verjaardag vieren
|

Verjaardag vieren, vind jij het ook zo’n jaarlijkse ramp?!

Nog een maand… dan ben ik jarig en mag ik mijn verjaardag vieren…

… 7 november om precies te zijn. Kijk ik er naar uit: NEE!

Wat als je een hekel aan verjaardag vieren hebt?

verjaardag vieren

39 jaar word ik, bah!

Sommige jaartallen zou ik liever overslaan, waarom geen idee, maar ik heb niets met 39. Zou haast liever 40 worden, als dat ook weer zo raar, want dan ben ik geen dertiger meer. Zou het een mini midlife crisis zijn? Voor zover dat überhaupt kan puur omdat je een jaar ouder wordt.

Zodra ik er aan denk, gaat mijn mond vanzelf naar beneden. Ik vind er totaal niets aan. Ja je wordt iedere dag ouder, maar verjaardagen, het is gewoon niet mijn ding en zeker 39 jaar worden niet. Stom he, waar maak je je toch druk om, zeg ik geregeld tegen mezelf. Niet dat het helpt maar het is wel zo. Het slaat nergens op, je wordt nu eenmaal elk jaar ouder, in feite elke dag dat je leeft, maar die aandacht dan extra erop gericht: bah! Er wordt een waarde aan je verjaardag vieren gehecht, die ik totaal niet begrijp…. echt dat er geen taart hier komt hoor met 39 kaarsjes! Liefst zou ik heel dat commerciële gedoe van aandacht geven aan je verjaring elk jaar overslaan. Iets wat ook menig jaar is gelukt al in mijn leven, maar nu met dochterlief kom ik er niet onderuit, want die wil feest! Mama is jarig, krijgt cadeautjes en dat is leuk! Zucht! Taart en gezellig doen! Pffffffff…..

Ben ik de enige die er niets om geeft?

Verjaardagen zijn voor mij echt ‘verplichte’ nummers. Zeker als je zelf een verjaardag viert, ben je enkel bezig met de gasten in de watten te leggen en heb je amper tijd om maar een beetje bij te kletsen met de aanwezigen.

Visite lekkere dingen voorschotelen, lekker koken is leuk om te doen, maar dan graag gedoseerd, niet een heel huis vol, een dochter (en andere kinderen) die je ook nog in de gaten dient te houden, volwassenen die hun best doen zich verstaanbaar te maken en zelf ben je pas blij  (en opgelucht) als de laatste het huis weer heeft verlaten en je kan gaan ruimen.

Ook op visite gaan voor verjaardagen is voor mij vaak een afschuwelijke verplichting. Ik hou niet van drukte, tenminste niet als ze allemaal in een kippenhok worden gestopt wat niet geschikt is voor het aantal mensen. Leuk een grote familie, maar ik heb er trauma’s van haha…. vroeger als kind al, een totale kakofonie en de lol die iedereen had met de nodige drank en sigaretten.

Als je dan ook nog amper iemand kent, zit je daar voor spek en bonen aanwezig te zijn, want de jarige wil je er graag bij hebben. Bij eigen familie ga ik dan ook vaak wat helpen in de keuken en me nuttig maken. Ben ik er toch, nuttig en uit de drukte… 😉

Kinderfeestjes, leuk voor de kinderen maar….

Ik verheug me er dus niet op. Tuurlijk gun ik Riana een leuk feestje en zal ik mijn best doen er iets leuks van te maken, maar tis gewoon niet echt mijn ‘ding’. Een bende meiden bezighouden lukt me wel, maar daarna kan je me opvegen. De overweging om het feest elders te vieren waar de dametjes ‘vermaakt’ worden is dan ook weer zeer verleidelijk. De kosten die dat meebrengen wegen vaak op tegen de stress en het gedoe wat je thuis allemaal hebt. Gelukkig heb ik nog 3 maanden om erover na te denken.

Vorig jaar heb ik me er ‘makkelijk’ vanaf gemaakt en gingen we naar ‘Trollenland’ om het feest van Riana’s 5de verjaardag te vieren. Een geslaagde middag die ze nog steeds met veel plezier beleeft. Sterker nog, liefst zou ze elke maand een feestje geven… en er zijn tegenwoordig hele leuke externe manier om de verjaardag van je kind te vieren… als je even rondneust op internet komt je een heel eind met tig ideetjes…  Laat ik daar maar mee gaan beginnen, want ook al is het nog 3 maanden weg, de tijd vliegt je door de vingers… maar eerst zelf verjaren, de Sint en de feestdagen achter de rug nog…. nog wat hordes te gaan… en ja ik vind kerst heel gezellig maar…. (ok… een volgend blogonderwerp….. 😉 )

Is er iemand die zich herkent in mijn relaas over verjaardag vieren? Of ben ik een rare vogel die gewoon moet ‘leren genieten’ van een verplicht nummer een aantal malen per jaar?

Extra informatie verjaardag vieren

Mocht je wat meer willen weten over de herkomst van het verjaardag vieren? Dan kan ik je deze link aanraden. Puur voor wat extra info. Blijkbaar doen wij mensen ‘het’ al heel lang…. zucht…. Tijd om aan afschaffen te denken en iets nieuws te verzinnen? 

Hoe ik het volgende maand ga aanpakken?

Je begrijpt het al… ik ga geen traditionele verjaardag vieren. Zolang Riana maar denkt dat het feest is, is het goed, dus we gaan een dagje met de familie weg. De kinderen lekker laten spelen en zelf wat aan tafel kletsen en deze mama is ‘jarig’ geweest zonder al dat gedoe thuis… kunnen we gelijk weer een binnenspeeltuin ‘testen’ ergens in het midden van Nederland. Erg leuk om te doen! Dus als er nog suggesties zijn van een speeltuin ergens tussen regio Utrecht/westelijk deel Gelderland, dan hoor ik het graag!

Mijn verjaardag zelf valt op een maandag, dus ik maak er dan gewoon ‘online’ een feestje van op Onlybyme. Tegen die tijd zal ik wel vertellen hoe en wat. Wie jarig is trakteert is dan wel weer een leuk onderdeel van jarig zijn, vind ik! 😉

Wordt vervolgd!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten