IMG 6264

Taste of Holland was erg lekker!!!

Zaterdag ben ik samen met Mam en Frank naar Taste of Holland geweest in de jaarbeurs. Riana was dit weekend bij papa, dus mama even de handen vrij en even lekker eruit! Het was de eerste keer dat Taste of Holland in de jaarbeurs werd georganiseerd, dus we hadden geen eerdere ervaringen. Dus geheel blanco gingen we er heen. Soms wel zo leuk, al kan het natuurlijk ook tegenvallen.

Eerste gevoel: Donker, druk en brandende ogen

Het was even wennen toen we daar binnen kwamen. Het was er vrij donker en de lucht brandde in de ogen. Volgens mij was er een soort rook omhoog gebracht o.i.d., het resultaat was in ieder geval dat je het gevoel had dat er veel was gerookt. Wellicht een poging om sfeer te creëren? Wij, moesten er even aan wennen en ook aan de drukte en wat kleine opzet.

Het creëert immers ook sfeer en een beetje een druk gevoel geeft een gevoel  van succes. Indien je het allemaal te ruim opzet, is de sfeer afstand en killer. Nu was het dus gezellig druk. Zeker toen we even gewend waren, viel de drukte wel mee.

Taste of Holland ImpressieEerst maar eens een drankje!

Na een rondje door de ruimte van het evenement (was maar 1 hal), zijn we op zoek gegaan naar een drankje. Dat kon niet missen, stond duidelijk aangegeven. Enkel waren er heel weinig zit mogelijkheden. Voor ons één van de minpuntjes, maar jongeren hangen nu eenmaal graag aan hangtafels, die er wel genoeg waren. Bij gebrek aan een stoel werkte een betonnen blok ook. We waren niet de enigen die dit hadden verzonnen.

Waar gaan we iets proeven?!

Keuze genoeg, voor elk wat wils! Wij vonden zowaar een tafeltje met 3 stoelen (even creatief bijeen gezocht) en bestelden een heerlijk, echt overheerlijk gerechtje. Eerst moest ik wat Florijnen (betaalmunten) gaan halen, daarna mochten we best lang wachten, maar het resultaat was echt smullen. De look was vrij ‘normaal’, maar de smaak echt zeer bijzonder en voortreffelijk. Ik heb nog nooit zulke lekker toast met paling en zalm op. Mama had ook de vistoast en Frank koos een vleesgerecht.

Het was zo lekker dat we besloten nog wat te drinken!

De smaakpapillen waren zo positief gestemd en we waren blij (ook belangrijke reden) dat we konden zitten. (Frank had rugklachten.) Dus bestelden we nog een drankje.

Her en der geproefd en aangeschaft

Als ware kaasliefhebber kon Frank zijn hart ophalen en nam hij een speciale kaas mee naar huis. Het zelfde gebeurde met speciaal gekruide worsten, natuurlijke knoflook en olijfolie. Ook proefden we een erg lekker appelgebak met kersen en spijs erin verwerkt en verderop een bieten (bitter)bal. Al met al kon je best veel verschillende smaken tot je nemen (en vooral ook met een goed gevulde portemonnee erheen gaan).

Als laatste nuttigden we bij de BBQ tent zeer lekkere balletjes (Frank en ik) en een speciale burger (Mam en Frank). Heel bewust heb ik me ingehouden met eten. Wetend dat ik na eerst naar het huis van Mam en Frank, daarna ook nog een uur zou moeten rijden en niets zo vervelend al met te volle maag rijden en erger nog, als je darmen besluiten daarop te reageren.

Zeer geslaagd!

We moesten even wennen, maar daarna echt genoten. Zo’n honderd euro armer, maar de buik en tassen voller, gingen we weer naar huis. Iets wat ik zeker nog wel eens zou willen doen. Al zou ik graag wat meer zitgelegenheid zien voor het geheel en de ruimte was te klein, waardoor al het geluid bleef hangen. Hierdoor konden mijn ouders geen enkel college volgen (zijn hoortoesteldragend). Dat was jammer, maar het eten was echt zeer goed verzorgd en de prijs toch ook wel waard. Je betaalt nu eenmaal meer voor kwaliteit.

Volgend jaar weer? Wellicht wel, in leuk gezelschap! Ga je mee?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten