lang en gelukkig

Recensie, Lang en gelukkig, Kiera Cass

Lang en gelukkig is het derde deel in de young adult, Selection-serie. Devika (14) vindt dit boek geweldig!

lang en gelukkig| Auteur: Kiera Cass | Illustrator: Sandra Suy | Uitgeverij: Van Goor | paperback en e-book | Recensent: Antoinette(40) en Devika(14) van Steeg |

 

Recensie lang en gelukkig

Inhoud

Lang en gelukkig is het derde deel in de selection-serie. Het boek bestaat uit 8 delen. Elk deel wordt vanuit een ander personage beschreven. Hierbij een korte impressie van deze delen en de hoofdpersonages. Anders geven we te veel weg van de inhoud en dat is niet de bedoeling.

Amberly: Zij is in de race om koningin te worden maar heeft zo haar eigen geheimen. Clarkson vraagt haar dit ook geheim te houden als zij zijn geheim ook bewaard. Is dit een goed idee?

Maxon: Op de dag dat hij 19 wordt zijn selectie bekend gemaakt. Hij heeft helemaal geen zin in dit verplichte gebeuren. Dan gaat één van de dames een weddenschap met hem aan. Maar wil Maxon dit wel? Als America hem uiteindelijk een persoonlijk cadeau wil geven, moet hij keuzes maken.

Aspen: America, bekend vanuit de eerdere delen heeft nog steeds contact met hem. De dienstmeisjes van America vragen zich af hoelang zij elkaar al kennen. Welke rol speelt Lucy, één van de dienstmeisjes, in de relatie van hun tweeën? En waarom wordt de Koninklijke familie aangevallen?

Marlee en Carter kunnen eindelijk hun wens in vervulling laten gaan, terwijl ze samen al een hoop hebben moeten meemaken. Maar waarom wil America Marlee helpen?

Celeste wil wraak nemen op America. Welke reden heeft zij hiervoor? Waarom wil zij Maxon verleiden. Is dit omdat zij koningin wil worden of zit hier toch meer achter.

Daarna gaat het boek verder met hoe nu verder na de selectie met de rest van de elite.

Kriss Ambers is terug naar Columbia gegaan voor een nieuwe start. Ze vind daar een baan en haar man. Uiteindelijk is zij toch nog goed terechtgekomen.

De selectie heeft Natalie Luca een hoop goeds gegeven. Ondanks dat ze haar ouders moet troosten kan ze wel aan de slag in hun juwelierswinkel. Ze denkt een leuke partner te vinden. Zal dit haar geluk brengen. Ondanks alles houdt ze contact met Elise en America.

Ook Elise Whisks vindt na de selectie haar leven terug. Ze vind een leuke man en samen stichten ze een gezin. Ondanks het verlies van de selectie, krijgt ze een mooi leven ervoor terug.

Ondanks alle commotie om de selectie, vinden alle hoofdpersonages een nieuw doel in hun leven. De selectie is voor iedereen een mooie en leerzame ervaring geweest.

 

Persoonlijke Beleving

Devika(14): Ik heb tot nu toe alle boeken in de serie gelezen. Toen ik las dat er weer een deel uitkwam was ik gelijk enthousiast.

De boeken in deze serie moeten of  op volgorde gelezen worden of je kunt starten met het vierde deel ‘de prinses’, je snapt dan de onderling relaties.  Het is fijn dat het boek in 8 delen is opgesplitst omdat je zo de personages nog beter leert kennen. Ik had de relatie van Aspen niet aan zien komen.

Van mij mag het volgende deel heel snel uitkomen, als er nog een vervolg mag komen. Ik heb op internet gelezen dat de eerste deel in de bioscoop gaat komen. Ik wil deze dan uiteraard heel graag gaan kijken.

 

Antoinette(40): Ik heb nog geen 1 deel gelezen van deze serie. Ik vond het in het begin heel lastig om in het verhaal te komen. Uiteindelijk heb ik aan Devika gevraagd wat er in de voorgaande boeken was gebeurd. Door elke deel samen met haar na te bespreken, snapte ik uiteindelijk wel waar de auteur heen wilde met dit boek. Het is zeker een aanrader voor jonge meiden die van lezen houden.

 

Gerelateerd:

Disclaimer: deze winactie betreft een samenwerking.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten