warme zomer

Wordt het een warme zomer?

Het lentegevoel begint goed te borrelen hier in Huize Onlybyme

“Het zindert hier rond…  de temperatuur gaat om hoog… zomerse temperaturen onderweg!!”

Een soort van warme mantra, zowel bij dochterlief als mama, komt het steeds weer terug in onze gedachten.

Dochterlief en zomerse temperaturen

Voor dochterlief staan de warmere temperaturen gelijk aan: feest in de tuin. Ruim boven de 20 graden betekent immers dat er een zwembadje verschijnt in de tuin, dat ze lekker kan genieten van haar nieuwe picknick- en zandtafel, dat haar keukentje naar buiten gaat en ze met water en zand de geweldigste gerechten maakt voor mama en haarzelf.

warme zomer

Foto juli 2015 gemaakt tijdens vieren begin zomervakantie met pannenkoeken.

Buiten leven is ‘het’ meest geweldige voor een kleuter… en de vraag die zeker gaat komen: “Mama, eten we vanavond buiten? Gaan we gezellig picknicken?” Ditmaal waarschijnlijk aangevuld met de verwachtte vraag: “Mag ik aan mijn nieuwe picknicktafel eten?” Zo gelukkig als ze is met haar nieuwe tafel, die ze zelf in overleg met mama heeft uitgezocht en mama heeft geholpen deze in elkaar te zetten. Kleine dametjes worden rap groter, ze begint steeds zelfstandiger te worden, hierin positief gestimuleerd door haar papa en mama.

Gelukkig heeft ze wat extra pigment van haar vader meegekregen en een iets donkerdere basis huidkleur. Hierdoor verandert ze niet direct in een rode tomaat, zoals haar mama, maar kan ze vrij snel een gebruinde tint opbouwen, ondersteund door beschermende zonnebrand. 😉

Mama en zomers temperaturen

Zelf vind ik temperaturen tot ongeveer 25 graden lekker. Niet in de zon, nee onder de parasol. Gelukkig hebben we deze inmiddels in bezit. Kon ik als kind goed bakken, als volwassene heb ik het vrij snel warm en krijg ik knallende koppijn en daarbij verandert mijn huid in een tomatenkleur en bespaar ik mezelf die pijn graag. Dan maar een niet modieuze melkflessen kleur. Dat liever dan niet kunnen slapen van de pijn en heel veel jeuk ervaren van het vervellen.

Dit weekend zal zalig zijn, lekker buiten genieten van dochterlief en haar capriolen. Daarnaast werken aan nieuwe posts, lezen in geweldige boeken die liggen te wachten om een recensie voor te schrijven en nieuwe winacties voor op te zetten. Heerlijk dat, dat kan vanuit de tuin, met het ervaren van frisse lucht en vooral veel stilte en rut buiten. Het is hier buiten vaak heerlijk stil, of één van de buren moet een tuinfeest houden. Vaak kan je de vogels horen fluiten en verder niets. Een groot voordeel van wonen in een landelijk dorp, waar men gek is op rust.

Terwijl we ons verheugen op het vooruitzicht, ontstaat de vraag: krijgen we een warme zomer?

warme zomer

Krijgen we een warme zomer dit jaar?

Eerder dit voorjaar schreef ik een artikel over de effecten op het weer van de El Niño, die dit jaar erg krachtig is geweest. Maar daaruit kwam naar voren dat het effect van de El Niño is dan al verdwenen. Wel is er een tendens gaande, die steeds warmere, drogere zomers voorspelt… dus de kans neemt significant gezien toe dat de zomer gemiddeld gezien warm zou kunnen worden.

Is er iets over te vinden, qua verwachtingen voor deze zomer?

Onderstaande resultaten kwam ik tegen:

  • Ronsweer.nl geeft aan dat het International Research Institute en Climate Forecast System voor de maanden april tot en met augustus normale klimatologische omstandigheden verwachten. Dit houdt in de praktijk uit dat er geen buitensporige hoge temperaturen worden verwacht en een afwisseling van periodes met mooi, warm en droog weer, met natte koelere periodes. Dit klinkt als zeer bekend Hollands weer.
  • Astrologie.ws doet een voorspelling geven voor komende zomer. Kort door de bocht wordt daar per maand aangegeven wat voor invloed en stand van de sterren hebben op het te verwachten weer. Mochten deze voorspellingen uitkomen dan zal de zomer van 2016: een veelal warme zomer. (een voorspelling die velen als muziek in de oren zal klinken)
  • Accuweather.com geeft best normale temperaturen aan op de maandvoorspellingen, die mij persoonlijk goed zouden liggen. Geen extremen zichtbaar op dit moment (d.d. 4 mei 2016)

Wellicht toch maar uitgaan van het gezonde verstand en geregeld kijken naar de verwachtingen dichterbij in de tijd en ook die nog met een flinke korrel zout nemen. De kans dat we tot en met aankomend weekend mooi weer gaan ervaren, wordt heel zeker uitgesproken door alle bekende meteorologen. Dus vooral gaan genieten van het lange weekend dat velen vanaf Hemelvaart mogen ervaren.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten