Hier moet je op letten bij het kopen van make up

Hier moet je op letten bij het kopen van make-up!

Je komt in alle Nederlandse steden ondertussen wel een winkel tegen die make-up verkoopt. Bovendien kun je op het internet eindeloos scrollen voordat je die ene foundation vindt die je al jaren zocht. Alhoewel dat zeker nuttig kan zijn, kan het ook vervelend werken: er zijn tegenwoordig zoveel opties op het gebied van cosmetica. Om toch de juiste keuze te kunnen maken bij het kopen van make-up geef ik een paar nuttige tips! 

kopen van make-up

Research

Zo is het onder meer belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een aankoop doet, wat al helemaal het geval is als je allergisch bent voor specifieke bestanddelen van make-up. Let hier dan goed op zodat je zeker weet dat je bijvoorbeeld M·A·C lippenstift koopt waar niet de ingrediënten in zitten waar je allergisch voor bent. In een winkel kun je hier een verkoper naar vragen, in een webshop zul je juist zelf moeten kijken hoe dit zit. Daarom is het van belang om goede research te doen, vooral als je op het internet cosmetica aanschaft. Hierdoor zul je geen spijt krijgen van je aankoop!

Huid

Ook is het van belang om rekening te houden met je huid als je make-up van bijvoorbeeld Clarins koopt. Je mag dan wel geïnspireerd zijn door een beautyblogger of -vlogger om een bepaalde oogschaduw te kopen, dit betekent nog niet dat het je ook zo goed zal staan. Je huidskleur heeft hier immers effect op. Daarnaast kan ook je huidtype een roet in het eten geven. Daarom moet je altijd je huidtype weten voordat je de deur uit gaat om make-up te kopen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je make-up aanschaft dat geschikt is voor je huid, waarbij je ook zeker naar de kleur moet kijken.

Testen

Als je een soort make-up op het oog hebt dat je nog niet eerder hebt gebruikt dan raden experts aan om dit eerst even te testen. Er zijn desondanks genoeg vrouwen die direct hun nieuwe aankopen op hun gezicht of lijf smeren. Verstandig is dit niet aangezien je geen idee hebt over hoe je huid reageert op de nieuwe make-up. Daarom is het beter om het eerst even te testen op je hand. Als er een allergische reactie ontstaat dan weet je dus dat de make-up niet geschikt is, wat je dan liever hebt op je hand dan op je gezicht!


Eerder verschenen gerelateerde blogs

Welke make-up kun je altijd meebrengen onderweg?

De naakte waarheid: wat een resultaat!!!

Deel gerust door!

Vergelijkbare berichten