bed 945881 1280

Hoe een dekbed het verschil kan maken?

Een persoonlijke blog over dekbedden, kan dat? Ja!

dekbed

Geschreven door Wendy van den Berg

Je kent het vast, het dekbed probleem!

Als ik naar bed ga, wil ik me knus voelen. Het liefst op mijn zij en mijn dekbed heerlijk tot over mijn oren trekken. Dat knusse, warme gevoel van een zacht en warm dekbed, zorgt ervoor dat ik sneller ontspan en dus ook sneller in slaap val. Ik ben een behoorlijke koukleum en een dekbed dat me warmte brengt is voor mij een vereiste. Het moet niet zo zijn dat ik ’s avond met een extra deken moet gaan sjouwen of een extra laag nachtkleding aan moet doen om warm te blijven.

Waar ik in de winter het warme en knusse opzoek, is het in de zomer natuurlijk niet uit te houden onder zo’n dekbed. Dan gaat het winterdek eraf en wordt vervangen door een zomerse variant. Lekker luchtig, wat minder zwaar en natuurlijk minder warm. Dat is ook geen enkel probleem, want in de zomer zoek ik het knusse gevoel ook niet op. Dan ben ik blij als ik in een fris bed kan stappen, maar toch íets over me heen kan leggen wat niet te warm is.

Verendekbed ideaal? Deze variant zeker niet!

Vroeger had ik een dekbed dat warmte en kou kon vasthouden. Wat voor vulling? Ik zou het echt niet meer weten. Maar dan ga je samenwonen en moet er een 2-persoons dekbed komen. We kozen voor een vulling van veren. Dat was het niet helemaal, want doordat we voor een goedkopere variant hadden gekozen, versleten de naden vrij snel en zakte de veren om ons heen in plaats van dat ze op ons bleven liggen.

Elke avond voordat we naar bed gingen, stonden we eerst het dekbed op te schudden zodat de veren weer redelijk verdeeld waren. Het was om gek van te worden. Elke dag hetzelfde ritueel, terwijl we ’s nachts toch een aantal keren wakker werden omdat we alleen 2 lagen stof op ons hadden liggen. Het was te koud in de winter en een onderbroken nachtrust is ook niet fijn als je ’s morgens weer moet gaan werken.

Na een tijdje getobd te hebben met dit goedkope dekbed en dus te weinig slaap, zijn we toch gaan kijken voor een goede kwaliteit. Ook wilden we graag een vierseizoenendekbed, zodat we het aan konden passen naar de warmte die we nodig hadden. Sindsdien slapen we goed en kunnen we overdag makkelijker het werk doen wat ons ons wacht want een goede nachtrust is ook een goede dag.

 

Barbara: Bij mij herkenning, een goede nachtrust begint met een goed dekbed. Zelf had ik in relaties vaak het probleem van verschillende warmte behoeftes. Tot een paar jaar terug was ik degene die zelfs hartje zomer nog graag een behoorlijke laag warmte over me heen had terwijl partner liefst amper wat aan warmte wilde. In de winter was ik graag een molletje, maar zodra partner in bed stapte was ik mijn ‘mol’ kwijt, want tja, hij wilde ook wat stof om onder te liggen. Uiteindelijk door zo vaak gedoe besloten tot 1 eenpersoonsvarianten, geheel niet romantisch, maar wel erg goed in persoonlijke afstemming van behoefte. 😉

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten