De tuin vorderingen in beeld – de voortuin

Het kost tijd en het schiet, soms voor je gevoel, niet echt hard op. Je gaat naar het tuincentrum, schud je porto daar leeg en vervolgens vraag je je af waar het gebleven is in de tuin??

Het eindresultaat tot nu toe (nog steeds bezig) van de voortuin.

de voortuin

Na het wegbrengen van dochterlief naar school, stond de zon lekker te stralen en dacht ik meteen dat een foto nemen van de tuin, zoals deze nu is, na weer wat werkzaamheden dit weekend, wel leuk was. De zon laat immers alles stralen. Negeer vooral het nog niet allemaal verwijderde onkruid. Zoals gezegd: werk in uitvoering.

Zoek de verschillen!

de voortuin

Het lijkt wellicht mee te vallen, maar de onderste foto bevat behoorlijk wat onkruid in de tuin. Dus die er eerst maar eens uitgehaald en het geheel weer aangeharkt. Daarna van de aardige buren een heel stuk ‘grondbedekkers’ mogen overscheppen, die voorin de hoek liggen nu. Daarna tig plantjes gepoot, je vraagt je af waar ze zijn gebleven haha…

In de achtertuin staan nog een appel- en perenboom te wachten om de grond in te gaan. Naast een varen, roos en ….. (naam kwijt), die ook de grond in mogen. Kijken of dat vanmiddag wellicht de grond in kan. 😉

Het is een dure hobby een tuin aanleggen! Voordeel is wel dat niet alles dit jaar klaar hoeft, dus rustig aan. Zodra de grondbedekkers groeien kan je ze weer afsteken en op andere plekken door laten groeien. Geduld is nodig bij een tuin, tenzij je porto oneindig aangevuld wordt (hier helaas niet).

Bij de verhuizing kwam een hele grote tuin er ‘gratis’ bij. Nu nog zorgen dat ik de tuin verder zo snel mogelijk in redelijke staat krijg, maar we zijn al aardig gevorderd van hoe het was toen we hier arriveerden. Ik zal binnenkort eens een overzicht van veranderingen geven. Misschien wel leuk.

 

Heb jij ook een grote tuin? Of is deze zeer onderhoudsvriendelijk?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten