|

Coderen is voor iedereen toegankelijk!

Als nieuwsgierige dame (understatement ) met broer als programmeur/ontwikkelaar/ICT expert en weet ik veel wat voor andere ‘skills’ hij machtig is (heb er immers geen kaas van gegeten nog), schoonzus werkzaam in de ICT en wetend dat ICT de toekomst heeft, werd ik steeds nieuwsgieriger naar coderen.

Kinderen gaan al op school kennismaken met programmeren. Althans dat is de (nabije) toekomst en er komt geregeld een artikel of nieuwsbericht over de ICT ontwikkelingen naar buiten. Mezelf kennende, wil ik als mama wel een beetje bijblijven en straks dochterlief kunnen ondersteunen waar nodig… dus…. aan de bak en op onderzoek uit!

Coderen

Coderen: Dat wil ik ook leren!

Als kinderen het kunnen leren, dan deze ‘enigszins’ eigenwijze tante toch ook? Maar ja, waar begin je… er is zoveel aanbod! De ene cursus nog duurder, dan de andere en dat is nou ook weer niet direct de bedoeling. We houden erg van gratis in Nederland en dus ben ik daar naar op zoek gegaan: gratis lessen in coderen.

Mijn onderzoek in de wereld van coderen begint vandaag begon gisteren!

Hoe? Wel gewoon, door het te gaan doen!

Waarmee je begint is niet zo relevant. Althans, er zijn vele wegen naar Rome en dus heb ik gekozen voor een programmeertaal die redelijk veel wordt gebruikt : JavaScript. Nu ben ik niet zo van de saaie boeken, iets lezen en dan overtikken, dus liever iets interactievers en dat heb ik gevonden op Codecademy.com.

Er zijn genoeg alternatieven, maar dit sprak mij aan: je gaat stap voor stap een beetje wegwijs worden in de wereld van programmeren, door het maken van kleine opdrachtjes. Doe je iets fout ,dan krijg je aanwijzingen. Leerzaam en interactief!

Het is erg leuk om te doen, je krijgt steeds een succesgevoel, al maak je maar zeer kleine stapjes in het grotere geheel. Het geeft een kick om kleine dingen te leren, die je uiteindelijk verder helpen.

Maar waarom wil ik dit? Ik heb toch al genoeg hobby’s en genoeg petten?

Klopt! Maar mijn grootste hobby en kindje: Onlybyme draait op een WP thema en ik wil (en zal uiteindelijk) dat thema zelf zo kunnen aanpassen (door kennis op te doen van programmeren), dat het geheel naar mijn zin is, want ik blijf maar zoeken naar wat voor mij ‘ideaal’ is en elk thema heeft onderdelen, die ik graag anders zie, zo ook dit huidige thema op Onlybyme (wat verklaart waarom ik geregeld wissel). Nu ben ik het mezelf maar aan het leren (tempo nul, doel op oneindig), hoe ik dat stukje bij beetje kan gaan doen.

Uiteraard hou ik jullie op de hoogte over de vorderingen, als er iets interessant te melden valt. Mocht je nog op zoek zijn naar een direct toegankelijke nieuwe uitdaging, van puzzelen houden en graag een gevoel van succes ervaren zodra je iets leert. Ga eens kijken op deze site, of andere vast even goede alternatieven.

Wordt vervolgd! Mocht je ook verslaafd raken, deel gerust je ervaringen hier onder of via een mailtje.

 

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten