Lifestyle,  Zwanger

Een nieuw huis, een nieuw kindje én een nieuwe auto

Wat een veranderingen het laatste jaar. Sinds ik vorig jaar 12 oktober mijn grote liefde ontmoette is er megaveel veranderd. Ik had nu precies een jaar geleden niet kunnen bedenken dat er zoveel zou kunnen veranderen in een jaar tijd.

Een nieuwe auto

Vooral de laatste maanden volgen de grote veranderingen zich in rap tempo op. Allereerst ben ik met dochterlief eind juni verhuisd naar Enschede om te gaan samenwonen met vriendlief en zijn zoon. Het is er heerlijk,  al heb ik nog niet echt veel tijd gehad om te wennen aan een voor mij zeer nieuwe omgeving. Een paar weken later ontdekten wij dat we in blijde verwachting zijn van een kleine spruit! Een zeer onverwacht maar immens mooi cadeau dat we innig koesteren. (We dachten dat de kans dat we nogmaals mama en papa zouden worden zo goed als nihil was.) Een extra uitbreiding in de familie is dus op komst en zal zich in het voorjaar aandienen.

Sinds gister is er weer een grote(re) wijziging: een andere auto. Een gezin met een tiener, schoolkind en baby gaat nooit passen onze huidige auto, een KIA Rio driedeurs. 😉 Zelfs zonder de baby-to-be hadden we al geregeld het gevoel dat de auto aan de kleine kant was, maar het ging net. Nu net door het eerste trimester was het voor ons duidelijk, een grotere iets luxere auto is gewenst, voor vakanties, de vele extra zaken die vanaf het voorjaar mee moeten in de auto en meer comfort.

Ongepland een andere auto

Omdat we begin april een jongen of meisje mogen gaan begroeten (we houden het spannend!), moeten we noodgedwongen onze driedeursauto inruilen voor een stationwagen. Wil je een buggy kwijt in je auto, dan heb je toch echt een stationwagen nodig. De stationwagen heeft over het algemeen meer ruimte, doordat de bagageruimte door de vorm van de auto veel groter is!

Als we niet spontaan zwanger waren geraakt hadden we zeer waarschijnlijk nu geen andere auto gekocht. Een verhuizing op zich is al best prijzig dus we hebben gekozen voor een goede tweedehands auto van 5 jaar oud. Onze keuze is gevallen op een lichtgrijze Skoda Octavia Stationwagen. De kleur had wel sprankelender gemogen, maar dochterlief had al de oplossing: we plakken er gewoon bloemen op. 😉

Kinderzitje

Onze twee oudste kinderen, zijn ondertussen langer dan 1,35 meter (dochterlief van 7 zit nu rond de 1.35 meter en gebruikt nog een stoelverhoger meer om dan goed naar buiten te kunnen kijken, maar ik vermoed dat dat slechts nog maanden zijn) en hoeven in de auto dus niet meer vervoerd te worden in een kinderstoel. Als de baby er is beginnen we wat dat betreft weer van voorafaan. Uiteraard heb ik mijn ogen al laten vallen op zitjes voor baby’s. Wel merk ik dat er veel veranderingen zijn inmiddels, het gemak is groter, het gebruik makkelijker en de bescherming geoptimaliseerd. We hebben nog geen keuze gemaakt maar we hebben nog even de tijd.

Belangrijk: Een stoeltje kan pas echte bescherming bieden als het kind goed in het zitje past. Wist je dat hiervoor internationale regels gelden? Autostoeltjes moeten aan de Europese ECE-norm voldoen om verkocht te worden. Dit betekent dat het autozitje goedgekeurd moet zijn voor het het gewicht én de lengte van je kind. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een autozitje te controleren of het zitje voldoet aan gestelde eisen, zo weet je zeker dat je kind veilig vervoerd wordt. Je kunt goedgekeurde autozitjes herkennen aan de oranje sticker op het zitje.

Autoverzekering

Bijna was ik vergeten (zwanger zijn is het ultieme excuus momenteel) dat je bij de aanschaf van een andere auto een aantal zaken niet mag vergeten. Zo moet je ervoor zorgen dat je de auto op je eigen naam zet (of die van vriendlief natuurlijk). Je kunt dit makkelijk online regelen, maar het schaadt ook niet om naar een kentekenloket te gaan bij jou in de buurt. Ook is het belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt, zodat je niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Wij hebben dan ook gekeken naar verschillende autoverzekeringen,  je autoverzekering vergelijken is dan ook aan te raden. Het kan je behoorlijk wat besparing opleveren en je bepaalt zelf wat je wel en niet wilt verzekeren.

In elk geval hebben wij al in de planning opgenomen om volgende zomer met deze nieuwe auto en kinderen op vakantie te gaan. De baby gaat uiteraard mee. Wat heb ik daar zin in zeg! Het scheelt in ieder geval veel ergernis met het pakken van de auto met zeeën van ruimte. Al kan ik me nog herinneren dat een kinderwagen en alles wat extra meegaat met een baby meer is dan je vooraf kunt bedenken. Ach, in het ergste geval zetten we er gewoon nog een dakkoffer op. 😉

 

 

Barbara (44) is de eigenaresse van Onlybyme. Onlybyme is een vanuit een schrijfpassie begonnen uit de hand gelopen hobby, die ik niet meer weg wil denken uit mijn leven.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *