zou het aan de leeftijd liggen

Zou het aan de leeftijd liggen?

We worden ouder… elke dag een beetje.. maar ik kan me niet heugen dat ik vroeger (dat alleen klinkt al oud) zonder enige alcoholische drank op, de volgende dag last had van ‘kater’ gevoelens. De 40 begint langzaam in beeld te komen, eind dit jaar de 39 en dan toch echt die 4 erin…  zou het aan de leeftijd liggen?

zou het aan de leeftijd liggen

Wakker worden is een dingetje

Op de één of andere manier is er iets veranderd, waardoor ik tegenwoordig zo slecht kan wakker worden. Dochterlief is net als mama vroeger als kind. De ogen open en de dag kan beginnen. Gelijk stand 10, in bewegingen, geluiden en energie. Ik benijd haar dagelijks om die energie. Helaas is die in mama zelf niet meer aanwezig. Ik word wakker (gemaakt) en denk vaak, kon ik nog maar even blijven liggen. Dan kijk ik naar de klok en kom helaas bijna altijd tot de conclusie dat de dag echt weer begonnen is en dat dochterlief gelijk heeft.

Gelukkig geen ochtendhumeur, enkel behoefte aan stilte 😉

Is behoefte aan rust en stilte hetzelfde als een ochtendhumeur? Nee toch?! Met mijn tegenwoordige rustige wens om wakker te worden… heb ik graag wat rust om me heen. Opgave onmogelijk met een actieve kleuter in huis dus. Al doet Riana op haar wijze wel haar best en weet ze dat mama graag even rustig wakker wil worden (en is dat de volgende minuut alweer vergeten, maar het gaat om het idee haha)… Noem het de voor veel mensen bekende “eerst een bak koffie” gevoelens van deze mama, enkel drink ik geen koffie.

Dus nadat we beiden zijn aangekleed, de haren soort van in fatsoen, tanden gepoetst en naar beneden, zorg ik voor ontbijt en ga dan even in mijn eigen hoekje zitten op de bank.

Afsluiten van omgeving

We beginnen met het lezen van wat mail en rustige werkzaamheden op de laptop. Ondertussen  sluit ik me zo goed en kwaad af van het heerlijke gekwetter van dochterlief, dat ik op de vroege ochtend na, heel goed kan hebben. Gelukkig heeft mijn hoofd zichzelf aangeleerd zich grotendeels te kunnen afsluiten van invloeden om zich heen. Het kost wat concentratie, maar zolang ik zelf ergens mee bezig ben, kan ik zonder al te veel last, geluiden en drukte buitensluiten. Niet altijd met succes, maar oefening baart kunst.

Nu heb ik altijd elke ochtend wat zakelijke taken, die gedaan dienen te worden en dochterlief weet dit inmiddels en laat mama veelal haar ding doen en doet ondertussen haar eigen dingetjes. Mama wordt dan toch soort van rustig wakker en kan daarna ook de áán stand weer vinden en de dame naar school brengen en gaan doen wat maar gewenst is.

Toch zou ik die energie wel terug willen!

Behoefte om terug te gaan in de tijd en weer jonger te zijn heb ik niet. Maar die levendige energie en gelijk vol enthousiasme aan de dag beginnen zou ik wel terug willen. Dus alle tips op dat vlak zijn welkom!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten