Droom groot
|

Droom groot!

Droom groot, groter, grootst!

Als je ergens werkelijk in geloofd, ga ervoor! Je kan veel meer dan je denkt! Gaande weg ontdek je talenten in jezelf, die je niet had kunnen vermoeden toen je eraan begon!

Droom groot

Nee, geen totaal spirituele blog met droomadviezen vandaag. Ik ben nu juist heel ‘down to earth!’

Enkel een notitieboek met de tekst: “If you can dream it, you can do it!” >> Mijn oplossing voor mijn organisatorische probleem vanaf heden. Dat vraagt om de benadering waar het allemaal mee begon vorig jaar. Ook bij mij. Een droom! Een grote droom!

Gister schreef ik het al, het gaat goed met Huize Onlybyme en ook met mijn geesteskind Onlybyme. Meer informatie zou volgen. Nu dus.

Droom groot en je bereikt het, met veel doorzettingsvermogen!

Gisteravond kwam ik tot de conclusie, dat ik niet meer op mijn hoofd als lopende agenda kon vertrouwen. Met zoveel zakelijke ontwikkelingen, raakt mijn hoofd in de war. Zelfs mijn agenda in de telefoon is niet meer toereikend. Dus ik ben vanmorgen op agendajacht gegaan, maar kwam een notitieblok tegen en bedacht me dat, dat wellicht nog handiger zou zijn, dan een vaste agenda. Je kan deze immers op twee manieren gebruiken. Een afsprakenagenda en vanaf de andere zijde als to-do-list.

Zelf ben ik een groot voorstander van de digitale wereld, maar als ik echt overzicht wil hebben, dan graag toch nog fysiek op papier voor mijn neus. Na het posten van deze blog, ga ik dus alle gemaakte afspraken, dingen die in de planning staan en andere belangrijke zaken noteren in mijn werkboek.

Onlybyme groeit…

Het zal geen geheim zijn dat Onlybyme door de tijd heen veranderd is, van puur een persoonlijke blog naar een steeds meer zakelijke blog, met een zo persoonlijke mogelijke benadering. Het is een jaar zoeken geweest waar ik me het prettigst bij voel, maar de ingeslagen weg is duidelijk geworden.

Hoewel ik heel graag alles zelf blijf doen, is dat met de rubriek boeken niet meer haalbaar. Die tak is dermate groot geworden, dat het niet te doen is alle boeken zelf te blijven lezen en recenseren. Dus heb ik de ‘stoute schoenen’ aangetrokken en onder mijn vaste volgers op de Facebookpagina van Onlybyme een oproep gedaan naar leesfanaten en dit ook in een paar boekengroepen gedeeld.

De groep boekenwormen is een feit!

De reacties waren overweldigend. Super leuk om te merken dat veel leesfanaten willen ondersteunen met het lezen en recenseren van de boeken, die Onlybyme krijgt aangeboden of zelf aanvraagt. Dit kost nu in het begin extra begeleiding en structurering, maar uiteindelijk zal de tak boeken, daardoor nog groter kunnen groeien en veel recensies (en winacties) kunnen brengen van nieuwe boeken in onze eigen stijl, die duidelijk afwijkt van de standaard recensies.

Overzicht behouden is een noodzaak!

Een persoon dichtbij me, zei vanmorgen iets wat klopt: ‘Je zal merken dat je taak van schrijver steeds meer verschuift naar die van manager, naarmate je blog groeit.’ Nu blijf ik uiteraard zelf schrijven, want dat is mijn passie, maar ik herken me wel in die uitspraak. Ik heb heel veel te ‘managen‘ zakelijk. Hoe meer zakelijke contacten, hoe meer afspraken, hoe meer deadlines, hoe meer mailverkeer, hoe meer dingen die dienen te worden gepland. Wanneer doe je wat! Tijd om te zorgen voor een compleet overzicht in het geheel: structuur.

Denken dat je alles wel onthoudt is een nobel streven, maar ik heb nu al te vaak de vast bekende ‘o’ja momentjes‘, waarin ik me ineens herinner nog iets te moeten doen, of iets te lang totaal ‘vergeet‘ af te handelen. Noem het verstrooidheid. Een duidelijk teken dat een agenda enkel voor fysieke afspraken in mijn telefoon niet meer toereikend is, voor alles wat er bij een website komt kijken.

Is Onlybyme nu zo groot ineens dan?

Ja en Nee. Nee, in de zin van letterlijke omvang… de site behoort niet tot de grote bloggers ineens, sterker nog, Onlybyme is wat dat betreft nog een kleine vis in het geheel. Toch kan je klein, ook heel groot zijn. Daarover snel meer.

Wordt vervolgd.

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten