende het dialect, maar het kan lastig lezen zijn indien je deze niet kent.

Het verhaal leeft, maar ik miste toch wel de romantiek. Ik had meer zwijmel in het verhaal verwacht. Dit maakt Onder sterren net een ander boek dan de standaard feelgood. Het leven van Jozefien is goed uitgewerkt en je voelt haar onzekerheid en frustratie. Haar personage is goed uitgewerkt.

Voor een debuut vind ik Onder sterren niet slecht. Het is een goed opbouwend verhaal waarin veel gebeurt. Voor mij valt dit verhaal in de middenmoot. Het is een heerlijk boek om te lezen, maar had van mij wat meer romantiek mogen hebben. Ik hoop toch dat er vervolg komt op Onder sterren. Ik ben benieuwd naar de verdere avonturen van Jozefien. Er zit nog genoeg potentie in het verhaal en wie weet kom ik hier wel de gemiste ‘overdreven’ romantiek tegen.

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.


Eerder verschenen recensies

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten