nog veel te doen

Nog veel te doen! (maar we genieten ondertussen wel hoor)

Heerlijk een huis met een tuin, maarrrrrr, voor die tuin is wat je wil dat deze wordt….

nog veel te deon

Er is al veel veranderd, als je weet hoe ik het hier aantrof afgelopen zomer. Toen liet ik ook wat foto’s zien van werkelijk een oerwoud vol met overal stenen, hoekjes en verwaarloosde borders. De woningbouw heeft het toen er geheel uitgehaald en een kale tuin opgeleverd met een gedeelte betegeld. De schutting was toen nog een ramp en die is er begin enige begin dit jaar vervangen voor een mooie schutting. De palen waren door en door rot en toen er delen om begonnen te vallen, besloten niet te blijven lappen en een investering voor jaren gedaan. Maar dat is nu dan ook gereed.

Vandaag een opdracht geplaatst voor tegelwerk

Nu ik wat tijd in de tuin heb doorgebracht tijdens de eerste mooie momenten, waarop buiten zitten mogelijk is, ben ik meer op de hoogte van, wanneer de zon waar staat en waar behoefte aan is. Dus er wordt nog een gedeelte extra betegeld voor een tweede terras. Dus vandaag een opdracht geplaatst en eens kijken wat voor reacties dat gaat opleveren. Het hoeft niet super luxe, maar meer dat we daar lekker in de zon kunnen zitten al vroeg op de dag en ook in de zomer een ideale plek voor een kinderzwembad voor Riana (en mama haha).

Vaste planten

Verder ben ik aan het snuffelen voor vaste planten die ik in borders (die nog moeten worden aangelegd) wil plaatsen en dan daar ook rustig aan mee aan de gang. Zo gaat de tuin meer een meer vorm krijgen. Het hoeft ook niet allemaal direct klaar. Naast het huis immers ook nog een immens grote hoek, waar ik dit jaar geen plannen voor heb. De ideetjes komen vanzelf wel.

Het zitten in de tuin is uiteraard wel zalig te noemen en doe ik dus ook zodra maar mogelijk. Werken kan immers ook vanaf de stevige buitentafel (ook dit typ ik buiten). Buitenlucht doet een mens goed, dus geen seconde spijt van het verhuizen vorig jaar, ook al geeft het weer jaren werk om het precies zo te krijgen als het uiteindelijk gewenst is. Gelukkig zijn Keulen en Aken ook niet in één dag gebouwd. 😉

Nog veel te doen maar ondertussen ook veel tijd om te genieten van het mooie leven!

#dankbaar

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten