picknick- en zandtafel in één

Tuin tip: Een picknick- en zandtafel in 1!

Een ideaal alternatief voor een zandbak of zandtafeltje!

Heb jij opgroeiende kinderen die nog graag met zand spelen en ook graag zelf een tafel hebben in de tuin? Vind je een traditionele zandbak te passé en die plastic tafeltjes niet helemaal geweldig? Dit is een super alternatief, waar ik uit eigen beweging (zonder enige vorm van sponsoring) met veel enthousiasme over schrijf.

Een picknick- en zandtafel in 1!

picknick- en zandtafel in 1

De wensen van dochterlief

In overleg met de wensen van dochterlief ben ik gaan rondneuzen online. Ze wilde geen ‘gewone’ zandbak en is al te groot, met haar ruim 1.16 m, voor de kleine plastic zandtafeltjes, die veelal door peuters heel enthousiast worden begroet. Dus dan ga je zoeken naar mogelijkheden.

Uiteindelijk vond ik enkele zandtafels voor ‘grotere’ kinderen en deze kwam voor mijn gevoel voor ons persoonlijk het beste eruit, op basis van online gesnuffel en in het achterhoofd een bepaald budget. 😉

picknick- en zandtafel in 1

Het is de Little Tikes 2-in-1 Wooden Sand & Picnic Table geworden en vanwege goede ervaringen met bol.com heb ik deze daar besteld.

De 30 dagen niet goed, geld terug garantie en gratis verzending laten mij geregeld bij bol.com bestellen. Helaas is er wel eens iets retour gegaan en ook dat ging altijd zonder problemen. Het bedrag werd altijd netjes geretourneerd en er werden geen retour kosten in rekening gebracht. Je kunt dus je product altijd goed uitproberen en besluiten het indien het niet ‘genoeg’ bevalt retourneren.

Waarom een picknick- en zandtafel in 1?

Uiteraard is er sprake van een persoonlijke smaak. Daarnaast stond het idee van een picknicktafel concept me heel erg aan, zodat dametje met haar vriendinnetjes een eigen tafel zou hebben om aan te spelen, knutselen en eten. De tafel is geschikt voor kinderen van 3 – 12 jaar en zeker niet voor het gewicht van volwassenen, dus echt hun domein. De tafel dient daarbij gelijk als afdekking van de ‘zandbak’ en dus geen ongewenste bezoeken van katten die daar hun behoeftes gaan doen. De prijs van €99,99 , die ik voor deze uitstraling, degelijkheid, etc. erg mee vond vallen, was voor mij uiteindelijk doorslaggevend.

Ook het in elkaar zetten is te doen, zelfs zonder handige en sterke mannenhanden lukte het mij zelf deze tafel in elkaar te krijgen (mocht ik heerlijk even hard slaan met een hamer, grinnik, en kreeg ik af en toe een klein beetje hulp van Riana… ).

Daarna was het uiteraard spelen en kon ik als mama genieten, met een glas verkoelend drinken voor mijn neus en zag ik dit voor mijn neus afspelen:

picknick- en zandtafel in 1

De tuin is nog steeds in aanbouw, maar de vorderingen worden gestaag zichtbaar. Inmiddels heb ik contact gezocht met iemand die nog wat extra bestrating gaat doen, even afhankelijk van zijn nog komende prijsopgave. Gelukkig hoeft niet alles in één dag en kan ik nu heel goed door het onkruid heen kijken wat ik overal zie. Wetend hoe het uiteindelijk gaat worden.

Wordt vervolgd.

Gerelateerd: Recent gaf ik enkele andere tuintips.

 

Disclaimer: er is hier geen sprake van een vorm van samenwerking met een externe partij, wel is een affiliatie link gebruikt naar de picknick- en zandtafel bij bol.com. 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten