Een goed fototoestel aanschaffen als blogger, doe jij het?

Heel lang heb ik het niet gedaan, nou ja heel lang, de blog bestaat nu 10 maanden (het voelt heel lang). Bloggen was een hobby en dan daar veel geld voor investeren vond ik niet goed. Nu wil ik ook voor redenen buiten het bloggen al heel lang een goed fototoestel, maar ik kwam steeds niet verder dan dat andere zaken meer prioritering hadden en nog schuif ik aanschaffen (vooral duurdere) die vooral voor mezelf zijn vaak vooruit. Herkenbaar?goed fototoestel

Een goed fototoestel: kan je als blogger zonder?

Ja en Nee. Ja het kan, zeker als je een goede camera op je mobiele telefoon hebt zitten waar je makkelijk (en vooral snel) even een kiekje mee kan schieten. Ideaal voor de actiemomenten (waarbij er nooit een camera in de buurt is) en de onverwachte momenten die gewoon vragen om te worden vastgelegd. Zelf red ik me wat dat betreft prima met mijn Iphone S5. Maar voor het ‘echte’ werk, met name als ik ergens voor Onlybyme naar toe ga, een evenement of voorstelling, dan schiet deze te kort (vind ik). Graag wil ik mooie foto’s kunnen plaatsen op mijn blog, dat pleziert het kijken enorm en past goed bij mijn manier van zijn (alles zo goed mogelijk doen).

Dit weekend de knoop doorgehakt

Er is een goed fototoestel onderweg! Vandaag (maandag 7-3) arriveert deze als het goed is met de post en natuurlijk ben ik stik nieuwsgierig.

Heel lang heb ik getwijfeld tussen een spiegelreflexcamera en een systeemcamera. Uiteindelijk heeft de laatste gewonnen, vooral omdat deze lichter in gewicht is en veelal haast hetzelfde kan als een spiegelreflexcamera (zeker de duurdere modellen). Handzaam is voor mij een grote reden om de camera sneller beet te pakken en mee te nemen in mijn tas. Ook heb ik er een lenscap bij besteld, waardoor ik ook zonder de zwaardere lenzen in staat ben snel een kiekje te schieten, uiteraard met lensbeperkingen, maar wel met de kwaliteit van het toestel.

Mijn keuze is hierop gevallen: Olympus Pen e pl7 zilver met 14-42mm ez zilver en 40-150 r zilver.

goed fototoestelMet deze camera verwacht ik alles te kunnen doen wat ik graag wil. Er is nog wel een lens op mijn wensenlijst te vinden, een bepaalde macro lens, maar die kan nog wel even wachten. Ik ben gek van macrofotografie namelijk en dan vooral ook met het vervagen van de omgeving en dat is met die lens super. Sparen maar weer! Vanaf nu dus de uitjes voor Onlybyme en ook vele persoonlijke momenten vanuit Huize Onlybyme vastgelegd met een goed fototoestel. Niet dat de Iphone nu niet meer gebruikt wordt hoor, want die is toch nog net even vaker in mijn nabijheid dan de nieuwe camera verwacht ik.

De lezers kunnen dus wel wat foto’s verwachten de komende tijd om de camera uit te testen en mijn bevindingen worden ook zeker nog in een review toegelicht.

Heb jij een ‘echte’ goede fotocamera? Vind jij een goed fototoestel een goede investering als blogger?

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten