WhatsApp Image 2019 01 23 at 08.09.29bijgesneden
| |

Plus size zwangerschap foto’s 30 weken | CO#21

Iedere (zwangere) vrouw mag trots zijn op haar lichaam en hoeft zich niet te verbergen. Laat vooral je buik zien, verbergen kan je het toch niet. 😉 Daarbij is het tonen van je vormen vaak mooier dan ze verhullen in extra oversized kleding. Om dit te onderstrepen heb ik vanmorgen (afgelopen woensdag) met manlief in de sneeuw gestaan om Plus size zwangerschap foto’s te maken van onze uk. We zijn inmiddels al ruim in de 30ste week beland. Het aftellen is hier begonnen.

Plus size zwangerschap foto's 30 weken; Wees jezelf ook met een maatje meer en schaam je niet. Iedereen is mooi op zijn of haar eigen manier.

Plus size zwangerschap foto’s

Ook ik heb lange tijd oversized kleding gedragen met het idee dat ik dan mijn extra welvingen zou verbergen en er mooier uit zou zien. Inmiddels ben ik daar van teruggekomen en weet ik dat ik beter mijn volle lichaam kan tonen dan proberen het te verhullen. Het maakte mij eerder vormloos en daardoor minder vrouwelijk.

Door nu wat strakkere kleding te dragen, zijn sommige minpunten meer zichtbaar, maar de pluspunten juist ook en daar gaat het om. Dat ik een volle vrouw ben, daar heb ik me al langere tijd bij neergelegd. Wat niet betekent dat ik mijn gewicht niet in de gaten houd. Nu tijdens de zwangerschap ben ik nog niet aangekomen, sterker nog in het begin viel ik zelfs af. Uiteindelijk zal mijn gewicht waarschijnlijk iets toenemen, maar na de bevalling is dat weer weg.

Het doel is zelfs door straks met meer beweging rustig aan nog wat gewicht te verminderen. Niet door te gaan lijnen, maar puur door beweging en te letten op gezonde(re) keuzes. Een volle vrouw zal ik altijd blijven, dat past bij mij (vind ik).

Eerder schreef ik al een blog: Statement: Dik zijn is mooi en zeker niet lelijk! Iets waar ik nog steeds 100% achter sta. Je bent niet enkel mooi als je maten voldoen aan de catwalk. Wees vooral jezelf en durf jezelf te tonen.

WhatsApp Image 2019 01 23 at 08.09.312 sunscreen

Durf jezelf te tonen!

Ik hoef niet knap gevonden te worden door ‘iedereen’. Er is feitelijk 1 mening, nouja 2 die ertoe doen. Ik wil mezelf er goed bij voelen en ik zie het graag terug in de ogen van manlief als hij naar me kijkt.

Lang ben ik heel onzeker geweest over mijn figuur. Ik vond mezelf lelijk omdat ik dat vele malen had aangehoord. Ik moest nodig gaan afvallen. Het enige waar de nadruk op lag is dat ik ongezond ben met dit gewicht. En ja, volgens de BMI ben ik veel te zwaar, eerlijk is eerlijk. Maar dat is niet een reden om mezelf zo naar beneden te laten halen en het me aan te trekken. Daarbij kreeg ik kledingadvies om vooral mijn rondingen te verbergen. Weer een kenmerk dat mijn onzekere beeld bevestigde: ik ben lelijk.

Inmiddels ben ik (wat) ouder en voel ik me zelfverzekerder. Mooiheid zit van binnen en dat straal je uit. Jezelf durven te tonen is feitelijk jezelf durven zijn. En heus keur ik (net als ieder ander) vele foto’s af die worden geschoten. Al waren er best een aantal die er wel mee doorkonden, zoals deze drie die ik hier bewust heel groot toon als statement.

Plus size zwangerschap foto's 30 weken; Probeer jezelf niet te verbergen. Wees jezelf inclusief mooie volle buik.

Wees jezelf!

Het enige advies dat ik eenieder (met welke kleding maat ook) wil meegeven is vooral jezelf te zijn. Iedereen heeft overal een mening over. Naar die meningen vragen, brengt je vaak enkel verder van jezelf af. De een vindt iets mooi, de ander juist niet. En dat is maar goed ook. Juist de diversiteit maakt het zo interessant. Als iedereen hetzelfde zou zijn, is het eentonig en saai. Juist door jezelf te zijn, maak je onderscheidt en kan je een verschil maken.

Dat niet iedereen mij mooi vindt, wellicht zelfs erg lelijk is prima. Ik hoef niet door heel de wereld mooi gevonden te worden. Ik ben geen model en heb ook geen ambitie mezelf uit te hongeren en er ooit één te worden. Voor mij is het genoeg als ik in de spiegel kijken met een beetje make up op denk: je mag er zijn.

Ik ben geen 20 meer en ja ik heb rimpels. Zolang ze me niet storen, blijven ze lekker daar waar ze zijn. En ook mijn buik is een slachtveld wat straie betreft. Lijkt me logisch met een uk die nu al een behoorlijke omvang heeft aangenomen en nog wel wat verder zal groeien de komende 10 weken. Daarbij had dochterlief al voor een eerdere invasie gezorgd. 🙂

Wat ik dan vooral een heldere kijk vind en die ik graag deel is een kort gesprek in de badkamer met dochterlief(8) vorige week.

‘Eigenlijk zijn mensen naakt allemaal maar lelijk mam. Poezen en honden zijn veel mooier. Wij zijn kaal, langgerekt, lopen overeind, hebben rare vormen.’ Fleur onze kat won het wat haar betreft direct! ‘Fleur heeft tenminste een mooie vacht, lekker zacht, en een mooi figuur.’

Tot slot nog een fotocollage

Hier nog wat foto’s om het geheel compleet te maken. Nee, ze zijn niet allemaal perfect. Sterker nog, er is overal wel wat mee, maar het is wel hoe ik ben. Mezelf! Hopelijk inspireert het jou om vooral jezelf te zijn en niet enkel te kijken naar perfect bewerkte foto’s op sociale media van modellen.

collage 30 weken
Be yourself all pregnant ladies are beautiful dutch plus size picture blog
Repinnen mag!

Gerelateerde blogs:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten