9200000089454398

Recensie Nooit en te nimmer, Andreas Pflüger

Barbara: Nooit en te nimmer is een ware 5 sterren thriller die alles in zich heeft wat in mijn ogen een thriller van zeer hoog niveau bevat. Het boek was dan ook veel te snel uit en ik verheug me op meer van deze auteur.

9200000089454398

| auteur: Andreas Pflüger | uitgeverij: Xander | paperback & Epub | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Nooit en te Nimmer

Nooit en te nimmer is het vervolg op het boek Voor eens en altijd. Antoinette heeft het eerste deel gelezen en gerecenseerd en ik kreeg de kans het tweede deel te lezen: wat een boek! Het is prima los van deel 1 te lezen, al ben ik wel voornemens nu ook (naderhand nog) deel 1 te gaan lezen.

Inhoud

Na een geheime operatie in Barcelona is Jenny Aaron blind geworden. Als ze wordt teruggevraagd bij de elite-eenheid van de politie staat ze niet te trappelen. Enkel heeft ze wel een keuze?

Zodra haar grootste vijand opduikt wordt ze gedwongen: ze moet. Zal ze echter wel in staat zijn om deze klus te klaren nu haar blindheid haar wereld zwart houdt en ze moet vertrouwen op haar overige kunde.

Zal ze haar angsten uit het verleden weten te trotseren en kan ze werkelijk het specialistische werk aan dat van haar verwacht wordt? Of is het allemaal toch net teveel gevraagd en dreigt ze daaraan ten onder te gaan? En durven haar teamleden hun leven in haar handen te leggen als het erop aankomt?

Persoonlijke beleving

Barbara(41): Jenny Aaron neemt je vanaf pagina 1 mee in een razendsnelle, meeslepende thriller. Het feit dat ze blind is, betekent zeker geen voortkabbelend verhaal. De auteur doet er juist een schepje boven op. Blind, betekent in dit verhaal zeker niet, minder dan, sterker nog, je krijgt eerder het gevoel dat het betekent: meer dan! Wat een vrouw, wat een kunde en vooral, wat een doorzettingsvermogen.

Al moet je niet denken dat het om Jenny zelf draait, integendeel. Ze draagt bij aan het team dat voor een moeilijke haast onmogelijke opgave staat. De lovende recensies zijn niet voor niets. Ik heb het boek in sneltreinvaart beleeft. Het woord ‘gelezen’ doet het geheel te kort. Kom maar op met het volgende deel, ik kan haast niet wachten!

Het heeft in mijn ogen alles wat een goede thriller nodig heeft, vaart, een zeer goed plot, originaliteit en het leest ‘als’ vanzelf. Ik geeft nooit sterren, daar een recensie altijd persoonlijk is, maar dit boek verdient ze alle 5 zonder enige twijfel!

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten