Hoogte en dieptepunten deze zomer!

Deze zomervakantie was anders dan vooraf verwacht. Hoogte en dieptepunten kwamen voorbij.

Toch heb ik er veel van geleerd!

hoogte en dieptepunten

De hoogte en dieptepunten van deze zomervakantie

De dieptepunten eerst!

hoogte en dieptepunten

(Kan ik eindigen met het goede nieuws immers…  😉 )

Acute spit en gedwongen rust

Doordat ik blijkbaar te lang op mijn tenen heb rondgelopen qua belasting in verhouding tot vermoeidheid (mede door veel tegenslagen op het gebied van gezondheid en een te volle agenda),  kwam ik erachter dat ik niet goed voor mezelf had gezorgd. Een acute spitaanval dwong me rust te nemen vanaf het laatste weekend dat dametje bij mij was en daardoor werd ik gedwongen het heel rustig aan te doen. Ik bracht veel tijd door in bed (langer dan een 2 uurtjes op zijn was niet mogelijk ondanks goede pijnstillers) en je slaap is niet oneindig. Je komt langzaamaan tot rust en gaat je leven langs in gedachten…

Relatiebreuk

Helaas kwam ik tijdens het gedwongen rust nemen (en al eerdere signalen die ik wegwuifde) tot de conclusie dat de (nog prille) relatie niet liep, zoals zou moeten en nam een week later de moeilijke beslissing deze te beëindigen. Gelukkig begrijpt hij waarom en kan hij zich daar inmiddels bij neerleggen. Een relatie dient plaats te vinden op een basis waarbij je jezelf kan blijven. Helaas moest ik concluderen dat ik dat niet volledig kon, omdat hij met een bepaalde karaktereigenschap niet goed raad wist. Mezelf blijven zou continu strijd veroorzaken op dat vlak en veel teleurstellingen beide kanten op. Aanpassen kan heus, maar die eigenschap hoort zo bij mezelf dat ik me daar niet prettig bij zou voelen.

Heus was dit niet het enige puntje, je moet elkaar leren kennen en ontdekt over en weer kanten van de ander die je minder aangenaam vindt. Na 3 maanden was de conclusie voor mij duidelijk: een relatie met als doel langere tijd samen zijn is niet haalbaar. Daarom heb ik de beslissing genomen om ermee te stoppen. Hoe gek ik ook met hem was en hem een erg aangenaam gezelschap vind. Een relatie met iemand opbouwen ligt best nauw en ik denk dat we elkaar er enkel pijn mee besparen door er tijdig mee te stoppen. Ook met het oog op dochterlief.

Single zijn is ook fijn!

Het zal zeker ook meespelen dat ik single-zijn niet als erg of zielig ervaar. Het is voor mij een nieuwe vorm van leven geworden, waarin ik totaal mezelf kan zijn en blijven. Ik ben als alleenstaande mama heel erg gelukkig, heb schatten van vrienden om me heen die er altijd voor me zijn. Gelukkig zijn zit niet in het hebben van een relatie, dat zit in jezelf. Als je zelf geluk kan ervaren, dan kan dat altijd en overal, met of zonder partner. Sterker nog, het is vaak lastiger als je eenmaal gewend bent als single door het leven te gaan, om dan echt nog een match te vinden met een man die je neemt zoals je bent, met leuke en mindere eigenschappen. Ik ben verre van een ideale vrouw 😉 . Doordat ik helaas weet hoe een relatie niet moet gaan en nu beter weet wat ik in een relatie wil, is het lastiger van die standpunten af te stappen. Voor mij is mezelf kunnen blijven heel belangrijk en als dat niet het geval is en ik me echt dien aan te passen om de ander gelukkig te maken, dan ben ik verkeerd bezig.

 

Gelukkig kan ik melden dat naast deze twee echt mindere zaken, er ook echt hele fijne zomerse momenten voorbij kwamen deze zomervakantie.

De hoogtepunten

20160830_101320_HDR

Foto genomen tijdens verblijf in Rijnland, Duitsland deze zomer, de impressie komt later deze maand online.

Even geen vaste tijden

Intens genieten samen met Riana van even niet meer in het schoolritme gevangen zitten. De ochtenden rustig aan beginnen, geen dametje haar bed uit sleuren terwijl ze eigenlijk nog verder wil slapen. De tijd nemen zoals deze komt en niet volgens het schoolritme.

Riana wordt ouder en dat merk ik nu heel goed. Ze kan al heel veel zelf en het opvoeden is nu meer naar het bijsturen aan het gaan. Ze heeft me niet meer elke seconde van de dag nodig en gaat op haar manier haar eigen gang. Dit geeft mij ook echt een vakantie gevoel.

Uiteraard hebben we veel leuke dingen samen gedaan. Variërend van dagjes weg, thuis ons vermaken tot een Midweek naar de kust. Van sommige activiteiten komen er nog impressies online. Genieten stond in ieder geval centraal. Ook zal ik zeker nog een fotoblog van de vakantie plaatsen later deze week.

Uitrusten en bijkomen

Nadat Riana naar haar vader ging had ik even een pittige week, vooral door lichamelijk ongemak. Toch was het ervaren van totale rust wel heel aangenaam. Zeker na het doorhakken van de beslissing de relatie te stoppen, is bij mij totale rust aanwezig geweest. Hierdoor ben ik echt bijgekomen en voel ik me als herboren. Met veel verlangen kijk ik uit naar het moment dat Riana vandaag weer thuiskomt en gaan we het nieuwe schooljaar in. Kleine dametje wordt groot! Elke keer verbaas ik me weer over de snelheid waarmee ze groeit, lichamelijk maar ook vooral geestelijk. Ze gaat nu naar groep 2 en voelt zich veel zekerder dan een jaar geleden op school. Wat fijn om te ervaren, dat je kind zich goed voelt op school en er heel graag naar toe gaat!

Hoewel het zalig ook was even de rust van de vakantie te hebben gehad om totaal bij te komen, er gaat niets boven het gevoel mijn dametje thuis hebben. Ze is echt mijn zonnetje in huis, met bijna altijd een zonnig en vrolijk humeur.

Groot nieuws

Verder is er nog groot nieuws in Huize Onlybyme! Morgenmiddag komt daar een speciale blog over online. (We beginnen de maandag met een winactie in de ochtend voor boekliefhebbers 😉 ). Het kost me veel moeite om het niet van de daken te schreeuwen, maar voor alles een geschikt moment: morgenmiddag!

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten