Soms kan huilen zo fijn zijn….

Voor mij is het al jaren een probleem om echt tot mijn emoties te komen… niet dat ik niet meer kan huilen hoor, maar eerder de angst om daarna niet meer in staat te zijn te kunnen stoppen. De angst te verdrinken in verdrietige gevoelens, gevoelens die ook de ruimte mogen hebben.

Huilen

(Niet dat het slecht met me gaat hoor, geen zorgen! Het leven gaat over het geheel genomen erg goed hier in Huize Onlybyme. Natuurlijk ervaar ik, als iedereen, hobbels in het leven, de zogenaamde levenslessen. Toch ben ik gelukkiger dan ooit tevoren. Waarom? Ik ben nu mezelf. Single ja, maar wel mezelf! Ook is ‘single zijn’ niet synoniem aan ‘ongelukkig zijn’, iets wat ik vroeger altijd dacht. Sterker nog, het is eerder omgekeerd: sinds ik single ben, ben ik gelukkiger dan ooit in een vaste relatie geweest.)

Huilen is geen zwakte!

Het is eerder heel sterk als je zwak durft te zijn af en toe. Hier is dat best lastig en vaak heb ik een zetje nodig om daar toe te komen. Bepaalde muziek helpt, of bepaald gezelschap. Een schouder zogezegd, waar je even je verhaal kwijt kan en mag huilen, zonder oordeel, zonder pasklare oplossingen. Die vraag je immers niet, je wil enkel je emoties kwijt op dat moment.

Voor mij is het lastig dat toe te laten als ik alleen ben. Heus stort ik dan niet geheel in hoor, maar ik vind het lastig me klein te voelen en ‘makkelijker’ na een paar traantjes, tegen mezelf te zeggen, kom op: gewoon doorgaan.

Als single mama is er geen alternatief, je moet door! Of je nu moe, ziek, zwak of misselijk bent. Je moet!

Ontroering, een fijne vorm van huilen

Als ouder ken je de momenten… je kind doet iets waar je zo trots op bent, wat zo intens lief binnen komt. Je bent te stralen van binnen en van buiten en soms is het gewoonweg lastig de tranen te bedwingen. Zalig!

Muziek kan hetzelfde bereiken, iedereen heeft zo zijn nummers, waarbij de tranen komen gok ik. Zelf kan ik intens ontroerd raken van klassieke muziek die je raakt tot in de vezels.

Graag wil ik een nummer met jullie delen, niet om jullie allemaal klassieke liefhebbers te maken hoor, maar vanwege de intensiteit die het teweeg brengt. (althans bij mij)

Dankzij een zeer dierbare persoon in mijn leven, heb ik kennis mogen maken met het werk van deze man en kan ik geregeld even tot mezelf komen en aarden. Dankjewel daarvoor lieverd!!

Ga er even rustig voor zitten, geluid ietsje harder en ontspan en luister.

https://www.youtube.com/watch?v=EoaPhxNubL0

 

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten