IMG 7768 1 e1478855054893

VDB #7 Een bekenning van een meisjesmama…

…. soms vind ik jongensdingen leuker!

Hier een hele gelukkige mama met dochterlief, ik zou haar voor geen seconde willen ruilen met een jongensversie! Alleen met enkel dochterlief in mijn leven, heb ik heel soms het gevoel iets te missen. Ik verlang dan naar jongensdingen!!!

meisjesmama

 << Mini Me wil later prinses worden! >>

Wat je als meisjesmama mist?

Dametje is echt een prinsesje! De kleuren roze, geel en rood zijn haar favoriet. Blauw en groen is echt voor jongens, aldus dametje. De fase dat ze licht blauw mooi vond (blije mama) is helaas van vrij korte duur geweest. Prinsessen beheersen haar leven. Ze draagt liefst jurkjes en rokjes, in meidenkleuren. En dan heb je het als mama die totaal niet ‘à la roze‘ is en liefst in spijkerbroeken rondloopt best zwaar! Niet dat ik er niet van houd mezelf te verwennen met vrouwelijke geneugten, maar heel eerlijk, van mij had er iets minder ‘roze en prinses’ in mijn dametje mogen zitten!

iets meer jongensachtig graag!

Gelukkig begint de stoere look weer een beetje terug te komen, na een jaar echt totaal weg te zijn geweest. Inmiddels mag er weer af en toe een lekker zittende spijkerbroek aan! Ze is erg kieskeurig (niets mis mee) en heel lang was alles wat maar ietsjepietsje richting jongensachtig ging (qua kleren) echt ‘not done’. Stoer mag nu af en toe, maar wel op een vrouwelijke manier met een beetje roze (helaas krijg ik dat er nog niet uit), ze houdt dat met haar bijna 6 jaren heel goed in de gaten.

Gelukkig kan ze met speelgoed ook jongensspeelgoed waarderen, dus er wordt gebouwd met Lego, gevraagd aan Sinterklaas om een auto die zelf kan rijden met een kastje (haar woorden). Ja de meer meisjesachtige dingen worden vaker gepakt (poppen, knutselen, spelen dat ze een prinses is), maar er is niet een gehele boycot op het gebied van jongensachtig speelgoed en dat hoef ik dus niet te missen. (gelukkig)

De kans dat er hier nog een tweede kind komt in ons gezin is nihil, laat staan een jongen! Dus geniet ik mee met vriendinnen die wel jongens hebben en stiekem ook op het schoolplein als ik echt jongensachtige dingen zie bij klasgenootjes en grotere jongens in de hogere groepen.

Bekenningen van dingen die ik leuker vind bij jongens!

kleren

Tja tis echt waar maar ik vind de stoere jongenskleren echt leuker dan het tuttige meisjesachtige… vooral roze bah! Gelukkig vind dametje geel ook erg mooi, dus ik probeer de roze hype wat in te dammen en verder ben ik een eigenwijze mama en koop gewoon donkerblauwe shirts met iets aan roze of vrouwelijks erin, om zelf toch lekker de donkere kleuren terug te zijn in haar kleding. Ook zwart, grijs en zelfs groen. Eenmaal gekocht krijg ik het ook nog aan, maar goed, als ze zelf mocht kiezen dan liefst zo veel en vaak mogelijk roze…

fietsen
meisjesmama< Dametje met een mij veel te zoetige fiets, maar volgens haar totaal wat ze wilde, echt heel prinses-achtig!>

Fietsen al net zo, alle meisjes fietsen zijn mij veel te roze! Uiteraard die van dametje ook! Ik kijk veel liever naar die stoere jongensfietsen die veel gevarieerder zijn ook in kleuren en verschillende ‘looks’. Als je bijvoorbeeld kijkt naar fietsen zie je bij de keuze voor een jongensfiets veel meer variatie dan bij de meisjes.

Zo jammer vind ik dat meisjes worden besmet met het roze-virus, waardoor er veelal enkel roze, paarse fietsen met wat wit worden getoond. Zo zoetjes allemaal. Dat is bij jongens heel anders, ik zie gelijk echt heel veel meer verschillende variaties. Zo kan een jongen echt veel meer een eigen smaak ontwikkelen voor kleur voorkeuren lijkt het wel. Of denk ik dat enkel omdat ik een meisjesmama ben die enkel deze meidenkant ervaart?

wilder speelgedrag

Jongens zijn wilder in speelgedrag, al heb ik op dat gebied wel weer geluk (gelukkig). Hoewel dametje er graag zeer meisjesachtig uitziet, is spelen en vies worden daarbij geen enkel probleem. Dat dit niet altijd handig is met meisjeskleren aan, tja dat is dan weer een leuke uitdaging en je leert het af om te vaak witte kleding aan te doen. 😉 Afijn waarom ik dat zo leuk vind aan jongens. Ze spelen en ravotten en gaan daar zo in op dat een broek nat of vies met grasvlekken en andere opgedane ‘vuilheid’ me op de een of andere manier aantrekt. Het principe van de wasmachine is geduldig!

Het is nu niet meer van toepassing hier en zodra dametje speelt, denkt ze niet meer als een prinsesje. Ze heeft in het verleden zelfs een periode gehad van lichte smetvrees. Zand aan haar handen was al een ramp! Dus ik zie graag mijn prinsesje lekker vuil thuiskomen, en slik de nadelen (maillots die snel kapot gaan etc.) in en laat dit vooral niet aan haar blijken. Vooral lekker kind laten zijn!

Ik wil mijn Mini Me voor geen goud missen!

Ze is mijn alles! Prinses met voorkeur voor roze! Dat maakt daarbij totaal niet uit! Ze mag zijn zoals zij wil zijn, ook al zou ik dat als mama soms liever iets anders zien. Juist haar zichzelf laten zijn geeft haar de kans haar eigen weg te vinden in het opgroeien. Eigen keuzes maken hoort daar helemaal bij. Deze beginnen op dit niveau en haar mijn wil opdringen is niet goed voor de vorming van haar eigen ik. En toegegeven: zo erg is het niet om haar lekker te vertroetelen en haar haren te doen met verschillende vlechten. Wat dat is nu weer iets wat ik aan meisjes weer heel erg leuk vindt! Ik voel nog een ‘van de bank’ aankomen met waarom meisjes zo verschrikkelijk leuk zijn!

Misschien is het hebben van een meisje en een jongen het leukst als ouder, ik weet het niet, want heb nu eenmaal geen jongen. Als er in de toekomst weer een man in ons leven komt, zal er vast weer meer mannelijke invloed komen in ons nu erg vrouwelijke gezin. De tijd zal het leren! En meegenieten met mijn vriendinnen en hun jongens is wel net zo leuk. Of even online snuffelen in de jongenskleding en andere jongensdingen. Het kost niets en is zo voorhanden.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten