contactadvertentie

de ideale man – een open contactadvertentie

Mijn contactadvertentie: Gezocht de ideale man!

 

contactadvertentie

De ideale man bestaat niet!

Die quote kent iedere vrouw uit haar hoofd. Toch denk ik er wel eens over na. Hoe zou mijn ideale man er bij benadering uitzien? Tijdens een melige bui kwam het idee tot bloei hier een open contactadvertentie met grote knipoog neer te zetten. Ik ben immers single en heb niet de intentie heel de rest van mijn leven single te blijven.

Toch merk ik dat de knop omzetten en weer gaan ”daten” me zwaar valt. Buiten nogal een drukke agenda zijn mijn ervaringen niet al te positief met de mannen, die ik heb mogen ontmoeten in mijn leven. Uiteraard zijn niet alle mannen ongeschikt, maar je moet maar net een geweldige man op je levensweg tegenkomen.

Mocht je man zijn of een single man kennen en deze blog met knipoog willen doorsturen, be my guest!

Ben jij dé ideale man? Of ken jij de ideale man?

Uiteraard kom je tijdens veel meligheid tot vele karaktereigenschappen en wensen. Om te voorkomen dat de meest idiote gedachtes in deze blog terecht kwamen, heb ik besloten deze blog pas nu te schrijven een week later. Uiteraard is er veel blijven hangen.

N.B. Onderstaande is niet realistisch en een benadering zou al heel wat zijn. Bekijk het geheel met een grote knipoog of stop nu gelijk met lezen.

Een waslijst aan wensen voor ‘mijn’ ideale man:

 • Niet roken en liefst niet of slechts matig drinken;
 • Een sympathieke familie; (Helaas heb ik mindere ervaringen op dat gebied gehad en het zou leuk zijn eens een aardige schoonmoeder te ervaren)
 • Humor, maar niet alles weglachen;
 • Open karakter, een gesprek niet uit de weg gaan en je mening durven geven;
 • Tegenwicht kunnen bieden;
 • Samen tijd doorbrengen, knuffelen en intimiteit belangrijk vinden. Kwaliteit telt niet de kwantiteit!;
 • Een kindervriend, die mijn dochter niet als belemmering ziet, maar als verrijking;
 • Eigen bezigheden in de vorm van werk, hobby’s en andere sociale activiteiten;
 • Eigen inkomsten; (uiteraard werd in de melige sessie een miljonair gewenst, maar een gewoon inkomen is al prima)
 • Geen bodybuilder!; (raar wellicht maar een man met een bescheiden buikje en wat zachtheid geniet de voorkeur boven een wasbordje)
 • Acceptatie dat ik een ‘plussize’ vrouw ben en wel plannen heb dit wat te beteugelen, maar nooit een dunne den zal worden en dat ook niet nastreef;
 • In het bezit van een auto gezien de bereikbaarheid van onze woonplaats;
 • Niet wonend aan de andere kant van Nederland of nog verder;
 • Geen plannen hebben binnen no time samen te wonen en de wens respecteren tot een rustig tempo;
 • De mening deelt dat een relatie een aanvulling is, geen invulling;
 • De leeftijd moet enigszins passend zijn; (een vaderfiguur is niet gewenst en ook een toyboy is niet de bedoeling)
 • Intelligent;
 • Aantrekkelijk; (waarbij ik vooral doel op uitstraling en manier van overkomen)
 • Eerlijkheid, openheid en rechtstreeks zijn kunnen waarderen;
 • De behoefte voelen jezelf gedurende je leven te blijven ontwikkelen.

 

Uiteraard kan ik nog veel meer wensen toevoegen, maar de basis is hierboven wel weergegeven. Geloven in de ridder zonder wit paard, heb ik al lang geleden opgegeven. De realiteit is toch vaak een kwestie van geven en nemen. Zelf ben ik ook verre van perfect te noemen met een waslijst aan negatieve eigenschappen. Toch schijn ik volgens goede vrienden wel ‘te doen te zijn’ en er zijn mannen geweest die het meerdere jaren hebben volgehouden met me. Of heb ik dat volgehouden, gezien ik de relaties uiteindelijk eindigde?

Een vette knipoog

Nogmaals, deze post is met een knipoog geschreven en de advertentie moet niet al te serieus worden opgevat. Want als een man ideaal is, wordt het wel heel saai. Daarbij ben ik totaal niet ideaal, dus dan zouden mijn negatieve karaktereigenschappen wel heel erg gaan opvallen. Dus laten we vooral normaal doen en denken. Het begint in de liefde vaak toch met wederzijdse aantrekkingskracht en niet bij het afvinken van een wensenlijstje.

Datingsites

Dé reden waarom ik geen goede ervaringen heb met datingsites. Ja, de heren wilden wel, maar wat zij wilden, wilde ik niet. Of ze waren heel erg op zoek naar een relatie en een vrouw in hun dagelijkse leven (het wanhopige type), of ze waren uit op een gezellige nacht (nu kan een nacht heel gezellig zijn, maar daarvoor hoef ik niet naar een datingssite toe) of ze waren uit op alles behalve goede bedoelingen. Misschien maar eens een blog schrijven over mijn datingsavonturen, sinds mijn single bestaan. Je gaat gelijk begrijpen, waarom ik niet echt hard loop om me daar weer in te schrijven. Echter, geloof ik ook niet in die verhalen, die hun partner tegen kwamen in de supermarkt op de groente afdeling. Dus het zal zo’n vaart niet gaan lopen hier in huize Onlybyme, iets wat me prima bevalt!

Mocht je toch je geroepen voelen te reageren op mijn open advertentie, mailen mag altijd! 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten