Een goed fototoestel aanschaffen als blogger, doe jij het? 12


Heel lang heb ik het niet gedaan, nou ja heel lang, de blog bestaat nu 10 maanden (het voelt heel lang). Bloggen was een hobby en dan daar veel geld voor investeren vond ik niet goed. Nu wil ik ook voor redenen buiten het bloggen al heel lang een goed fototoestel, maar ik kwam steeds niet verder dan dat andere zaken meer prioritering hadden en nog schuif ik aanschaffen (vooral duurdere) die vooral voor mezelf zijn vaak vooruit. Herkenbaar?goed fototoestel

Een goed fototoestel: kan je als blogger zonder?

Ja en Nee. Ja het kan, zeker als je een goede camera op je mobiele telefoon hebt zitten waar je makkelijk (en vooral snel) even een kiekje mee kan schieten. Ideaal voor de actiemomenten (waarbij er nooit een camera in de buurt is) en de onverwachte momenten die gewoon vragen om te worden vastgelegd. Zelf red ik me wat dat betreft prima met mijn Iphone S5. Maar voor het ‘echte’ werk, met name als ik ergens voor Onlybyme naar toe ga, een evenement of voorstelling, dan schiet deze te kort (vind ik). Graag wil ik mooie foto’s kunnen plaatsen op mijn blog, dat pleziert het kijken enorm en past goed bij mijn manier van zijn (alles zo goed mogelijk doen).

Dit weekend de knoop doorgehakt

Er is een goed fototoestel onderweg! Vandaag (maandag 7-3) arriveert deze als het goed is met de post en natuurlijk ben ik stik nieuwsgierig.

Heel lang heb ik getwijfeld tussen een spiegelreflexcamera en een systeemcamera. Uiteindelijk heeft de laatste gewonnen, vooral omdat deze lichter in gewicht is en veelal haast hetzelfde kan als een spiegelreflexcamera (zeker de duurdere modellen). Handzaam is voor mij een grote reden om de camera sneller beet te pakken en mee te nemen in mijn tas. Ook heb ik er een lenscap bij besteld, waardoor ik ook zonder de zwaardere lenzen in staat ben snel een kiekje te schieten, uiteraard met lensbeperkingen, maar wel met de kwaliteit van het toestel.

Mijn keuze is hierop gevallen: Olympus Pen e pl7 zilver met 14-42mm ez zilver en 40-150 r zilver.

goed fototoestelMet deze camera verwacht ik alles te kunnen doen wat ik graag wil. Er is nog wel een lens op mijn wensenlijst te vinden, een bepaalde macro lens, maar die kan nog wel even wachten. Ik ben gek van macrofotografie namelijk en dan vooral ook met het vervagen van de omgeving en dat is met die lens super. Sparen maar weer! Vanaf nu dus de uitjes voor Onlybyme en ook vele persoonlijke momenten vanuit Huize Onlybyme vastgelegd met een goed fototoestel. Niet dat de Iphone nu niet meer gebruikt wordt hoor, want die is toch nog net even vaker in mijn nabijheid dan de nieuwe camera verwacht ik.

De lezers kunnen dus wel wat foto’s verwachten de komende tijd om de camera uit te testen en mijn bevindingen worden ook zeker nog in een review toegelicht.

Heb jij een ‘echte’ goede fotocamera? Vind jij een goed fototoestel een goede investering als blogger?


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

12 gedachten over “Een goed fototoestel aanschaffen als blogger, doe jij het?

 • Marga

  Onze camera is best leuk maar is niet wat men onder een ‘echt goede’ camera verstaat. Voor het bloggen (als je serieus wat wilt bijverdienen) denk ik zéker dat het een uitstekende investering is.
  Veel plezier ermee!

  Liefs, Marga

  • Barbara Bericht auteur

   Denk het ook Marga, maar wat is dat toch allemaal duur, zeker als je iets ‘goeds’ wil: ik zie de postbode dan ook graag arriveren vandaag 🙂

 • Sopdet

  Ik heb een goed toestel maar gebruik het enkel wanneer ik op voorhand weet dat ik veel foto’s ga maken. Het weegt nogal veel en ik heb met mijn hernia’s al moeite om mijn handtas lang te dragen. Zelf overweeg ik de aankoop van een kleiner toestel voor die momenten tussenin.
  Voor evenementen heb je, denk ik, wel een goede zet gedaan. Al geloof ik dat vooral jouw dochter en hondje de echte fotomodellen gaan zijn.

  • Barbara Bericht auteur

   Riana zal zeker vaak op de kiekjes gaan voorkomen, zo mogen we woensdag naar het theater en zij is uiteraard het middelpunt dan 😉

 • Marjolijn

  Ik heb een paar jaar geleden een goede spiegelreflex camera gekocht, maar alleen omdat ik fotograferen zo ontzettend leuk vind en er een leuke aanbieding op de camera liep. Voor het bloggen zou ik het gewoon bij mijn camera op mijn telefoon houden.

  Veel plezier met je nieuwe camera 🙂

  • Barbara Bericht auteur

   Voor enkel bloggen had ik het denk ook (nog) niet gedaan hoor Marjolijn, maar lonk er privé ook al erg lang naar. Ik vind foto’s maken het einde namelijk!

 • Barbara Bericht auteur

  Denk dat je gelijk hebt Carmen, maar ik ben geen fotoblogger en ook geen beauty blogger waar dat net nog even iets nauwer komt, maar ik denk wel dat het de kwaliteit op Onlybyme zeker ten goede gaat komen.

 • Elise

  Ik heb er 4 .. ugh
  De EOS1000D met 3 lenzen, Maak ik thuis de meeste foto’s mee
  De Canon PowerShot G1 X Mark II ( die neem ik mee als ik weg ga )
  Een onderwatercamera en een klein canon cameraatje voor in mijn handtas 🙂

  • Barbara Bericht auteur

   Nou ik hou het bij de telefoon en deze hihi en lekker handzaam en voor mij professioneel genoeg, later een review als ik er echt wat over kan zeggen na meerdere sessies.

 • Insoon

  Wat een mooi toestel!
  Zelf gebruik ik voor het bloggen vaak mijn mobieltje (iPhone 6S) en tijdens vakanties en dagjes weg, dan gebruik ik vaak mijn gewone camera: Canon EOS 700D, waar ik inmiddels al wat meerdere lenzen voor heb aangeschaft 😉

  Veel plezier met fotograferen!

  • Barbara Bericht auteur

   Nou gisteren kon ik mijn hart ophalen Insoon. We zijn voor Onlybyme naar André het astronautje geweest en het was een try-out en ik kon schieten wat ik wilde, vanuit achterin zonder andere bezoekers te storen. 🙂