calendar g8194289ee 640
|

Wat heeft 2022 voor ons in de planning? | Persoonlijke blog

Nu op het einde van dit jaar, dat gevoelsmatig is omgevlogen alvast een blik vooruit naar 2022. Welke bijzondere momenten staan er op de agenda in Huize Only?

Een kleine inkijk in onze persoonlijke agenda voor 2022.

2022: een blik vooruit

Er zijn een paar gebeurtenissen die me direct te binnen schieten die wij als gezin in 2022 gaan meemaken. Corona of niet, sommige belangrijke gebeurtenissen gaan hoe dan ook door! Uiteraard staan er ook een aantal plannen op de agenda die wellicht nog een andere invulling gaan krijgen of worden doorgeschoven naar een moment in de toekomst.

Naar het voortgezet onderwijs

De allergrootste verandering in 2022 is de overgang van de basisschool naar voortgezet onderwijs zijn voor onze tienerdame. Ze ziet er met gezonde spanning tegenop. Het is nu erg gezellig op de lagere school (ondanks corona en ik hoop als mama echt dat ze liefst alle weken in 2022 les kan krijgen op school zelf zodat ze nog even lekker kan genieten van de tijd samen met haar vriendinnen) en wat krijgt ze daar voor terug? Dat onzekere gevoel is mij als volwassene zeer bekend en haar ook, ze is immers een aantal malen van basisschool gewisseld door de verhuizingen die we samen hebben meegemaakt. Nu ze sinds groep 6 hier op deze school zit heeft ze haar plekje gevonden en ik snap het gevoel dat ze dat niet kwijt wil.

Hopelijk is het mogelijk voor haar om te gaan proeven op een aantal scholen na de kerstvakantie voor ze definitief een keuze maakt. Op de school waar ze nu een goed gevoel over heeft na het lezen van een folder worden korte proeflessen gegeven en er is een opendag gepland in januari. Al vrees ik dat corona hier wellicht een stokje voor steekt en dat het allemaal digitaal zal moeten gaan plaatsvinden. Een harde lockdown vanaf een week voor de kerstdagen die tot 14 januari duurt is geen garantie dat daarna weer alles kan. Soms zou een glazenbol best handig zijn. 😉 We hopen voor haar natuurlijk dat we kunnen gaan sfeerproeven.

Inschrijven op de basisschool

Daarnaast wordt ons gevraagd onze peuter in te schrijven voor 1 maart voor een basisschool van onze keuze. Hij wordt in april 3 jaar en de regio wil hier graag tijdig weten wat ze kunnen verwachten aan aanmeldingen. Uiteraard kunnen we langer wachten, maar dan is de kans dat we onze knul op de basisschool van eerste of tweede keuze mogen plaatsen direct een stuk kleiner.

Ook hier hebben we een keuze te maken. Gaan we voor de school die we kennen van dochterlief of voor de nieuwere school dichterbij met een ander soort lesprogramma? Ook met het oog op het wegbrengen van zijn jongere broer naar de kinderdagopvang. Het is even puzzelen en ook vooral ons gevoel volgen qua onderwijsvorm en schoolsfeer.

Studeren en werken in de zorg

Ook op het gebied van studie zijn er verwachtingen. De planning is de theorieblokken voor de zomer af te ronden. Dan volgen er nog 3 stageperiode en het afstuderen. Voor de minor heb ik een vrijstelling. Ik verwacht geen problemen bij het behalen van de tweede stageperiode.

Het is enkel de vraag of ik deze periode vanaf september 2022 inplan in mijn persoonlijke studierooster. Stagelopen en opdrachten (half boekwerk) opleveren is pittig met een jong gezin thuis. Peuter tegen die tijd 3,5 jaar en dreumes bijna 2. Zo net voor de basisschooltijd is het wellicht fijn om even een jaar wat meer de focus op de jongens te hebben. Ik overweeg dan ook om wellicht de studie een tijdje stil te leggen tot het makkelijker te combineren is met thuis.

Ondertussen wil ik graag parttime werken in de zorg en dit combineren met mijn eigen creatieve hobby’s, waaronder mijn passie voor schrijven op Only.

Vakantieplannen? Feestjes?

calendar g8194289ee 640
Afbeelding van Harisankar Sahoo via Pixabay

In 2020 en 2021 hebben we een aantal gebeurtenissen niet kunnen vieren. Er gingen verjaardagsfeesten niet door, er is geen gelegenheid geweest om de komst van onze jongste knul uitgebreid te vieren.

Vriendlief is 50 geworden begin 2021 en ik had een heel feest in gedachten, maar zag al vrij snel in 2020 aankomen dat dat niet haalbaar zou zijn in de wintermaanden. Ook heeft zijn oratie na het aanvaarden van zijn nieuwe functie als hoogleraar in 2019 nog niet plaatsgevonden. Misschien moeten we maar een groot feest geven als we beiden samen 50 worden? (als dat dan wel kan?)

Ik mag hopen dat er een goed Europees beleid gaat komen dat past bij het blijvende virus en hoe daar als samenleving als geheel mee om te gaan. Nu is het nog steeds handelen van golf naar golf. Een lastige klus voor de overheden en deskundigen om daar uit te komen.

Vakantieplannen zijn er al wel, maar het zijn nog plannen. Liefst zouden we met het gezin een paar weken iets gaan doen in de zomer en ook ga ik er indien mogelijk een weekje op uit met dametje. Dit omdat de jongens nog erg bescheiden behoeften hebben en met een zandbak en wat water super gelukkig zijn.

Het enige wat nu geboekt is betreft de voorjaarsvakantie. Dichtbij en laagdrempelig een huisje op een vakantiepark. Ik verwacht wel dat dat zal gaan plaatsvinden, al weet je het pas zeker als het heeft plaatsgevonden. 😉

Wat zijn jouw plannen komend jaar? Heb jij iets belangrijks op de agenda staan?
In de blog hiervoor keek ik terug op 2021 en hoe dat dat jaar gevoelsmatig is omgevlogen:

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten