Recensie Ik weet niet of ik van je houd, Christine Lauren


Zou jij een man trouwen, zonder hem echt te kennen? 

Ik weet niet of ik van jou houd

| auteur: Christine Lauren | uitgeverij: Xander | paperback en e-book| recensent: Antoinette van Steeg |

Recensie Ik weet niet of ik van je houd

Inhoud

Wanneer Holland de Ierse straatmuzikant Calvin ontmoet is ze gecharmeerd van zijn muziek en uiterlijk. Geregeld ziet ze hem staan als ze met de metro gaat, maar aanspreken is net een stap te ver. Als ze in het ziekenhuis belandt, nadat ze op het spoor terecht is gekomen, lijkt er in hun contact verandering te komen. Hij was getuige toch?

Haar ooms Robert en Jeff zijn haar steun en toeverlaat sinds ze verhuist is naar de stad houden zij een oogje in het zeil.
Als haar oom Robert iemand op korte termijn nodig heeft voor een musical, zegt Holland iemand te weten. Calvin wordt gevraagd en direct zijn ze enthousiast van zijn talent. Er is echter een probleem. Zijn studentenvisum is al 4 jaar verlopen. Hij is illegaal in Amerika. Na een grap, die Holland serieus neemt, trekt ze de stoute schoenen aan. Ze besluit met hem te gaan trouwen voor een jaar, zonder hem echt te kennen. Op deze wijze kan hij in het land blijven en een visum aanvragen.

Zo gezegd, zo gedaan. Holland en Calvin treden in het huwelijk, maar nu begint het voor beiden echt. Hoe moeten ze met elkaar omgaan? Ze zijn ten slotte getrouwd. Beiden zijn verliefd, maar durven het niet echt te tonen.

Na een hoop gedraai om elkaar gedragen ze zich steeds meer als getrouwd stel. Of is het schijn die bedriegt? Waarom weet zijn familie niks van haar en haar familie over hem? Zal het huwelijk zakelijk blijven of zal de liefde toch de overhand krijgen? Kan liefde gedwongen worden?

Persoonlijke Leeservaring

Antoinette (41): Ik moest even wennen kort wennen aan de naam van Holland, maar toen ik er eenmaal inzat was ik verkocht. Het verhaal is bijzonder, want wees eerlijk, zou jij een met een onbekende in het huwelijksbootje stappen?

Zoals veel feelgood verhalen weet je waar het verhaal eindigt. Toch leest ik weet niet of ik van je houd heerlijk weg en wil je weten hoe Calvin en Holland met elkaar omgaan en welke keuzes ze maken. De andere personages zijn goed uitgewerkt en geven het verhaal de juiste flow. Het geheel klopte voor mijn gevoel.

Ik heb genoten van dit boek, geschreven door twee vriendinnen. Ik had nog nooit iets gelezen van dit schrijversduo, maar ik ben om. Een heerlijke aanrader voor de aankomende koude, donkere avonden.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze recensie betreft een samenwerking.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge