9200000102965011

Recensie Censuur, Esther van der Ham (+WINACTIE)

Censuur is roman deel 4 in de C-serie. Net als de vorige delen zet Esther van de Ham opnieuw een vlot geschreven, meeslepend verhaal neer, dat je doet hopen dat er nog een deel 5 zal volgen.

Censuur is deel 4 in de C-serie. Esther van de Ham zet opnieuw een vlot geschreven, meeslepend verhaal neer met roman Censuur. Recensie.

#spannenderoman #roman #recensie #esthervanderham #censuur #winactie

auteur: Esther van der Ham |  uitgeverij: Droomvallei | paperback | recensent: Barbara Oosthoek

Recensie Censuur

Met Censuur zet Esther van der Ham een sterk vierde deel in de C-serie neer. Eerder verschenen: Controle, Contact en Confrontatie. Elk met een ander familielid in de hoofdrol van Lisa, die in deze spannende roman als journaliste behoorlijk wat spanning te verduren krijgt.

Het boek is goed los te lezen. Je mist geen belangrijke informatie indien je bij dit deel start. Wel zal het kennen van de familie, vanuit de eerdere delen, herkenning oproepen terug naar de andere C-delen en daardoor meer diepgang geven aan de overige karakters.

Inhoud

Censuur gaat over Lisa die werkt als journaliste bij een plaatselijke krant. Na publicatie van een kritisch stuk van haar hand ontvangt ze bedreigingen die ze in eerste instantie niet zo serieus neemt. Als blijkt dat deze aanhouden besluit ze onder te duiken bij haar nicht Annabel (Deel 3, Confrontatie) die een B&B runt. Dit blijkt niet zonder gevaar.

Lisa is niet van plan, ondanks de bedreigingen, haar journalistieke werk neer te leggen, maar is dit verstandig? Verliest ze hierdoor niet meer dan haar lief is? En welke rol speelt Tom in dit geheel, die vrij plots rond de bedreigingen opduikt als nieuwe collega en zeer wisselend gedrag vertoont?

Persoonlijke beleving

Barbara(41): Het is Esther van der Ham opnieuw gelukt een spannende, vlot lezende roman neer te zetten met Censuur. Het zal romanliefhebbers direct vanaf het begin meeslepen. De snelheid spat er vanaf. Het gebrek aan details laat je meeleven met Lisa, die kostte wat kost de waarheid boven tafel wil krijgen. Wat bevat haar kritische stuk over de hoteleigenaar voor speciaals dat de dader redengeeft haar te bedreigen?

Gedurende het boek worden steeds kleine puzzelstukjes toegevoegd aan het geheel en daarmee tegelijkertijd ook extra verwarring. Haast ‘iedereen’ blijkt een mogelijke verdachte. De korte schuingedrukte fragmenten met extra informatie afkomstig van de dader, maar brengen je ook niet dichterbij de oplossing. Wel geeft het extra spanning aan het geheel.

Je gaat elke pagina meer meeleven met Lisa, met haar leven, haar relatie, haar werkdrift, haar volharding om de waarheid boven tafel te krijgen. Maar gaat ze hierin omwille van haar eigen veiligheid en die van haar naasten niet te ver? Welke prijs is zij bereid te betalen voor de waarheid? En loopt het uiteindelijk goed af voor Lisa en komt de waarheid nu wel of niet aan het licht?

Volgt er nog een deel 5?

Met veel genot heb ik dit deel uit de C-serie gelezen. Het was leuk om Marjolein, Emma en Annabel uit de eerdere delen weer tegen te komen in bescheiden bijrollen. Het liet me terugdenken en tegelijk afvragen of met dit vierde deel de C-serie volledig is, of dat er nog een nieuw deel te verwachten valt.

Op het moment van navragen werd door Esther van der Ham geen harde toezegging gedaan. Ik zou de suggestie willen doen een man uit deze bijzondere familie uit te lichten met de titel Chantage. 😉

Onlybyme mag namens Droomvallei een winactie organiseren. Ben je na het lezen van deze recensie benieuwd geworden naar deze spannende roman? En wil jij een exemplaar van Censuur toevoegen aan je boekenverzameling? Of ken je een romanliefhebber die je graag wil verrassen met dit vierde deel uit de C-serie? Doe gerust mee en wellicht mogen wij jou blijmaken.

Winactie Censuur

Regels voor deelname aan de winactie

  • Laat onder deze blogpost een reactie achter waarin je aangeeft dit boek te willen winnen. Vergeet daarbij niet een geldig mailadres in te vullen. De winnaar krijgt per mail bericht.
  • Deze winactie loopt t/m zondag 9 juni 2019. Daarna is de winactie gesloten. Latere reacties worden niet meer meegenomen bij de trekking van de winnaar.

Mocht je toekomstige boekrecensies en winacties niet willen missen? Volg dan onze Facebookpagina. Dit is niet verplicht voor deelname aan deze winactie, al zijn nieuwe volgers altijd van harte welkom. Ben je meer fan van Pinterest? Ook daar worden winacties en boekrecensies altijd op de daarvoor bestemde borden bewaard. 😉

Leuk als je meedoet met deze winactie! Succes!

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.


Eerder verschenen recensies van de C-serie: Controle, Contact en Confrontatie.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten