Noodweer

Noodweer

Noodweer: Gisteravond en vannacht was er niets gelogen aan code Oranje van het KNMI!

Wat een noodweer hier in Oost-Brabant! In ons dorp was het al heftig, maar het dorp van Kanjer was nog harder getroffen. Hagel zo groot als ballen hebben daar heel veel schade aangericht. Auto’s vol met deuken, dakpannen aan gort, koepels kapot, de schades zijn legio daar.

Noodweer

Het gat in de buitentafel van ‘Kanjer’ zegt het al, hoe het noodweer te keer is gegaan!

Hier vond ik het al heel heftig te keer gaan, maar ik ben geen held met onweer. Helaas mochten we meerdere buien ondergaan vannacht. Dochterlief sliep weliswaar door het eerste noodweer heen, maar daarna kwam ze toch wel naar me toe. Het bleef onrustig, dus heb haar bij mij in bed genomen, voor onze rust. Enkel heb ik meerdere malen wakker gelegen van de heftigheid buiten. Er doorheen slapen was niet van toepassing. Hoewel er niet echt aandacht aan wordt besteed nu op het journaal. De Britten verlaten immers de EU, erg groot nieuws.

Gesprek van de dag hier in het dorp

Alle ouders hier vol verhalen. Vooral over hun ouders en familie in naastgelegen dorpen, waar die hagel als tennisballen te keer is gegaan. Heel veel schade, door daken die kapot gingen en de regen dan zo naar binnen. Hier in ons dorp is de schade vooral heel veel water, met de 4 buien die overgingen en menigeen uit de slaap hield. De bliksem was heftig, veel stroomuitval. Nu begrijp ik wel dat noodweer heel plaatselijk is en dat we nu ‘toevallig’ de klos waren.

Laten we hopen dat we voorlopig niet meer zo zwaar worden getroffen. Het weer is nu rustiger, de temperatuur niet meer zo extreem. Bijkomen dus en vannacht waarschijnlijk lekker slapen.

Is het bij jou ook tekeer gegaan vannacht?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten