Onverwachte bijwerkingen. Wat is er veranderd?

Tja, ik kan er niet meer omheen, al langer niet hoor sinds de vlinder blog. Deze dame is verliefd. Er is een geweldige man mijn leven binnengewandeld, die me veel heeft geleerd in korte tijd over mezelf en waarin ik mezelf te kort doe, maar ook over hoe fijn het kan zijn om weer een man in mijn leven te hebben. Ik, vrijgezel die oprecht geloofde single te blijven, ben weer in hoog tempo verslingerd aan het raken aan een man. We kunnen nu toch wel van een prille relatie spreken. 

bijwerkingen

Onverwachte bijwerkingen

Bij het krijgen van een relatie zijn er zaken die opvallen. Je gaat als het ware opnieuw je leven indelen, nu met langzaam aan een man erbij. Schrikbarend was het om te zien en ervaren hoe weinig tijd ik mezelf gunde. Echt mezelf, los van Riana, Onlybyme of andere verplichtingen. Een ware eye-opener die best ook confronterend was.

Een eye-opener

Nu is Onlybyme een grote passie van me maar ik kan er niet onderuit dat ik er teveel tijd aan spendeerde. Tijd die eigenlijk bedoeld is om aan mezelf te besteden. Tijd zonder Riana, vrije weekenden. Het was heel gewoon dat ik dan flink wat uren werkte aan Onlybyme. Nu met een kanjer in mijn leven kom je dan tot de conclusie dat dat niet handig is. Daarbij ga je na hoeveel uren je bezig bent met je passie en hoe reëel dat te noemen is. Niet dat ik ooit spijt heb hoor van werken aan Onlybyme, maar nu merk ik dat er andere behoeftes ontstaan en dat er minder tijd (gezondere verhouding) overblijft voor Onlybyme.

Herindelen tijd en delegeren

Hetzelfde doen als voorheen kan dus niet dus ga je door een proces wat wel haalbaar is en wat niet. Je gaat meer overwegen wel of niet een samenwerking aan te gaan, je gaat delegeren. Iets wat voorheen haast onmogelijk leek, is nu toch gebeurd. Er wordt gedelegeerd, meer dan ik ooit dacht te kunnen.

Persoonlijk bloggen mag best, al hou ik het wat algemeen…

De persoonlijke blogs miste ik meer en meer. Ook is het gewoon leuk om over iets positiefs te kunnen schrijven zoals vlinders en hoe je dat weer in je leven past en ruimte geeft. Dat ik er lang niet meer in geloofde is een feit en nu geniet ik extra van het feit dat het er wel weer is. Dus ik ben niet meer hele weekenden bezig met Onlybyme, sterker nog, ik probeer de weekenden zo goed als vrij te houden van werken aan de site. Dit lukt aardig, beter dan ik voorheen had gedacht. Doordeweeks ben ik er gewoon zoals vanouds mee bezig.

Loslaten druk te ‘moeten’, genieten te ‘mogen’.

Het scheelt veel dat ik sinds dit jaar geen gevoel meer heb te ‘moeten’ groeien en koste wat kost dat wil bereiken. Het gaat zoals het gaat. In feite heeft me dat veel rust gegeven. Het mag, maar hoeft niet. Geen tijd, dan niet. Geen zin (komt zelden voor maar toch), dan niet.

Sterker nog, sinds ik het los heb gelaten, gaat het veel natuurlijker. Komen er juist meer volgers bij. Mensen vinden het blijkbaar leuk om de belevenissen uit Huize Onlybyme te volgen, in combinatie met recensies en winacties. Leuk is dat om te merken. Eerder schreef ik over het veranderen van het aantal reacties bij blogs. Wat mij opvalt is dat de reacties op Facebook enkel toenemen in rap tempo, bij linken naar de blogs. (erg leuk)

Genieten van het leven!

Buiten Onlybyme kom ik erachter dat het heel leuk is nu om andere dingen te doen samen met kanjer, met of zonder dochterlief. Deels kan ik dat samenvoegen door het doen van leuke dingen waar ik tevens over schrijf (samenwerkingen), maar deels kies ik er bewust voor dat juist niet te doen. Gewoon samen dingen doen of niet doen is zalig, zeker zonder dat je er ook nog bij aan het werk bent. Alles lijkt in gezondere verhoudingen te komen nu. Iets wat welkom is. Ik heb er als het ware een passie bijgekregen.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten