VDB #6 Kalm gehandeld, maar daarna flink de bibbers!

Het is even geleden een vanaf de bank op Onlybyme. Toch is er soms iets van je graag wil delen, of meer nog van je af wilt schrijven. Bij deze.

bibbersIneens stopte de auto ermee: al rijdend!

Nietsvermoedend reed ik mijn dochter naar zwemles, hoorde haar verhalen over Sinterklaas aan. De rit op ging automatische piloot omdat ik die al zo vaak heb gereden en dan ineens gebeurde er iets totaal onverwachts. Ik schakelde van de derde naar de vierde versnelling en toen,…. niets meer…. De motor hield er acuut totaal mee op. Ik kan je vertellen dat je dan heel snel stil staat en gelukkig reed ik op dat moment op een rustige B-weg met een gangetje van ongeveer 50 km en was ik de snelheid na een bocht weer aan het opvoeren.

Er was niemand in de buurt, geen auto’s achter me, dus ik handelde kalm. Zette de auto stil en dacht na. Uiteraard alarmlichtjes die aangaven dat de motor problemen had en eenmaal stil was er geen beweging meer in te krijgen, dus uitgezet. Daarna de auto weer aangezet (daarmee de auto gereset) en gelukkig hij deed het weer, maar wel met een blijvende foutmelding. Dus ik moest er mee naar de garage.

Dochterlief heb ik gewoon laten zwemmen en daarna rustig aan naar de garage gereden. Deze gingen er naar kijken en namen mijn ervaringen mee. Na even nadenken realiseerde ik me dat ik vaker dit soort dingen had ervaren, maar dan in stilstand. In de 1 schakelen gas geven en dat de auto weer in het autoslot schoot (een stand die normaal is als je stilstaat bijvoorbeeld voor een stoplicht). Bij achteruitrijden precies hetzelfde, dus er is iets niet goed met mijn nieuwe, verder perfecte auto. We genieten er intens van, geen lichamelijke klachten meer met langere ritten, maar tja, dit mag niet nogmaals gebeuren en al helemaal niet op een andere plek zoals de snelweg!

Met een huurauto naar huis

We zijn met een huurauto naar huis gegaan en de zaak wordt tot op de bodem uitgezocht, zelfs bij de importeur. Het is niet veilig om zo nog door te rijden. Hopelijk vinden ze snel het euvel en kan de auto worden gemaakt. Laten we er maar het beste van hopen.

Tot die tijd is het afwachten, maar de bibbers zijn goed op gang gekomen, niet op het moment zelf, maar wel toen ik eenmaal doorkreeg wat er had kunnen gebeuren als het op de snelweg baan 3 was voorgevallen. Want met acute motoruitval sta je heel snel stil, ook met 130 km per uur, en zie dan maar eens veilig op de vluchtstrook te belanden. Dat ik nu een dag of aantal dagen een nieuwe huurauto rij geeft extra kosten, maar voor nu heel even een rustig gevoel dat me dit niet direct weer zal gebeuren.

Gelukkig kon ik rustig handelen en kreeg dochterlief niet alles mee!

Dametje heeft er niet mega veel van meegekregen omdat ik ter plekke rustig handelde. Alhoewel, ik was bijna thuis toen ik werd gebeld dat mijn rijbewijs nog daar lag en dus moesten we nogmaals die kant op en daarna was de pech van de dag nog niet over, want eenmaal thuis waren de huissleutels niet waar ze hoorden, maar ook nog in de garage. Uiteraard de garage al dicht(wet van Murphy) en ik naar een schat van een vriendin gereden, waar ik dacht dat de sleutel in huis lag. (Dat ga ik nu dus heel spoedig wel regelen.) Uiteindelijk is het wel goedgekomen hoor! Mijn lieve mam is de sleutel samen met Frank komen brengen en dametje lag nog op tijd in bed.

Vanmiddag maar snel de geplande knutseltijd inroosteren, die door dit autogedoe totaal in het water is gevallen. Al is ook vandaag niet heel veel tijd daarvoor, want er staat een zwemles gepland. Maar komt goed, wij zijn heel en veilig thuisgekomen, zij het met vertraging en dat is het allerbelangrijkste!

De dankbaarheid is immens groot hier dat me dit op een rustige B-weg overkwam en niet op de snelweg zelf. Ik ben niet gelovig, maar gister heb ik echt omhoog gekeken en mijn dank uitgesproken, naar wie het maar wilde horen!

 

 

Gerelateerd: VDB? Deze afkorting staat voor ‘Vanaf de bank’ blogs op OnlybymeBlogs die letterlijk zijn geschreven ‘vanaf de bank’, dus echt persoonlijk vanuit Huize Onlybyme. Met een persoonlijk inkijkje in ons leven, rondom een wisselend onderwerp. Meer van dit soort blogs lezen? Hier vind je een directe link naar alle ‘vanaf de bank’ blogs.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten