Waar een relatie al niet goed voor kan zijn….

Na een aantal jaren als single mama te hebben geleefd, is het wennen om weer een (prille) relatie te hebben. We zijn inmiddels ruim 2 maanden samen, de tijd vliegt… Ongeveer 3 maanden geleden hebben we elkaar online leren kennen en bijna twee maanden geleden voor het eerst afgesproken. Het klikte meteen, vanaf dag 1…. Wat ik toen niet kon bedenken, weet ik nu wel…..

relatie

Waar een relatie al niet goed voor kan zijn!

Doordat Kanjer in mijn leven kwam, werd ik me in sneltreinvaart iets heel erg bewust! Mijn leven was overvol! Niet omdat iemand dit mij oplegde, maar omdat ik zelf had besloten dat het moest! Dat ik er een schema op na hield dat haast niet vol te houden was.

Buiten fulltime mama zijn 12 van de 14 dagen, met helaas hier nog steeds een tropenrooster omdat dochterlief me meerdere nachten per week wekt met een heel belangrijke reden (spoken, monsters, verdriet, angst, etc.), heb ik de zorg voor het huishouden (niet mijn specialiteit beken ik eerlijk), de administratie, boodschappen, tuin (groeit dat onkruid bij jou ook zo snel???) en andere af en toe ‘petten’.

Ruim een jaar geleden startte ik Onlybyme en kwam daar binnen een jaar tijd een meer dan fulltime job bij. Een hobby werd een fulltime baan, weliswaar op vrijwillige basis met nog steeds een groot hobby gehalte, maar stiekem aan gingen er meer dan 40 uren per week naar het bloggen toe. Het is super leuk om te doen! Enkel kost het schrijven van blogs, de sociale media, de mail, het reviewen van producten, het onderhouden van samenwerkingen, de administratie en veel zaken achter de schermen, heel veel tijd.

Voordat Kanjer mijn leven in wandelde, werkte ik er zeven dagen per week aan. Tussendoor even dit, dan even dat. De avonden vaak als dochterlief sliep of overdag tijdens schooluren of wanneer ze mama niet nodig had. Tja en dan ontstaan er vlinders en heb je direct te maken met een logistiek probleem.

Je leert vooruit werken en plannen!

Als je verliefd bent wil je tijd samen doorbrengen, zo ook wij. De weekenden willen we elkaar liefst veel zien en doordeweeks af en toe even kort. Enkel mijn overvolle agenda had dus een uitdaging. Je wilt immers niet zitten werken als je nieuwe vlam in de buurt is, althans zo min mogelijk!

De confrontatie was hard, ik had mezelf heel lang veel te veel bezig gehouden met het bloggen en mezelf verstopt. Niet dat bloggen niet leuk is om te doen, maar er is meer om te doen in weekenden. De weekenden zonder Riana waren veelal voor mij momenten om bij te komen en dan plan je niet al te veel afspraken. Na wat extra slaap te hebben ingehaald, verscheen dan snel het bloggen in beeld om mezelf in te verliezen. Iets wat leuk was om te doen en me niet teveel inspanning vroeg (ik hoefde er niet voor de deur uit).

Nu is daar ineens Kanjer en heb je dubbele agenda’s met meer afspraken en wil je niet naast doordeweeks ook nog volle weekenden werken. Heus zijn er afspraken bij in het weekend voor bezoeken die gerelateerd zijn aan Onlybyme, maar ik hou het werken achter de laptop dan liefst beperkt. Dat vergt aanpassing!

Je leert bepalen wat je belangrijk vindt, wat even kan wachten tot maandag. Je leert vooruit te werken en blogs achter de hand te hebben. Privéafspraken komen immers ook wel eens onverwachts. Zeker met de zomervakantie in aantocht, ben je je bewust dat je minder tijd wilt spenderen aan het bloggen en veel wilt genieten met dochterlief en kanjer. Dus je gaat anders nadenken over wat je allemaal doet, wanneer je het doet en hoe.

Geconcentreerd werken

Buiten plannen leer je door tijdsgebrek dat je beter stuk voor stuk zaken kunt afhandelen. De mail en Facebook kunnen best even wachten als je bijvoorbeeld met een blog bezig bent. Hier gaat dan nu geregeld Facebook een tijd uit. Ze weten me toch wel te bereiken als het moet en de mail hoef je ook niet gelijk te lezen zodra deze arriveert, dan kan best op een paar vaste momenten. Door specifieker bezig te zijn met 1 onderwerp spaar je uiteindelijk tijd uit.

Je leert bewust dingen te doen op rustige momenten die veel concentratie vragen en andere zaken die best kunnen met dochterlief om je heen. (Het lezen van een boek bijvoorbeeld, wat makkelijk kan worden hervat na het helpen oplossen van een kleuterprobleem.) Ook leer je dat niet alles meteen nu moet, de enige die verwachtte dat ik alles direct deed was ikzelf. Dus ik legde de lat veel te hoog met als gevolg een niet te halen planning die frustreerde. Nu ik relaxter ben en meer kies voor tijd voor mezelf en me steeds afvraag wat kan wachten tot morgen, is het leven stukken aangenamer.

Ook het hebben van weekend is nieuw voor mij. Door Kanjer leer je dat het lekker is om niet te hoeven werken. De blogs worden al vooraf geschreven en ingepland. Het enige wat dan nog wordt gevraagd in het weekend is wat sociale verspreiding. De mail is ook rustig, want meer mensen nemen weekend!

Deze dame leert opnieuw genieten van vrije tijd! Dankjewel Kanjer!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten