Rana het regenboogkind

Recensie Rana het regenboogkind

Barbara: ‘Een prentenboek dat ik eenieder kan aanraden om te lezen, jong en oud!’

Rana het regenboogkind

| auteur: Esther Bohte-de Wilde | uitgeverij: Voelsprietje | hardcover | recensent: Barbara Oosthoek |

Recensie Rana het regenboogkind

Inhoud

Rana het regenboogkind vertelt het verhaal van een heel bijzonder meisje (Rana). Ze wordt door Fay, het regenboogelfje, meegenomen op een bijzondere reis naar de regenboog. Onderweg wordt Rana van alles over zichzelf geleerd en hoe ze daar beter mee om kan gaan.

Het verhaal wordt zeer toegankelijk voor kinderen verwoord en ondersteunt door kleurrijke illustraties van olieverf. Het resultaat is een prentenboek dat veel kan betekenen voor kinderen die hoogsensitief zijn om zichzelf beter te begrijpen. Daarbij kan het anderen helpen beter te begrijpen wat het inhoudt om hoogsensitief te zijn.

Het prentenboek is zeer geschikt voor onderwijsdoeleinden op de basisschool.

Persoonlijke Leeservaring

Barbara (39): Dit boek is voor mij een feest der herkenning! Ik weet precies hoe Rana zich voelt als hoogsensitief kind. Net als haar voel ik veel aan en neem ik energie van anderen over of geef dit door. Ook ik kan anderen helpen, zij het mij niet eens altijd duidelijk is wat ik dan ‘precies’ doe en hoe ik het doe. Het ‘gebeurt’ en de energie gaat daarheen waar nodig. Heel lang heb ik niet geweten hoe ik mezelf moest herladen. Het is een vaag gebied, niet onderbouwt door wetenschap, maar wel heel duidelijk aanwezig in velen van ons. 

Vaak worden hoogsensitieve mensen verkeerd begrepen, verkeerd benadert en nog erger, verkeerd gelabeld. We zijn niet ziek, we hebben enkel iets extra’s waar juist veel profijt in zit voor de persoon zelf en voor de mensen daarom heen. Enkel dient het te worden (h)erkent. Iets wat nog steeds in een maatschappij, die vooral op ratio draait, lastig is te accepteren als een positieve gave.

Conclusie: Een prentenboek dat ik eenieder kan aanraden om te lezen, jong en oud!

Winactie Rana het regenboogkind gesloten

LET OP!

Deze winactie is onderdeel van het tweejarig bestaan van Onlybyme en heeft daardoor afwijkende voorwaarden!

Regels voor deelname:

  • Laat je naam en mailadres achter (is afgeschermd).
  • Geef hieronder in een reactie aan dat je het boek wilt winnen.
  • Enkel volgers van Onlybyme op de Facebookpagina en/of de rechtstreekse mail ( je kan je in de zij kolom daarop abonneren ) komen in aanmerking voor het winnen van de 12 winacties die vandaag online komen.
  • Ben je nog geen volger, wordt dat dan meteen. De winnaars worden geloot en gecheckt op deze voorwaarden.
  • Deze 12 winacties zullen slechts zeer kort lopen. Later vandaag (zondag 9 april) wordt op Facebook bekend gemaakt wanneer de acties zullen sluiten.

Leuk als je meedoet met deze winactie en veel geluk toegewenst!

 

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten