| |

Kostbare momenten om te koesteren – ochtend pareltjes

Iedereen kent ze, wellicht niet bewust, maar als je ze wel zeer bewust beleefd zijn het de pareltjes van de dag!

Vandaag deel ik een aantal van die kostbare momentjes uit onze ochtenden in Huize Onlybyme.

 

Kostbare momenten om te koesteren

Je wordt langzaam wakker en houd je nog even slapend. Dochterlief wil dat mama wakker wordt, komt zeer teder naast je liggen, streelt je haren uit je gezicht en drukt heel teder een kusje op je wang. Even later fluistert ze: “Mama ben je al aan het wakker worden?

Wakker worden en niets horen, geen lawaai van auto’s, geen geluiden uit andere woningen, helemaal niets, enkel wat vogels die de dag al zijn begonnen en hun gezang laten horen. De wekker bekijken en zien dat het tijd wordt om op te staan en dat dochterlief ook niet meer zo vroeg is als voorheen…, zou ze beginnen te leren hoe ze moet uitslapen? Je wordt rustig wakker en besluit dametje wakker te maken, loopt haar kamer binnen en ziet haar ver in dromenland, bed in oorlog stand, benen half onder het dekbed uit, knuffel dicht in de buurt, en bekijkt haar met zoveel liefde dat je haast haar niet wil wakker maken. Dan zeg je zachtjes: “Word je wakker Riana, het is tijd om op te staan“, ziet haar hoofdje even opveren en daarna weer terug de ogen dicht en hoort wat geluidjes uit je prinsesje waarna ze zegt: “Is het echt al tijd mama? Ik ben nog zooooo moe.” Je loopt weg om haar even wakker te laten worden en constateert even later dat er nog niet veel aan die stand verandert is en helpt je slaperige dochter met opstaan. (Wat een verschil met die vroege vogel van weleer, die dagelijks de dag liefst al voor 6 uur begon!)

Vanaf een bepaald vooraf gesproken moment mag dametje bij mama in bed kruipen, met als doel dan nog even te slapen, maar soms ontstaan juist dan de mooiste gesprekken. “Mama? …. ik wil je wat vertellen….” Zo beginnen die gesprekken vaak en dan vertelt ze over iets wat haar bezighoudt, variërend over haar dromen van de nacht, tot iets wat is gebeurd op school of soms iets wat haar al even bezighoudt zoals bijvoorbeeld het overlijden van Mickey. Ook heeft dametje vele vragen, waar deze mama ook niet altijd antwoord op weet. Het is bijzonder om haar gedachten te horen en hoe ze denkbeelden vormt die soms heel grappig in elkaar steken. Nu schiet me net geen voorbeeld te binnen, maar ze zijn vertederend, keer op keer. Na die gesprekjes is het standaard lekker knuffelen en krijg ik veelal te horen dat ze heel veel van mama houdt en ook van papa en oma en opa en …..(hele opsommingen soms) Een schattige opmerking van deze week was dat ze van én mama én papa evenveel houdt, maar mama het allermeest. In haar logica helemaal logisch.

Als je dag zo begint en je je dit bewust bent, dan heb je in mijn ogen een geweldige dag! Herken jij deze pareltjes uit de ochtend?

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten