vacuum cleaner 268161 640
|

Weg met de kerstboom: opgeruimd staat netjes!

De feestdagen zijn weer voorbij, het nieuwe jaar is begonnen, bij mij begint het dan te kriebelen. Hoe leuk ik de kerstsfeer in huis ook vindt. Ergens wil ik dan liefst alles weer aan kant en ruimte creëren. Want hoe gezellig ook, het neemt wel veel plek in! 

opgeruimd staat netjes

Enkel een probleem: ik haat poetsen!

Altijd al gehad. Een schoonmaak prinses zal ik nooit worden. Iets wat mijn moeder maar niet kan begrijpen, want het zit echt wel in de genen. Bijna al mijn tantes en zeker mam beheersen het als de besten. Ze poetsen en organiseren hun huizen op een wijze die mij nooit zal lukken. Hier duidelijk een te chaotisch karakter om dat ooit echt voor elkaar te krijgen. Maar goed, ook ik wil soms wat ruimte en orde om me heen, zeker na de feestdagen en jaarwisseling. Dan voel ik de behoefte toenemen om alle ballen en slingers en uiteraard de boom z.s.m. richting zolder te verplaatsen in dozen. En dan gelijk even overal goed schoon te maken. Zeg maar een mini winterschoonmaak! 🙂

Maar dan wel liefst met grote halen snel thuis! Want ik ben niet van het gedetailleerde gedoe, liefst alles zo spoedig mogelijk gereed. Tijd spendeer ik graag aan andere zaken dan het noodzakelijke poetsen. Enkel nu begint mijn stofzuiger wat te verouderen en tja dan ga ik weer rondneuzen waar ik een ander exemplaar kan vinden voor een leuke prijs. Want ik heb helaas geen geldboom gevonden nog online, anders had ik die al meerderen laten bezorgen! 😉

Stofzuiger kopen

Een vriendin wees me op een site waar je voor leuke bedragen kunt slagen voor een stofzuiger. Nu zijn er vast meerdere sites en zie ik via bepaalde voordeel sites wel eens aanbiedingen maar ik vertrouw dat nooit zo. Ooit eens met een raamreiniger een miskoop gedaan en dus toch liever wat de bekendere merken, zeker voor een stofzuiger. Wel die hebben ze daar en de prijzen zien er ook nog leuk uit… toch niet al te onbelangrijk in deze dure tijden. Of moet ik zeggen de maand na de dure maanden, waarin je probeert je rekening weer in de positie te krijgen voor die dure maanden. 😉 Herkenbaar?

Indien iemand een tip heeft hoe ik komend jaar eens niet verrast raak door alle extra dure uitgaven etc. ???

Misschien gelijk ook maar een kruimelzuiger erbij?

Ook loop ik al tijden te denken hoe ik die trap snel en goed schoon kan houden, want met een dametje die de trap vele malen afvliegt per dag, al rennend, of via allerlei moeilijke houdingen… (deed ik als kind ook, blijkbaar leuk, nu enkel niet handig hier en vaak vertragend als ik zelf naar beneden wil 😉 ).

Met of zonder zak?

Laten ze die kruimelzuigers daar nu ook hebben. Kan ik gelijk 2 dingen tegelijk laten bezorgen, dat valt te overwegen! Nu nog besluiten, neem ik een stofzuiger met of zonder zak. Heb tot nu toe altijd met zak gehad, maar is zonder niet beter, ik weet het eigenlijk niet zo? Iemand daar ervaring mee, zonder zakken? Graag een reactie als je advies kan geven. Dan kan ik morgen die stofzuiger bestellen en na Driekoningen hier de boom weg naar boven en gelijk alles grondig zuigen! Is dat gedeelte al gedaan, uiteraard volgens het grote halen snel thuis principe, wat enkel werkt met een goed zuigende stofzuiger!

Afijn, de rest gaat hier ook met grote halen, hier echt niet elke week alle hoekjes en gaatjes en de schilderen kunnen wel worden afgenomen tijdens de voorjaarsschoonmaak, net als de achtertuin die duidelijk nog in staat van oorlog verkeerd en dit jaar op de planning staat om wat gezellig eruit te mogen gaan zien. 😉

Lang genoeg geschreven over schoonmaken voor een dame die er totaal niet de lol van inziet, maar wel daarna geniet van een opgeruimd huis, die paar minuten voor de chaos weer toeneemt!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten